foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 100L akvaarium ootel
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 17, 2011 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 28, 2011 10:45
Postitusi: 10
Pildid: 0
Asukoht: Tartumaa, Nõo vald
Tere.

Paluksin veidikene abi oma akvaariumi sisustamisel, sest sellel alal täiesti uus. Vabandan kohe avatavasti rumalate küsimuste peale, aga jällegi igal rumalal küsimusel on olemas väga tark vastus, niiet kujutagem ette, et üks inimene seisab tühja klaaskasti juures ja mõtleb: "Mida küll edasi teha?", aga samas huvi on nii suur.
Olen siin foorumis juba päris palju õhtuid veetnud aina lugedes ja lugedes kuni keskööni ja ausalt öeldes on juba silm punnis peas ja kulm rullis, sestap otsustasingi, et pean ikka ise oma soovidest kirjutama ja targematelt nõu küsima. Nimelt sai soetatud 100L (70x35x40) Aquael akvaarium, edasi Betta poest soovitati selliseid asju, nagu: Fan2 sisefilter ja JBL soojendi 50-160L jaoks, temperatuurinäidiku ja JBL Biotopol ning Denitrol ja põhja ostsin Silikaadi kergliiva 2.0-6.0 fraktsiooniga. Kalu pole, taimi pole, sest ausaltöeldes ei julgegi akvaatriumit asustada, sest ei tea akvaariumikaladest suurt midagi, no veidi tean, aga siiski mitte piisavalt.
Bettast soovitati ka JBL 6 in 1 ribateste, mis siin selgub, pole just eriti usaldusväärsed. Selle järgi on NO3, GH, KH ja PH näidud üsna kõrged. Lähen homme ja ostan kindlama variandi.
Olengi hetkel siin üsna nõutu, et milliseid taimi ja kalu ma siia akvasse sisse peaksin panema, kui ei tahaks, et nad väga paljuneks? Olen kuulnud, et eluspoegijad on selline probleemne valik, sest nad saavad hulgaliselt järglasi, aga samas siin lehel ma näen, et inimesed saavad nendega hakkama. Nii mu süda ei lubaks teha, nagu mu elukaaslane välja pakkus, et kui paljuks läheb, siis veest välja ja kassile. No on ju ka teisi variante kuidas arvukus kontrolli all hoida, selleks on ehk siis teised liigid? Kui pakute välja vaadata kalade sobivust, siis olen ma vaadanud seda niipidi ja naapidi, samuti vaadanud zookaupluste kalavalikut nina vastu klaasi ning ikka nõutu. No põhjakoristajatest ma saan aru, aga kas minu 100L akvaariumi kohta jääb ühest liiga väheseks või peaks neid rohkem olema?
Paljudel on ka teod ja küsin otse välja, et kas nad ikka peavad olema ja kas nad on akvaariumile kasulikud?
Taimedest siis niipalju, et mulda ma põhja panna ei tahaks, sest siinset teksti lugedes arvan, et see ei ole just kõige parem idee, aga kas keegi on taimi akvasse pannud ka nö. potiga, et taim on akvas omas kindlas anumas, milles muld ja nii ta seal kasvab? Teine mõte oli, et paneks kookose koore põhja ja sinna külge mingi taim ning taimedest niipalju, et ka üks pinnataime sort võiks olla. Ühesõnaga kaks taimesorti põhjas ja üks pinnal.
Olen ülimalt tänulik, kui aitaksite mu akvaariumi kenasti ära sisustada.
Samas olen avatud pakkumistele, kui keegi soovib harvendada oma akvaariumi asukateridasid (Tartu-Elva piirkonnas).

Juba ette tänades.

_________________
maailm 100L: xiphophorus helleri, 3 ancistrust, 4 neooni, guppyd, skalaar, krevetid, 7 Helena tigu ja 7 erinevat liiki taimi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 17, 2011 09:18 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Veebr 03, 2005 03:08
Postitusi: 644
Pildid: 3
Asukoht: tln/prnu
Otsi Tartu vee teemasid. Sellest järelda, mida sul mõistlik pidada oleks.

Mina tegin omal ajal nii, et otsisin dok filme ja üritasin lihtsalt jäljendada mingit kindlat kohta.
Elik vala vesi sisse ja pane filtrid soojendid tööle, pisut seda kruusa võid ka panna, sentimeetri või nii, et bakter elama hakkaks - pärast lao peale vastavalt ideele muu või sama põhi.

Las see kast olla tühi, ega see paha tee - võid ju paar torpeedost antsu vms sinna ringlema panna, et bakteril süüa oleks ning mingeid lollikindlaid odavaid taimi harjutamiseks.
Elad torpedistidega oma esimesed valged, rohelised veed jms. üle.
Küll sul ajaga tekib ideid ka :)
Töötavas süsteemis on ideed ikka kohe palju kergem rakendada, kui nullist üles ehitada.

Vaata filme ja teiste kaste ja alustuseks kasvõi jäljenda, hiljem naguinii vahetad selle kruusi välja, kas 3x suurema või haruharva minnakse nanode peale.

Annan sulle otsa kätte:
http://www.youtube.com/watch?v=2hW_Rp1Ta2o
Taimendus:
http://www.youtube.com/watch?v=2GG9iOBZ ... re=related

Muide 100L on ca 25 gallonit, elik uuri selle suurusega kastide videosid ning dok filme biotoopidest.

_________________
200L + 30L sump, DIY wet/dry, malawi mbuna cichlidid ... ca 20.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2011 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 28, 2011 10:45
Postitusi: 10
Pildid: 0
Asukoht: Tartumaa, Nõo vald
:D Täname, sai vaadatud kenasti need klipid ja enamgi veel ning algus on tehtud nn lollikindlad taimed olemas ja järgmine nädal olen otsustanud need nn torpeedo-antsud sinna sisse soetada.
Siitpoolt tänan ka Lõunakeskuse Betta zookauplse väga asjaliku klienditeenindajat, kes ka kõige algajamale asja "step-by-step" selgeks teeb.

Edu edaspidiseks:D


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver