foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Veebr 04, 2005 03:13 
Akvarist

Pildid: 4
Täiesti masendust tekitav juba :x Mitmes teemas abi palunud aga tundub et probleem siiski nii suur et vajab eraldi teemat. Asi siis selles et taimed lagunevad ja kalad on haiged.

Taimed:
Lehti ja võsusid ajavad võimsalt aga poleks nagu jõudu et kasvada. Valsinneeriatel seisneb asi selles et lehtede otsad on ribadeks, pruunikad või kollased. Keskel esineb auke ja lehe tükke eraldub akvaariumisse palju. Teistel taimedel on lugu selline et lehed keeravad veidi rulli, muutuvad kollaseks ja lagunevad ära. Arvatavasti võite mõelda et toitained vms on vähe sest hiljuti pesin kruusa läbi aga eriti ei usu sest enne kruusa pesemist töötas akvaarium üsna kaua aga probleem oli sama. (olen teinud ka 2 kuuri sera väetisetablettidega aga abi ei miskit)

Kalad:
Asi algas molli kõhualuse valgeks muutumisega ja skalaaride valgete ja veidi lagunevate uimeotstega, kasutasin siis 2 kuuri sera baktopur directi aga otsest abi nagu polnud. siis hakkas klaaria kõhule tekkima valge laik ja varsti olid ned ka seljal ja klaariad kaotasid oma vuntsid, muutusid heledaks ja silmadele tekkis kae ja 1 klaaria suri. Selle aja jooksul kasutasin järgmisi ravimeid (Sera costapor, Contralck ja vitamiinide pärast ka Tetra vitalit) Kõike annustasin ettenähtult va costapur sest müüja soovitas vähem anda. Kõikide ravimite vahel ootasin ettenähtud aja ja filtreerisin vett peale seda ja vahetasin niipalju kui ette nähtud. Kuna 1 klaaria akvas suri ja teine oli väga sarnane kui surnud kala oma eelviimasel päeval siis mõtlesin et kaotada pole eriti midagi ja panin ta äbrisse, kus hoidsin 27 kraadi sooja ja vette oli lisatud kaaliumpermagonaati. Tundus et kalal hakkas veidi parem sest ta rahunes ja valged laigud tõmbasid tagasi ja haavad muutusid ühtlaselt veriseks. 4 päeva peale ämbrisse panemist panin ta akvasse tagasi ja 2 päeva jooksul on kala jälle "hulluks" läinud, miski on haava suuremaks söönud ja varsti on selgroog paljas.
Teistel kaladel pole asi nii hull ja molli suutis isegi pojad ilmale tuua, mõõksabal pole ühtegi sümptomit nagu ka põhjakoristajatel ja kahel skalaaril, kolmandal skalaaril on need 2 kombitsa moodi uime lühenenud ja otsad on valged ja kõhul on läikiv valkjad laigud.

Lisan veel et PH on 7,5 lähedal ja KH on 12-16 olnud, sooja on 26-27 kraadi, koristan akvaariumi regulaarselt, vett vahetan ~10% nädalas, kasutan seisnud vett ja sera aquatani, valgust on 12h/öp ja veidi vähem kui hea oleks (100L vee kohta 18w tavalist päevavalgust ja 25w spetsiaaltoru)

Minu jaoks tõsine probleem siiski ja palun mitte nalja teha ega sõimama hakata

Ettetänades

Viimati muutis jeff01, Teisipäev Veebr 08, 2005 09:34, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 04, 2005 03:39 
Akvarist

:arrow:

Viimati muutis jeff01, Teisipäev Veebr 08, 2005 09:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 04, 2005 07:59 
Akvarist

:arrow:

Viimati muutis jeff01, Teisipäev Veebr 08, 2005 09:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 04, 2005 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

pildid peax ikka albumisse panema?

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 12:44 
Akvarist

RyDos´i juttu ei maksa tõena võtta, kuna muutsin teemat :wink: (ennem olid siin mu pildid) Aga ikkagi abi vaja :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Soovitaksin teeha sul siiski sera bactopuri kuur. Kuid paljude kalade haigustega võibki see jama olla, et nad ei allu ravile või ei saagi tegelikult neid välja ravida, eriti kui haigus on organismis sees. Enamus rohte toimivad ju välispidiselt. Ainult sera bactopur direct toimib välispidiselt ning see ravim ei ole eriti tugev. Näiteks ühes kuldkalade akvaariumis on sees karpkalade herpes, mida ei saa kaladelt välja ravida, sest see on organismis sees ja sellega on ka see asi, et mõni haigestub ja teine mitte.
Kuid kui kala on nakatunud sellesse, võib see ka ise tagasi tõmbuda, kuid organismi ta jääb sisse.
Võib olla su kalad vajaksid tugevat antibiootikumi kuuri nagu tehakse seda inimestele, kuid sellist asja pole veel ju, et kaladele antakse rohtu sisse...
Võid ju proovida teha sera baktopuri kuuri......

