Tervist!
Umbes 3 nädalat tagasi sai soetatud akvaarium, 2 nädalat tagasi sain sinna sisse ka kalad, olin liiga kärsitu, et proovida ilma kaladeta sissetöötamist, seega otsustasin ikka kaladega proovida.
Minu akvaarium on: Juwel Rekord 600
Mõõtmetega 61 x 31 x 42 cm, suurus 63l.
Tehnika ja filtrid: http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rekord-Line/Rekord-600-Int.html?force_sid=dumpd4667c3mj9qeunl4510991#!juwel-000000000000021600Pinnas: Mingid kivikesed (10kg). Kolm kunsttaime ja üks dekoratiivne majake.
Vee parameetrid:Just tegin teste, hetkel on NH3/NH4 - ~0.5mg/l (Kasutan Sera tilgateste).
pH - 8.5 (Jällegi sera tilgatestid).
gH - ~15 (Sera tilgatestid).
NO2 - 0 (Sera tilgatestid). Nagu värv ei muutu, jääb kollaseks.
Temperatuur: 22 kraadi.
Akvaariumis on 3 zebra daniot, nad on olnud seal 2 nädalat. Söötsin alguses igal hommikul natuke, siis kui NH3/NH4-ga midagi ei muutunud, siis söötsin vahepeal üle päeva, söödaks on Segasööt JBL NovoBel.
Vett vahetasin alguses paar korda nädalas nii umbes 10l. Eile tegin natuke suurema veevahetuse (20l).
Küsimus on siis selline, et olen ma üldse õigel teel?Kalad veel ära ei ole surnud, aga ma ei taha, et nad tulevikus ka ära sureksid...
Kas see on normaalne, et 2 nädalat sissetöötamise jooksul, ei ole vee parameetritega midagi muutunud? (Testisin kraanivett ka NH3/NH4 jaoks, see on 0. - Annelinna vesi, Tartus).
Kasutasin ka nädalakese Sera Nitriveci, lootes, et ehk siis NH3/NH3 näidud langevad, aga see ei toiminud üksinda.
Ette tänades
Taavi