Saamise lugu.
Olin nädal tagasi ühe tuttava-tuttvale kolimisel abiks. Kui järg akva kätte jõudis, siis minu suureks üllatuseks pakkus ta seda mulle. Kuna ta kolib Singapuri ja ei saa seda kaasa võtta. Muidugi olin mures oma olematute teadmiste pärast, aga ta kinnitas, et kõik on väga lihtne. Süüa annad korra päevas, näpu otsaga. Filter on ülivõimas ja puhastab vee täielikult. Saigi siis juba järgmisel õhtul transportimine ette võetud. Kõik läks väga ladusalt ja seltskond jõudis õnnelikult kohale. Tegin raamaturiiulis ühe rea vabaks ning uute elanike majutamine laabus lubatud kergusega. Väikese miinusena avastasin, et see krempel haiseb. Seega loputasin kruusa ära ja panin puhta vee. Seltskond paistab rahul olevat. Mina olin ka rahul - kuni leidsin siinse foorumi. Õnn ilusa kingi üle on on asendunud pikkade murelike eneseharimis tundidega. Uut infot on masendavalt palju. Üritan ikka ju hea peremees olla, aga paistab et olen "trooja hobuse" koju tassinud.
Kindlasti on vennikestel kastis kitsas, aga suuremat kasti pole võimalik muretseda. Tegelikult on see kooslus kusagil 2-3 aastat sedasi elanud.
äkki ikka saavad mõned kuud veel sama moodi vastu pidada, kuni tõeline päästmisplaan küpseb...
Kast 55 l
Tetratec EX 600 filter
küttekeha mis vbla töötab
flora lamp
Elanike täpne määratlus on pooleli:
pleco 2x, pikkus 12, 15
kuldkala 4x, pikkus 3,4,5,6
vingerjas pikkus 7
kohversäga pikkus 4
mõned väikesed teod, kes vbla midagi kasulikku teevad.
Flora osasas on 5 määramata taime ja 5 Vallisneriat.
Vee test: JBL 6 in 1
NO3 25-50
NO2 0
GH >7
KH 5-6
pH 7
Cl2 0
Lugupidamisega,
Bo
Post Scriptum - ahjaa, ununes küsida. Kas selline 30x30x60 kast tahab siledat aluspinda või võib keskelt natuke toetamata olla? (See raamaturiiul on keskel natuke nõgus, ... , aga kast on ju shteliselt lühike.)