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma nüüd ei saanud päris täpselt aru,et mis asja ja mis järjekorras Sa oma akvas tegit. Aga mulje jäi kül selline ,et püüad paaniliselt kogu ravimivaliku oma akvas järjest läbi loputada. Kalade jaoks see ju nagu suur isamaasõda. Pidev vee barameetrite muutumine ja sellest tingitud stress,kaladele, paranemiseks soodsat keskonda ei tekita. Küllap Sinu probleemid said alguse just sellest põhjakruusa pesemisest. Ka taimed vajavad stabiilsust. Ja loomulikult tekib taimedel,olenevalt aastaajast,ka väikseid kasvuprobleeme.Minu soovitus oleks,et hoia oma akva vesi mõnda aega stabiilsena,ära vaheta vett mitte 10% korraga,vaid natuke tihedamini ja näiteks 5%.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 01:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

berta kirjutas:
Võib olla su kalad vajaksid tugevat antibiootikumi kuuri nagu tehakse seda inimestele, kuid sellist asja pole veel ju, et kaladele antakse rohtu sisse...
Muideks,kuulu järgi tehakse seda kül...aga see rohkem proffide rida...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 01:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loogiliselt võttes peaks ju vees olev ravim mingis koguses ikka kala organismi ka sattuma? (Muuseas, herpes pole ka inimesel väljaravitav, jääb alatiseks organismi.)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 02:05 
Akvarist

UARU kirjutas:
Küllap Sinu probleemid said alguse just sellest põhjakruusa pesemisest.

Seda tegin viimases hädas, kui olin juba kõiki rohtusid proovinud ja kalad olid juba kaua aega haiged olnud ja taimed ei kasvanud ka enne seda (Maal on väike akvaarium, kus on 3 kuldkala ja 2 põhjakat ja valsinneeriat ja taim mühiseb mis hirmus, isegi kuldkalad ei jõua teda ära piirata, pinnast on samapalju ja akva isegi veel värskem ja vesi on ilgelt lubjane)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 02:08 
Akvarist

1 asjalikemaid müüjaid soovitas mul contralck´is elussööta leotada veidi ja siis kaladele sisse sööta ja seda ka tegin aga tolleks ajaks olid klaariad juba nii haiged et nad manustasid seda tavalisest palju vähem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 08:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul toimus taimede seisukohast sama asi kui CO2 seadme seisma jätsin, kuu aja pärast oli vallisneria lehed nagu rootsud. Käivitasin uuesti CO2 ja nüüd on pilt taas tore vaadata. Selle keemiaga mina eriti ei majanda, ainuke mida olen kasutanud on vedelväetist üle korra ja tabletid juurte alla. Ehk on su akvaariumis just stabiilsusest puudu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 08:23 
Akvarist

co2´te proovisin kah (pärmi varianti) aga lõpetasin ära, kuna PH läks ikka liiga alla ja ei viitsinud hakata seal midagi mehhaniseerima. Poes mulle bactopuri ei müüda :D asi nii et müüja tunneb mind ära ja ütleb et tema seda ei ostaks, kuna teab mida ja kuna ma inna ostnud olen. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2005 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
CO2 koha pealt niipalju, et ostsin lõunakast prooviks selle seal müügil oleva Co2 süsteemi (Nutrafin) ja võib öelda, et toimib küll. ma ei tea kas kasutasid seda ise aetava puskari varianti. Nutrafini süsteem töötas minul lollikindlamalt, kuna mul suht külm elamine ja tavaline puskar ei tahtnud eriti käivituda. Ja veel seda, et sellel süsteemil kaasas redel ja saab regullida co2 hulka mis vette lahustub, tõstes vooliku madalamale või körgemale astmele. Ainus miinus see, et ca iga kuu aja pärast peab uue pulbri potsikusse ostma kui vana segu ära käib. Taimede kohta veel: ise hakkasin kasutama vedelväetist Tetra PlantaMin ja vist mõjus. Aga ehk keegi oskab paremat soovitada.
Edu :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2005 09:38 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
jeff01 kirjutas:
co2´te proovisin kah (pärmi varianti) aga lõpetasin ära, kuna PH läks ikka liiga alla

Kui pH liiga alla läheb, on enamasti tegemist pärmi üle doseerimisega.
Kui vastavalt õpetusesele pooleteise liitri vee kohta pool tl. pärmi panna, peaks pH normaalne püsima. Katsetustest olen õppinud, et CO2 eraldumise intensiivsus sõltub peamiselt pärmi kogusest (suhkurt olen alati 2 kl pannud). Proovimise teel tuleb sul oma akva jaoks lihtsalt sobiv pärmi doos leiutada :)

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver