Akva muidugi mida suurem, seda parem, aga rusikareeglina võiks miinimumiks öelda 200l ja 50 cm kõrge. Mul on nad küll 45 cm kõrges akvas, aga tundub vahel, et hoolimata taimede sättimisest piisava ujumisruumi jätmiseks on nagu suts madal.
Skalaaride puhul oleks hea, kui saad algul võtta näiteks mitu pisikest, siis näed, kes omavahel läbi saavad ja paari moodustavad, ja annad teised hiljem ära. Mul kahjuks sellist võimalust polnud, aga kuigi mu kalad paari ei moodusta, on taimestik piisavavalt tihe (juurikad meeldivad skalaaridele ka), et nad õnneks teineteisele ka väga pinda ei käi... aga kudemisrõõmud jäävad ka nägemata
Sobivate kaaslaste hulk ja liigid sõltuvad jällegi akva suurusest. Skalaarid asustavad üla- ja keskkihti, nii et põhjale võid julgelt võtta mõned sägalised. Kui valid mitte väga territoriaalse(d) ja tigeda(d) sägaliigi(d), sobivad näiteks teiseks liigiks akvaariumi paljud Lõuna-Ameerika kääbuskiriahvenad, kes elavad põhja lähedal ja koevad ka sealsamas, nii et isegi kui mõlemad ahvenaliigid koevad, ei sega nad teineteist, sest skalaarid koevad pinnal. Minul olid skalaariakvas teiseks ahvenaks Mikrogeophagos altispinosa - rahulik ja leplik kalaliik ja praegu on Apistogramma borellii; aga sobivad ka paljud muud näiteks Biotodoma, Geophagus, Apistogramma liigid. Ainult peidupaiku peab põhjas jatkuma nii ahvenatele kui sägadele...
Akva elavdamiseks sobiks lisaks veel näiteks parv tetrasid - pead aga vaatama suuremat sorti tetrad, neoontetrad panevad skalaarid lihtsalt nahka. Väikseim tetra, mida olen skalaariakvas näinud, oli pristell (4,5 cm), aga kuuldavasti saavad kardinaltetrad ka hakkama, kui täiskasvanuna panna. Muidugi võib panna ka muid parvekalu, kui ainult jälgida, et pole uiminäksivat sorti (nagu osa barbuseid). Kui võtad ka muid Lõuna-Ameerika ahvenaid, oleks soovitavam siiski tetrad, kuna nad on looduslikult samast kandist ja häbelikud ahvenad kasutavad tetraparve indikaatorina - kui tetrad on rahulikud, tähendab, ohtu pole ja võib julgemalt ringi ujuda...