foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 08:10 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 13, 2011 06:53
Postitusi: 8
Asukoht: tallinn
Akvaariumi soov oli juba ammu aga selle otsuseni , et ta ära osta jõutsin alles täna.

Siit foorumist saadud info põhjal sai poodi mindud ja ostetud. JUWEL RIO 125 koos sinna juurde kuuluva komplektiga valgustus 2*28W, vee soojendi 100W, pumba tootlikust ei tea.

Seda tean, et akvaarium peab sisse töötama aga siit ka kohe küsimused.
Kas sisse töötamise ajal peab olema pinnas paigaldatud?
Kas sisse töötamise ajal peab ka vett vahetama?
Kas taimed tuleb algul paigaldada või peale sisse töötamis?

Teine küllaltgi tundmatu asi on vee filter ning ka selle koht paar küsimust.
Siit foorumist lugedes selgus, et filtrit tuleb loputada selles vees mille oled akvaariumist välja võtnud.
Akvaariumit kodus lahti pakkides selgus et neid filtreid on seal kokku aga 6 tükki. Ja akvaariumi juhend ütleb, et nendel on vahetus välbad (valge kõig ülemine filter tuleb vahetada korra nädalas, must filter tuleb vahetada korra kuus, roheline filter iga kahe kuutagant, sinine suur filter iga kolme kuu tagant, valge pakige kus suurematsorti puru sees seda vahetad iga 12 kuu järel, sinine kõige alumine 12 kuujärel)

Minu enda loogika ütleb, et vees peaks puhastama kõige ülemis filtrit kuna sinna peaks kõige rohkem sodi kogunema. kas mul on õigus?
Ja mida arvata nendest vahetus välpadest?


Ja nüüd siis kõige tähtsam küsimus, et milliseid kalu voovitate algajale? Tahaks erinevid kalu mis ei läheks omavahel kaklema ja ei sööks kohe üksteist ära!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 08:52 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Kõige pealt pinnas, siis taimed ja siis vesi sisse. Vett tuleks vahetada standardrutiini järgi 20% nädalas aga kui sissetöötamistsükli juures tekib nitraatide NO2 kõrge tase siis võib-olla tuleb erakorraliselt sagedamini või suuremas koguses vahetada.

Filtreid olen vahetanud harvemini kui tootjad soovitavad. Umbes nii, et esimese korra pesen akvaariumist võetud vees (mitte akva sees) korra läbi ja teise perioodi täitudes siis vast vahetan välja. Kõiki korraga ei tohi välja vahetada. Soovitan selle valge "kruusa" citraxi filtri enne akvasse panemist voolava vee all läbi loputada, muidu mul ajas akva mingit valget jahu täis, nagu katlakivi oleks olnud.

Kalu ei hakka esialgu soovitama. Võiksid algul ikka ise otsida ja üritada mingile ideele tulla, eks me anname märku kui midagi viltu plaanid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 09:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Võtaks Su kirja punkt-punktilt käsile.

Pinnas ikka ka kohe sisse. Aga sõltub, kust tolle ostad. Ei soovitaks raha raisata spets akva kruusa peale. Osta ehituspoest. Saad mitu korda odavamalt. Selle peaksid küll väga korralikult tulise veega hoolega läbi pesema või siis isegi kergelt keetma (keetmise peale ilmselt nii mõnigi muigab), kuid ega too asja hullemaks tee. Lihtsalt vaeva tsipa rohkem ja ka kindlust, et ikka kõik saastast puhas on.

Mina olen taimed ka praktiliselt kohe sisse istutanud. Saavad aega juurdumiseks, enne kui kalad sisse lasta.

Kuna oled Tallinnast, siis soovitaks Sul akva käivitamiseks hankida (näiteks minu juurest) vanast akvast starteriks vett. Aitab kiiremale akva käivitamisele kaasa. Seal mingi kogus baktereid. Uue kraaniveega läheb kauem aega.

Vett vast tuleb vahetada ka sissetöötamise ajal. Kõik sõltub vee näitudest. Selleks pead hankima mõned elementaarsemad testid - NO3, NO2, NH, vast ehk ka pH. Ribatesti ei soovita osta, kuna see pole usaldusväärne.

Lisaks oleks soovitav esmaakva puhul alustuseks hankida mõni tigu, kes saab läbi Sinu helde käe mõne põhjaka tableti või suvikõrvitsa viilu nosimiseks. Nii käivitub protsess vees. Esimese hooga lähevad ilmselt näidud rappa, aga siis tasapisi hakkab kõik normaliseeruma. Testid näitavad Sulle seda. Ja ennem vee normaliseerumist ei soovita ühtegi kala sisse panna.

Filter.
Sul siis tolle uue akva komplektis ilmselt sisefilter. Terve see komplekt moodustab kokku filtri. Põhikomponendid peaksid olema - pump, soojapulk ja siis kamber, kus on kari švamme. Nagu Sa väidad - kuus. Mina kahjuks enam ei mäleta oma toimetamisi sisefiltriga. Hetkel mõnes pisemas (54-liitrine) on ja seal ma vahetan ning pesen švamme tunde järgi. Kui on näha, et must - siis pessu, ja kui näha, et justkui kulunud-närtsinud, siis tutikas švamm asemele. Uue švammi asendamisel ja ka pärast pesu olen matšalkale lisanud bakterstarterit.

See rehkendamine nende kuue švammiga ajab Su ilmselt hulluks. Vähemalt minu ajas, kui alguses oli 240-ses sisefilter. Püüdsin korralik olla ja kirjutasin kalendrisse kõik üles. Tänaseks on viis aastat möödas ja võin öelda, et tegelikult polegi see nii hirmoluline.

Must peaks olema söešvamm. Tolle kasutamine küsitav. Enamalt jaolt kasutatakse sütt pärast haiguse ravi, et korjata veest välja kahjulikud ained. Teisalt taas filtreerib ta ka muudki kahjulikku. Mina alguses hoolsasti kasutasin, aga nüüdseks vaid vastavalt vajadusele.

Ülemine švamm (välisfiltrites valge) ongi tegelikult sodi püüdmiseks. Seda tuleb ilmselt kõige tihedamini vahetada. Soovitan osta pakis filtervatti mitte toda konkreetset ettenähtud švammi ja sealt lõigata parajad portsud. Taas jälle koht, kus raha kokku hoida.

Kalade valiku puhul võiksid kirja panna, kellest unistad. 125-liitrit üht-teist võimaldab. Soovitaks Ancistrust ühe kalana. Kuna ta ei sega ega kiusa kedagi ning toimetab omaette ja ka paarilist ei nõua, siis võiks ta ju olla. Seda enam, et ka veidi klaase puhastab.

Jõudu Sulle igati!

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2011 05:18 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Söefilter läks mul meelest üldse ära. Toda ei maksa läbiloputamise järel enam tagasi panna. Olen ise lähenenud nii, et akva käivitamisel las olla ühe perioodi sees. Siis viskan ära. Pärast kasutan ainult ravimitarvitamise järgselt (siiani pole vaja läinud) või siis nii profülaktika mõttes korra või paar aastas võiks ühe perioodi sees hoida.

Kuna mul on palju taimi ja vähe kalu siis olen ka rohelise endal välja visanud aga seda ei soovitaks teha enne kui sa tead täpselt, mis põhjusel sul seda vaja ei ole.

Kuna Tartu ja selle lähiste vesi on kare ja küllalt suure pH-ga siis hoian endal filtris TorMec turvast aga see on selline maitseasi mitte kohustus ja alguses pole vast mõtet kohe jantima hakata.

Akva päeviku pidamine on mitmes mõttes kasulik ja aitab meeles pidada, millal sa mingit filtrit pesid või vahetasid. Aga eks see nõuab mõningast enesedistsipliini, et oma liigutusi kirja panna.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2011 10:28 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 13, 2011 06:53
Postitusi: 8
Asukoht: tallinn
Tänud vastamast!!! Jälle natukene targem.

Tundub,et ikka kahest kuust eeltööst ikka natukene jäi väheseks ,et ostsin sisefiltriga akvaariumi. Oleks võinud osta kohe välisfiltriga, oleks pärast lihtsam olnud aga pole hullu, küll ka sellega hakkama saab.

Nende vastust peale tekkis veel paar kusimust.

Esiteks nende vee testide kohta.

Et kuskilt siit foorumist lugesin, et algul tuleks kodus PH test kraani veel ära teha ja selle järgi kalu valida ,et pärast lihtsam oleks. Kas see on nii?

Veel on natukene aru saamatu, et millal neid vee teste tegema peaks akvaariumile. Kas iga päev?
Samas enda loogika ütleb, et kui vett vahetada ja peale seda vee testi teha on näitajad päris puus, kuna kraanist ei tule ``arvatavasti`` näitudele vastavat vett. Ning kui iganädal vahetada vett siis, millal see õige aeg oleks testi tegemiseks?

Teiseks paar küsimust vee kohta.

Et kas vesi peab kindlalt seisma kuskil nõus enne vahetust (kui peab siis umbes kui kaua)?
Kas ka siis kui kraanilt ära keerata sõel ja lasta torust kuskile nõusse ning nõust valada akvaariumisse?

Kolmandaks taga sein.

On soov panna akvaariumile firma juwel poolt toodetud taga sein. (materjal mingisugune vahtpolüesterool)
Kas seda on mõtekas teha?
Ning kui on mõtekas seda teha, siis kuidas seda sinna kinnitatakse?
Kas mingi liimiga, silikooniga või jääb üldse lahtiseselt?
Ning kui kunagi tuleb soov ( paari aasta pärast ) see ära võtta on see üldse võimalik?

Neljandaks elekter.

Kas on mõtekas või vajalik kasutada akvaariumi elektritoiteks UPS-i mis suudaks elektrikatkestuse korral akvaariumit töös hoida paar tundi?

Sest olen siit samas foorumist lugenud, et paari tunnine elektrikatkestus või laastavalt akvaariumile mõjuda.
Kuda teised inimesed elektrikatkestuse puhul käituvad?



Praegusel hetkel küsimusi enam meelde ei tule. Kuigi igapäevaga muutub asi aina keerulisemaks ,aga ka samas huvitavamaks :D


Natukene siis ka teist juttu.

Täna sai käidud kasutaja KRA soovitusel ehituspoes ja ostetud akvaariumi põhi. Põhjaks valisime marmori nimega ice blue suurusega 8-12mm.
Nüüd peakski minema ja hakkama seda loputama ning igaks juhuks keetma.

Aga peatse kirjutamiseni.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 12:45 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 13, 2011 06:53
Postitusi: 8
Asukoht: tallinn
Nüüd sai loetud, et see kruus mis täna ostsin vist ei sobi kuna esiteks on ta terav ja liiga jäme. Peab homme poodi minema ja graniit liiva või ranna kivide vastu välja vahetama.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 12:51 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mai 16, 2011 03:27
Postitusi: 17
Asukoht: Tartu
Vastaks paarile küsimusele, küll targemad pärast täpsustavad ja parandavad.
Veetestid 1: teoorias on ta jah nii, et kui keemiaga jännata ei taha/viitsi, siis tuleks kalad valida vastavalt oma kraanivee näitudele. Praktikas kipub asi nii olema, et suurem jagu akvaariumiomanikke ei tee üleüldse mingeid teste ja ikka on kõik korras. Sõltub sellest, kui "keerulisi" liike kasvatada tahad.
Veetestid 2: nagu ka siin äsja ühest teemast läbi käis, on mõistlik teste teha enne veevahetust - loogiline ju. Peale vahetust teed teste siis, kui akvas mingi jama on, et näha kui palju vahetus asja paremuse/halvemuse poole pööras. Kui iga nädal vett vahetad, siis iga vahetuse eel pole küll mõtet testi teha (va päris alguses, et näha, millal näitajad jonksu lähevad ja kalad sisse tuua võib). Hiljem, kui kogemused tekivad, siis teed vastavalt vajadusele - ehk siis kui sisetunne ütleb või kui tundub, et asi pole päris paigas.
Veevahetus: Tallinna vesi (Nõmme kohta ei oska öelda) peab kindlasti enne akvasse panekut natuke seisma, et mürgised gaasid välja läheks (enam kloori vist ei panda, tänapäeval pidada osoon selle asemel olema). ööpäev on hea, aga ka pool tundi on väga palju parem kui üldse mitte. Kui ilma sõelata kraanist/torust vett lased, siis piisab veidi lühemast seismise ajast, aga Tallinna vett ma ikkagi otse akvasse valada ei julgeks.
Elekter: kui tahad suhteliselt loodusliku ilmega akvaariumi pidada (elustaimed ja vähe kalu), siis ei juhtu isegi ööpäevase elektrikatkestusega midagi, isegi sel juhul, kui toas ainult +10 peaks olema, sest 125 l jahtub päris aeglaselt. Elustaimede ja väikese kalade arvu puhul ei tule ka hapnikupuudus niipea kollitama. Tihedalt asutatud Hi-Tech akvas võib elektrikatkestus küll paraja segaduse tekitada.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 07:25 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Mina ütleks, et see Juweli tagasein on päris kallis lõbu. Kinnitatakse ilmselt vastava silikooniga, mida akvapoodides vast müüakse. Samas ma ei tea kas keegi oskab kommenteerida, kuidas pikema aja peale sellele seinale vetika korjamisega on. Ma kujutan ette, et seina pealt on vetikat üsna raske maha saada ja siis nagu ongi küsimus, et ostad kalli tagaseina aga varsti näeb see üsna inetu välja. Aga äkki kommenteerib keegi kogemustega.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
KRA räägib kahjatsedes hilinenult, et kohe täpsemaid andmeid kruusa kohta Sulle kirja ei osanud panna tolle ehituspoe kruusa kohta. Nüüd siis: kruus, mis ma oma akvadesse ostsin ehituspoest: mark - libeduse tõrje, kuiv kruus, 25 kg, 2.0-6,0 mm, hind suht tühine (ei mäleta enam), firma vist Silikaat.

