foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olukorra kirjeldus:
Esimene akvaarium, 125 l, käivitatud 1. augustil, lisatud vastavalt juhendile Denitroli ja Biotopoli, põhjas kiht akvaariumimulda ja selle peal kiht hästi peenikest kruusa ehk liiva, 1. augustil istutatud 5 suhteliselt suurt taime (anubias - risoom kruusa pinnal, echinodorus x 2, microsorum - kännul, hygrophila) ja eile 2 "murutaime" (lilaeopsis, hemianthus). Lisavalgustust kahe T5 toruga 8 h. Veetestid näitavad NO2 = 0, NO3 = 10, muidu tavaline Tartu kraanivesi, mis on suhteliselt suure lubjasisaldusega ja pH = 8. Vesi on olnud paar päeva kirgas, on seda ka praegu.

Eile õhtul lasin akvaariumisse esimese pisikese kalapoja - Ancistrus dolichopterus. Imes end filtrikasti välisseina külge kinni ja pikutab seal.

Aga hoolimata otsingutest ei ole ma seni leidnud vastust küsimustele, et kui ma tahaksin edaspidi näha selles akvaariumis ujumas vikerkalasid, siis
1) millal võiksin lisada esimesed isendid ja
2) tulenevalt sellest, et tegemist on parvekaladega, mitu isendit võiks korraga akvaariumisse lisada? Kas pigem järgida soovitust lisada kalu paarikaupa või pigem järgida soovitust tekitada parv võimalikult kiiresti?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma soovitaks kalade lisamisega siiski viivitada ja lasta akvaarium korralikult sisse töötada.

Paari kaupa ära lisa. Mina paneks korraga 3-4 isast ja vähemalt ühe emase ja vaataks, kuidas suhted kujunevad. Kui trall emase ümber on väga kõva, siis tuleks emaseid juurde panna. Samas on isased just need värvilisemad ja uhkemad vaadata. Vikerkaladele sobib see hästi, kui parvele uusi asukaid juurde lastakse hiljem - tõenäoliselt uut isendit ründama ei hakata. Milliseid vikerkalu kasvatada soovid? Kui tahad Melanotaenia Praecox-e võtta, on kalade mõõdust tulenevalt võimalused parve kujundada suuremad. Boesemani vikerkaladest Sa suuremat parve oma akvasse ei mahuta - vajavad suht palju vaba ujumisruumi ja kasvavad suuremaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 02:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud vastuse eest. Ma kaldun vist boesemanide poole ja oletan, et umbes 7 võiks neid mu akvaariumisse mahtuda, lisaks ancistrusele? Või jääb neil sedasi ujumiseks siiski ruumi väheks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 05:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui Sa sinna rohkem kalu ei planeeri, siis on enam-vähem sobilik. Bettas on boesemanid olemas muidu, aga ma pole kindel, kas neid seal 7 oli. Või on Sul mõni muu koht, kust saad? See, et kalad poes suht kahvatud välja näevad, on petlik. Minu Boesemanid värvusid intensiivselt juba esimestel päevadel koduakvaariumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Bettas oli eile 4 boesemanit, aga praegu on vara mis vara. Müüja ütles, et neid saab tellida vastavalt vajadusele juurde, nii et ma nüüd ootan kannatamatult, et akvaarium korralikult sisse end töötaks :) Aga kui aeg käes, kas siis peaksin kõik 7 korraga koju tooma, näiteks 5 isast ja 2 emast? Või siiski tegema nii, et alguses tooksin korraga 3+1 ja siis mõne aja pärast ülejäänud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 08:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võid teha nii ja naa. Üldiselt taluvad Boesemanid üksikute isendite lisamist parve hästi. Kui akva on sisse töötanud, pole probleem ka korraga asustada 7 kala. Jupikaupa lisamisel on see eelis, et saad käitumise järgi otsustada, kas ühest-kahest emasest piisab. Kui isased väga tugevasti emast rapivad ja kala stressis on, tuleb emaseid juurde lisada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2011 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suur tänu vastuste eest :)

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis