kpl Kalake kirjutas:
Voolikust veega üle lasta ja pole midagi keerulist. Sõltub täiesti kruusa kogusest ja olemasolevatest vahenditest. Tavalisel majapidamises ongi kõige suurem kastrul ca 5l. päris tüütu sellisega nt 70kg kruusa läbi keeta.
No kui kruusa on ntx 40 kg, siis vajaminev kloori kogus on ka suur, ma ei kujuta hästi ette, mismoodi linnakorteris majandada arvestades klooriaurusid (olen seda teinud linnakorteris omal ajal kingiks saadud suure Anubiase puhmaga, korrata ei tahaks - vannitoas pidanuks käima gaasimaskiga, kõige krooniks läks pritsmeid riietele ning tulemus oli paha-paha). 5 liitrise kastruliga on sellist kogust kruusa klooritada ka ebamugav. Maal vabas õhus ehk lihtsam, samas see kloorivesi ei tohiks sattuda mujale kui kanalisatsiooni (suures koguses kemikaale pole ka kanalisatsioonis ilus kuna biopuhastisse jõudes võib hävitada seal olevad bakterid, aga see selleks).
Hardux, kus siin seda suurt negatiivsust näed? On lihtsalt vihjatud, et klooritamine ei tarvitse olla kõige otstarbekam, samas loomulikult võib seda pruukida.
Ükskõik, kas keeta, küpsetada või klooritada, tuleb kruus lõpuks veel rohke veega läbi loputada.