foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas osta Juwel Rio 180?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 01:20 
Akvarist

Pildid: 0
Plaanis osta akvaarium, ja jäi selline mudel (ennem olnud kunagi 100L). Olen internetis ringi liikunud ja infot otsinud aga ei ole midagi leidnud selle mudeli kohta. On see tõsi, et valgustus neil kehv? Kuidas sisefiltriga lood? Või on mingi parem mudel olemas, mida vaadata? Oleksin ääretult tänulik kui keegi annaks mulle nõu, kuna ei taha mingit jama ka endale koju osta. :) :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 01:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: JUWEL rio on jah hea valmis komplekt algajale. Kui aga plaanis ka taimedele rõhku panna, siis valgust kipub napiks jääma...väidetavalt
Sõltub kõik ka sellest - millised on sinu visioonid - kas kuldkalad, ahvenalised jne.... Kui taimeakva pisikeste kaladega- siis saab ka selle sisefiltriga hakkama- aga see kobakas võtab akvas palju ruumi ära - siis oleks see vaja välja võtta ja osta lisaks ikkagi välisfilter....aga üle jäävat sisefiltrit on raske ära müüa,... kui tahad ka nõudlikke taimi kasvatada tuleb akva kaas ümber ehitada et lisa toru paigutada -jälle lisa väljaminek.....
Kui need lisaväljaminekud kõik kokku liita, siis tuleb mõttekam kõik jupid eraldi osta.

:!: ise käivitasin kah 1 kuu tagasi 180L akva. Seal hetkel 2x39w, seega 0,4W liitrile. - pole just palju, aga tundub vähemalt suht normaalne. Hiljem lülitan juurde veel 2x39w kui vajalikuks osutub.
Ise ostsin ka kõik jupid eraldi.: ....180l akva.......siis juweli aluskapi.....siis valgustuse.......
välisfilter veel ostmata. Olen oma :!: valikuga rahul
:idea: isiklikult soovitaks ise kokku kombineerida vastavalt visioonile! :wink:

Viimati muutis bardatulus, Teisipäev Okt 09, 2012 10:40, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 04:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
On plaanis ka 180L osta.Seega olen ka huvitatud,mida selle kohta öeldakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga hea komplekt. Lampidele võiks reflektorid juurde osta, samuti tuleks taimi soetades valida selliseid, mille valgustarve on keskmine. Neid polegi nii vähe. Sisefilter ajab asja ilusti ära, soovitav oleks paar svammi Cirax-i vastu välja vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 10:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

aquarius kirjutas:
... soovitav oleks paar svammi Cirax-i vastu välja vahetada.

Miks see hea oleks, et kohe paar? Küsin teadmatusest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 10:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ciraxi keraamilistel kuulikestel on aktiivne filtreeriv pind svammist kordades suurem, st filtreerival bakterkoloonial on arenguks rohkem ruumi ja filtreerimise efektiivsus on parem. Mida rohkem svamme Ciraxi vastu vahetad, seda suurem filtreeriv pind. Samuti ei ummistu Cirax karp nii kergesti saastaga kui tavaline svamm. Samas võiks peenema svammi alles jätta, et ka peenema saasta kinnipidamine toimiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 11:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabandused, et teise teemat natuke solgin aga:
Mul on täna kompott:
Filtrivatt, Söefilter, Nitrax, Jäme filter, Cirax, Peenfilter, Peenfilter

Siis sinu soovitus oleks üks peenfilter veel välja vahetada Ciraxi vastu eesmärgiga saada juurde filtreeriat pinda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: minul sisefiltris: jämedakoeline svamm, siis 2 korvikest EHEIMi biopalle ja nn. makarone, siis jälle veidi peenem svamm enne pumpa kust siis vesi taas akvasse liigub.

Viimati muutis bardatulus, Teisipäev Okt 09, 2012 09:45, muudetud 4 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2012 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Offtopic, kuid vastus ahvenale

Juwel söefilter on jama. Söefiltreid üldiselt kasutatakse ravimijääkide jms eemaldamiseks lühiajaliselt ja ka sellisel juhul on vaja midagi äkilisemat kui Juwel söefilter. Nitrax on kirjade järgi lämmastikühendite efektiivne lagundaja, kuid on suhteliselt lühikese toimega ja neid peaks iga paari kuu tagant vahetama. Mina jätsin söefiltri ja nitraxi ära. Alles siis filtrivatt, sinised svammid ja 3 ciraxit

Vabandust teema risustamise pärast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 08:21 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Jätaks jah rohkem ruumi teemaalgataja soovitud info jaoks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 08:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
MIna olen selle akvaariumiga väga rahul. Minu meelest üks optimaalse suurusega akvaariume üldse. Kui ei ole taimede fänn siis selle valgusest on rohkem kui küllalt kuna veesamba kõrgus põhjani ei ole väga suur. Minul kui põhjakalde fännil meeldib eriti põhjapindala suurus, mis on suhtarvult parem kui RIO 240 puhul.
Negatiivsest poolest:
Juwel originaalfiltrid tõsiseks kalapidamiseks siiski ei kõlba (minu arvamus).
Et asi toimiks ideaalselt tuleks lisaks võtta siiski välisfilter.

R

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 08:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Aga kas sa 240 liitrisele ei ole mõelnud? Sinna saaks lisaks sama komplekti valgustust juurde osta. Kokku on siis neli lampi. Reflektorid lisaks. Mahuvad kenasti peale. Ei soovita umbropsu, mul on nii tehtud ja valgust jätkub ka nõudlikumatele taimedele. CO2 pole lisanud. On mullapõhi. Mul töötab see komplekt 2006 aastast peale, isegi sisefilter on algsest komplektist. Kuna minu tehnika-elektroonika teadmised on nullilähedased, olen seni nii hakkama saanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 09:06 
Akvarist

Viljandis oli 180 L hetkel kõige suurem, plaanis osta koos kapiga ,soodushind kokku oli kuskil 370 eur. See vist ok hind ka hetkel? Plaanis panna sinna akvaariumisse kaks kuldkala, põhjakad. Vallisneria vist pole ka nõudlik taim peaks selle valgusega hästi ennast tundma? Juwelil mingi soodustus see kuu hetkel. Jäi silma ka tallinnas zoo kapluses selline mudel Mõõdud 1210x370x600 Valgus 2x30 metallalusega,roosipuu, pöök 215Liitrit 262,04 - Ilma tehnikata. Kuna kapil mingid defektid saaks kätte 160 euriga Plus ise tehnika osta. Aga kaldun arvama, et juwel parem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 09:30 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: kui ikka kuldkalad siis minu isiklik soovitus ikka välisfilter, aga kuna sa oled varem ka kuldkalu pidanud siis oled vast kursis kõige sellega. :wink: Vallisneria(tavaline) sobiks jah hästi ka kuldkalad seda minu akvas ei söönud :)
PS! Juwel komplekt tõesti parem kui mingi tundmatu...pikk ja sügav akva.
Aga kõik on suhteline - kuidas rahakott kannatab. Mina üritasin odavalt :) hakkama saada- kokku läks ikka ca 350e aga välisfilter veel ostmata :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2012 10:27 
Akvarist

Tänud kõige vastajatele! Homme toon endale selle akvaariumi siis koju ära, ja ilmselt tuleb soetada välisfilter. Kuigi mul pole neist eriti aimu, aga eks müüa oskab soovitada. :)

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver