Tere kõigile,
Sain jõuludeks pisikese akvaariumi koos nelja gupiga, ühe päris taimega ja põhjakruusaga. Kinkija ütles, et tegemist on 16,5 liitrise akvaariumiga.
Olen veidi juba üritanud teie foorumi ja kõigega tutvuda, jääb mulje, et mu akvaarium on ikka päris pisike? Kui palju kalasid mul maksimaalselt sellise suuruse juures olla võib, kui nad kõik oleks gupid? Kaks neist on emased ja kaks isased
Peaksin ehk veel mõne emase ostma (kui mu akvaarium liiga pisike pole), et isased neid ei tüütaks nõnda?
Ostsin neile veel ühe kunst taime ja mingi pisema filtri ka. Too ajab vett liikuma ilusti pinna peal - kas ta siis rikastab veidi akvaariumit ka hapnikuga?
Kas ma võin oma neljale gupile seltsilisi muretseda - näiteks kaks väikest põhjakoristajat? Või oleks neid siis liiga palju?
Ja mis saab valgustuse ning akvaariumi kaanega. Mul neid väga veel ei ole, hirmsalt tahaks korralikku valgustust kiiresti, seega mida ma ostma pean oma pisikesle akvaariumile, et taimed ja kalad terved ning õnnelikud oleks? Luminofoorlambi, millel on valguse täisspekter ning reflektor võimusesega siis kuskil 9 kW (mul 16,5 liitrine akvaarium, 0,5 kW võimsust liitri kohta siis). Kust ma sellise saaks, kui üldse...? Kas kuskil 30 cm pikkust sellist lampi on saada?
Hetkel näitab, et akvaariumis on 24 kraadi, kas ma peaks muretsema ka mingi veesoojendi?
Ja kas on vaja meisterdada sellele peale vineerist kaant? Kas see mõjutab akvaariumi hapniku rikkust ka?
Kuidas kasvatada akvaariumi taimi? Mul on tuttavalt ka akvaariumi taimi, kas ma saan talt mingeid kasve võtta, purki panna ja siis neist suuremaid taimi kasvatada oma akvaariumi tarbeks või see ei käi nii?
Ja kuidas ma aru saan kuna mu emane hakkab poegima, et ma teaks ta eraldi kudemiskarpi panna, et pojad ellu jääks, mul pole väga paksu taimestiku veel.
Aitäh igasuguse abi eest. Vabandust suure küsimuste hulga eest, tuleb välja et kaladega on rohkem vaeva kui kodunärilistega