Tervitus Tartust
Mul on 54L akvaarium (60*30*30 stardikomplektis EHEIM 2008, vee soojendaja ja kaas lambiga).
Mul olid selles akvaariumis 2 kuldkala, siis 1 kuldkala, siis 2 kuldkala, siis 1 kuldkala ja nüüd 1 tigu viimased 4 kuud on akvaariumis olnud siis ainult üks tigu.
See filter ja kord nädalas sifoonimine+ 1/3 veevahetus ei olnud kohe kindlasti piisav see põhi läks ikka väga räbalaks sellepärast need kalad hinge heidsidki. Tahaks nüüd puhtalt lehelt alustada. Must akvaarium on umbes puhastatud 4-5 korda peale neid kalu, et vesi puhtamaks saada. Kõik vee parameetrid olid kontrolli all. vesi pigem kare kõik testid tehtud. kuna akvaarium on aasta aega olnud siis on ta ka sisse töötanud.
Soov oleks võtta kaks-kolm kala, kuid ei sooviks neid pisikesi parvekalu ja kuldkaladega ei taha ka enam proovi teha kuna need pole teab mis puhtad kalad. Lisaks vee temperatuur on pigem kõrge üle 21 kraadi ja suvel oli isegi kuni 26 27 kraadi. Päikese käes akvaarium pole lihtsalt õudne kuumus toas.
Hetkel olen leidnud ühe, mis kindlasti sobiks on see siiami tapluskala, kuid seda saaks võtta ühe eks ning tahaks mingit pikka pehmet taime lisaks?
Teiseks olen vaadanud ka neid corydorasid vms, kuid mu põhi on kruusane ja neile sobiks vist liivane? pead ei anna vb panen puusse, kuid kui ma ei eksi siis mingit sorti corydorast sai võtta 2??
Endale meeldiks kõige rohkem kas mingit sorti barbus või cichilid(no need kirevahvenlased) , kuid need nii väikses akvaariumis vist ei taha elada ja kui on mõni liik kes elaks siis eestist on seda raske leida???
Ja paar teemat allpool on miski ramirezid ja ancistrused koos? kui palju neid on ? ja kas mahuksid ka 54L-sesse?
Paluks veel valikuid?
Lisan hetke akvaariumi pilti. Saan ka taimi võtta kui vaja lihtsalt praegu on seis selline. Sisustus on muudetav. lisaks kas oleks mõtekas kleepida ka tagataust? hetkel on selleks lihtsalt seina tapeet...
By
depts