foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: roheline alustaja
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 11:25 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 02, 2012 10:58
Postitusi: 1
Asukoht: helsingi
TERE .
Sain juhuse tahtel omale akvaariumi koos kogu kupatusega. 240 liitrine kaasas oli välisfilter Cristal profi e1500 ,mullitaja , musta peene kruusa,paar juurikat ja yhe pesa kus asukateks 3 põhjakoristajat(Pleco+2 habemikku) ja siis 5 Skalaari.
Nagu ma siin lugend olen siis Skalaarid tahavad palju rohkem ruumi? Nad on muidugi koos elanud juba seal 1,5 aastat. Nad on u 10-12cm pikad.
Kas mullitaja on neile vajalik? Kas veevool võib olla tugev? Kui palju nad tahaksid syya?Kas mustal peenel kruusal saab taimi kasvatada?
On plaanis minna poodi ja osta veetestid ja taimi vähe. Ise ei oleks Skalaare kyll valind aga nad on kenad .Nagu aru sain siis paare moodustand nad ei ole -vist on 2 isast neist(muhuga )
Kas ma võiks panna neile lisax usskala v konna v mõne kreveti? Nii tahtsin Neoone ja muid kalu aga neid vist ei saa nendega kokku panna ?
Kalad ise on 3 heledat (oratzide peadega) ja 2 musta/hõbeda/orantzikirjut.
paluks soovitusi.
aitäh


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 01:04 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 23, 2011 05:35
Postitusi: 251
Asukoht: Tallinn
Tere
Su akva skalaaride jaoks täitsa OK,filter ka paraja varuga.Kui neoone tahad,siis vaata kardinali või musta neooni,need vähe suuremad,üldiselt võib ikka juhtuda,et poest toodud väiksed kalad pannakse nahka,täisksvanutena oht enam ei ähvarda,neid peab olema ka vähemalt 10 tk,soovitavalt isegi rohkem.Kruus sobib põhjaks küll,kui ei ole teravate servadega või liiga peenike võiks olla umbes 3-5mm.Kuidas akva endale koju toimetasid?Niisugune transport võrdub ju põhimõtteliselt uuesti alustamisega.Ära algul kaladega liiga üle pinguta,kui Sul tõesti pleco,siis see kasvab ise juba väga suureks.Õhutamine pole tõenäoliselt vajalik,pane filtri väljajooks veepinna lähedale.Skalaarid ei pulmita tõenäoliselt sellepärast,et vesi liiga kare ja aluseline.Süüa anna võimalikult vähe,kuid mitmekesist.Tegelikult võib kõik vajaliku infi siit foorumist leida, ka Gina Sandfordi Akvaariumiomaniku käsiraamat päris hea ülevaatlik.Kindlasi ära osta poest emotsiooni ajel ühtki kala!!! uuri enne kindlasti järgi nende kohta ja ära müüjaid eriti usalda !!!EDU

_________________
vana saga


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver