Aitäh selgituse eest! Ma mõtlesin et millestki revolutsioonilisest uudistootest käib jutt... Žiletihoidjat nägin vist juba kolmkümmend aastat tagasi, sai kasutatud maalritöödel aknaklaasilt värvipiiskade eemaldamiseks. žilett on aga ikkagi žilett, läheb nüriks. Võib-olla olen ma mingi eriliselt käpard žiletikasutaja, aga mul on õnnestunud žiletiga kriipida nii aknaklaasi kui ka akvaariumi küljeklaasi, lihtsalt teral tekkis mingi veider koht, nagu oleks pahupidi länud (seda siis kui mingit kõvemini klaasi küljes olnud asja sai kraapida). Kuna kahtlustan et minusuguseid käpardeid on teisigi siis ma ei riski žiletti soovitada.
JBL Blanki't oled aga niipalju soovitanud et pean ilmselt juba uudishimust selle ostma. Pildi pealt paistab küll nii nagu oleks nõudepesunuustiku karedam pool mingi hoidiku külge kinnitatud. JBL Blanki Set'ga on hoopistükkis segane lugu, Kalake
kirjutab:
Valmistatud roostevabast terasest ning ei sisalda lõiketeri. Aga JBL
kirjutab: With robust 45 cm long handle from aluminum. Usun aga et ka selle Blankiga peab olema väga ettevaatlik, kui toimetada pinnase ja klaasi kokkupuutekohas. Plastikkaarti soovitan just seepärast et sellega peab ikka väga suur ebaõnn olema kui klaasi õnnestub kriimustada. Olen ka plastist autoklaaside jaoks tehtud jääkraabitsat kasutanud, tõhus riist ja tegemisel on mõeldud sellele et klaasi ei tohi kriimustada.
Nõudepesunuustikust rääkides - kui kareda küljega nühkida, siis pole teabmis erilist jõudu vaja. Kui ära kulub, siis tuleb uus võtta, kulunud nuustik vajab tõesti jõudu.
Üldiselt tundub et igaühel on omad eelistused.
Mul on muide olemas ka Eheimi patareitoitel sifoon juba õige mitu aastat, olen vist tervelt 5-6 korda kasutanud selle aja jooksul.
Mis ei tähenda et riistal midagi viga oleks, olen katsetanud ka teisi patareitoitel sifoone ja Eheimi oma on selgelt omasugustest parim.