foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Elussööda akva
PostitusPostitatud: Reede Mär 30, 2012 06:16 
Akvarist

..selline kysimus ,et kas keegi foorumis ka sellist asja kodus peab ...?yhel tuttaval selline asi mida arvate.... temal koosneb see ,siis oskaritest ja mingitest erinevatest ahvenlastest ja siis hunnik pisikesi kalu kupid,mollid jne.... loodan ,et ma mingi kriitika osaliseks nyyd ei saa :oops: :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 30, 2012 07:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma tean et siuke on loomaaias koos mingite suurte ahvenaliste ja ossude ja piraajade sarnaste elukatega, kus on mingid nagu kivikünkad mis kõrgemal ja kuhu gupid end siis peidavad...Vahel söödakse ikka mõni ära ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 30, 2012 08:23 
Akvarist

Mis seal ikka arvata, looduses need asjad käivad nii...
Teatud inimesed ostavad poest kalu suurtele kaladele või kilpkonnadele toiduks.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 30, 2012 08:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tõesti - looduses tehakse omad valikud, aga kas just akvaristikas nii peab... Mina küll ei suudaks. Pakutakse ju poes igasugu sööki kaladele. Suurematele (Oscarid, Green Terror, Flower Horn...) võib osta näiteks lisaks külmutatud krevette ja suvel otsida õuest vihmausse. Aga eks see ole igaühe oma valik. Samas ju loogiline, et otsitakse võimalust raha kokku hoida. Kui on võimalus eluspoegijate (nood ju sigivad hirmsasti) kasvatamiseks ja süda verd ei tilgu... Mis seal siis ikka. Võrdusmärgi ehk võiks tõmmata näiteks soolavähikeste (arteemia) kasvatamisega. Siin ju ka tegu siiski elusolenditega, kellega muretult omi kalatittesid (triitoneid) nuumame. Ja veel, kui minna samm edasi - on loomaaias elustoidu päev (vähemalt kunagi Mäekalda tänavas asuvas oli nii, vist teisipäev) kasskiskjalised said ilusaid elusaid kollaseid tibukesi söögiks. Sel päeval oli loomaaed küll külastajatele suletud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 30, 2012 09:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul kasvavad tööl aknalaual kahes purgis vesikirbud, eks sedagi võib ju elussöögi akvaks pidada. Kasvatamine ise sellisel meetodil pole küll piisavalt intensiivne, et sellega kedagi väga ära toita, aga kui arvestada, et jõulude paiku oli kirpe vaid 1 ja praeguseks vast umbes 100, siis ei ole ka just kõige kehvemini läinud :) Mõned on vahepeal ikka kaladele ette ka läinud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 31, 2012 08:44 
Akvarist

Otseselt elussööda akvaariumina ei ole planeerinud ega selleks kunagi pidanud, aga gupiakvaariumist rändab mingi osa maime aegajalt barbuste juurde. Kes suureks kasvab, see rändab tagasi suguseltsi juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 31, 2012 10:26 
Akvarist

Mul ka 60 l gupid,sigivad hullult ja aeg-ajalt rändavad mõned suurde akvasse ise ei ole näinud kedagi ära söödavat,aga kuhu nad siis ikka kaovad.Mõned vilkamad jäävad alles ka,täiskasvanud isendid üritavad neoonidega kopereeruda,kuid on selleks pisut aeglased.Neoonide hulgas kadu märgata ei ole.Minuarust see asjade loomulik käik,tubifex ja sääsevastne on ka ju elusolendid ja röövtigu on eriti "julm"elukas.Paha on asjas see,et alles kipuvad jääma koledamad gupid,kel väike saba ja kahvatud värvid.Ja vaesed elukad keda elusalt toiduks külmutatakse või küpsetatakse.Ka usun,et iga taimetoitlane on mõne kapsaussi ära söönud.Niimodi asjale lähenedes ei saaks röövkalu pidada ja lõppeks on taimed ka elus!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 09, 2012 12:32 
Akvarist

Pildid: 4
vana saga kirjutas:
Paha on asjas see,et alles kipuvad jääma koledamad gupid,kel väike saba ja kahvatud värvid.

Täpselt minu lapsepõlvemälestus! :-D Oli kunagi 40 l akvaarium gupide, mõõksabade ja põhjakoristajatega. Gupipoegadele oli varjupaigaks mingi suurt niidipundart meenutav taim akva nurgas, mille sisse suuremad kalad ei pääsenud, kuid paari aastaga polnud enam ühtegi uhkeid esiisasid meenutavat gupit alles. Korra jäi see seltskond terveks kuuks ajaks ilma igasuguse hooleta, ma olin üsna kindel, et kedagi elusat eest ei leia, kuid oh imestust - kaladega ei juhtunud midagi, ainsaks pahanduseks oli kogu akvat täitev paks vesikatku džungel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2012 03:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
KRA hea kommentaar.
See on sama nagu nagu panna pingviinid ja jääkarud ühele poolusele.
Vaatame kes siis ellu jääb. Looduses on omad reeglid akvaariumis leian, et peaksid olema omad reeglid. Aga eks see jääb iga inimese südametunnistusele.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver