Niisiis, kuna siin uus, siis ütlen kohe, et akvaariumitega rohkem kogemusi pole, kui et kasuõel kunagi oli (ja selles vanuses muule tähelepanu ei pööranud, kui et ilus oli vaadata) ning emal tööjuures on kah (seal sama asi, vahel olen suviti neid seal toitmas käinud) ning seal elavad ka 3 minu sinna viidud põhjakoristajat.
Kunagi veel kodus elades üritasime isaga käima panna mereakvaariumi, aga minu välja kolimise tõttu jäi see unarusse ning peagi sai ka maha müüdud.
Nüüd elan juba omaette ja mehe lapsepõlvekodus suurpuhastust tehes leidsime vana veneaegse raudraamiga akvaariumi. Mõõtsin kohe üle ja sain tulemuseks 20l. Pisut väike küll, aga tuli tahtmine see korda teha ja ära asustada.
Praeguseks olen akvaariumi kenasti puhtaks pesnud, rooste sai eemaldatud ning hetkel ootab akva ülevärvimist. Testisime veepidavust ka - kuskilt ikkagi lekkis natukene - ja ilmselt käime silikooniga ühenduskohad üle.
Olen siin paar päeva uurinud ja puurinud nii väikeste akvade kohta, elanike osas kolib sinna ilmselt üks kalake (siin enamasti soovitatud bettat, aga äkki on veel keegi, kes sobiks üksinda nii pisikesse akvasse elama?) või siis olen mõelnud ka krevettide peale, kuid ei tundu nemad nii atraktiivsed, kui kalake. Ja elustaimed tahaks kindlasti panna.
Pealt jätaks ilmselt lahtiseks, olen aru saanud, et midagi halba sellest ei juhtu - kassi meil ka kodus ei ole ja koera ilmselt ei huvita see kast. Asi, millega jännis olen on tehnika. Uurinud küll siin valgustuse ja filtrite jms kohta, aga no ei võta minu mõistus minna nende teadmistega poodi asjade järgi. Et siis, milline peaks olema valgustus, kas on sinna vaja mingit soojenduspulka, filtrit?!
Kindlasti tahavad paljud öelda, et see akva jääb väikseks nagunii, et pole mõtet jamada, aga olen sellega juba arvestanud ja kui koerale poodi süüa ostma läksime viskasime silma peale ka suurematele akvadele, aga enne päris oma kodu saamist (elame tema vanemate korteris, mis peagi läheb müümisele ja siis ilmselt kolime omaette) ei tahaks ostma minna seda ja niikaua siis tegeleks selle pisukesega.
Eelkõige ootan siis arvamusi tehnika osas, võib soovitada ka kalakest, kes sinna sobiks. Lisaks küsin veel põhjakoristaja kohta, kas tal oleks seal väga kitsas - olen lugenud, et nad vajavad ikkagi suuremat akvat?
Sai väga pikk jutt nüüd, aga loodan, et tänu sellele oskate mind rohkem aidata! _________________ I don't take photographs, i ask, quietly, to borrow them.
|