Minu viga - oleks pidanud panema täpsemalt kirja, mida oma akvas kasutan. Sorry! Kuidas saaks eksimust lunastada?! Ega ma tegelikult teagi, kui suur valik kruusa ja mis sorti ehituspoodides pakutakse. Selle kruusa tõi mulle mu partnerakvarist.

Sina ostsid suurema fraktsiooniga ja marmori. Ilmselt marmor ongi nurgelisem ja teravam. Seda enam, et ka fraktsioon suurem.

Mina ei paneks tagaseina. Eriti veel, kui see akvast ruumi ära võtab. Enda akvadele olen pannud ainult tolle kleeperi, et varjaks päiksevalgust. Vast käib see tagaseina kinnitamine silikooniga ja tolle eemaldamine hilisemas faasis jätab klaasile mõningaid jälgi.

Juba Aarne siin vastas tagaseina kohta. On võimalik osta silikooni ka ehituspoest. Oluliselt odavam. On kohe märge peal, et kõlbab akvas kasutamiseks. Enne, kui ostma tuiskad küsi mu käests uuesti üle, et saaksin oma kaasakvaristilt täpset marki uurida, mida meie kasutanud oleme.

Aga tahtsin just kirjutada ka tagaseinale (ja ilmselt ka selle vahele/taha) tekkivatest vetikatest ning nende puhastamise/eemaldamise võimalustest. Aarne jõudis ette.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kunagi oli mul 200 l vene raudraamiga purgis suht õhuke musta karva tagasein. Umbes nagu lakke kleebitavad vahtplastist plaadid. Seda nii paksuselt kui ka stiililt. Ostsin "Laguuni" poest (Tln, Endla tänaval, hinda ei mäleta). Alguses rõõmustasin aga juba paari kuu pärast hakkas tüütama. Liiga ühetooniline ja ... mage. Kasvas vetikat täis mis jube! Puhastada oli suht võimatu. Poe inimesed arvasid, et ongi looduslik wärk. Mõnes mõttes õige tõesti.
Asi lõppes paar aastat hiljem kui viskasin tolle vahtplastist asjanduse kuuri ( ja sinna ta kuidagi kaduski).
Tagaseina ma ei kinnitanud kuidagi - alt oli osaliselt kruusaga kaetud ja ülalt jäi raudraami ääre hoida. Lihtne lahti võtta!
Moodsamaid dekoratsioone pole sattunud proovima. Mõnel pildil (ka siin foorumis olevatel) on päris uhked aga pildi tagakülge, kuhu kirjutatud hooldamise vaev ma ju ei näe...

Nõmme vett olen lasknud otse kraanist. Seda juba kooliajast saati.
Elektrikatkestusi tuleb siinkandis harva ette ja UPSi ei kasuta. Riistapuu mõte on selles et kui filter jääb pikaks ajaks seisma, koolevad seal redutavad bakterid ära ja hiljem viskab pump nende laibad mööda akvat laiali. See pole just eriti meeldiv. Tõsi, oht tekib vist küll päevapikkuseks veniva elektrikatkestuse puhul. Mõned tunnid veel ei tapa. UPS õldjuhul ei suuda samuti päev otsa akult käia. Ta on mõeldud arvutile normaalse shut-down'i tegemiseks kui vool kaob. Eriti hea mõne serveri puhul - pärast ei pea failisüsteemi käsisti lappima ja kiruma. Filter tarbib tõesti hulka vähem kui arvuti (ca 20W versus ca 100..200W) aga ... ei ole erilist usku UPSi kasutamisesse akvanduses.
Paari tunni jooksul ei tule puudust ka õhust. Vajadusel (kui katkestus ette teada) võib akva kaane lahti jätta. Või kasutada kunagi Bussijaama turul nähtud võtet - puhud õhupalli täis, kõrs sisse ja sealt lasedki õhku vette imbuda. Sisse ja siis kohe palli hingamisel satub palli sisuliselt puhas õhk.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 18, 2011 11:34 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 13, 2011 06:53
Postitusi: 8
Asukoht: tallinn
Nüüdseks siis lõpuks akvaariumis vesi sees :D.

Taga taust sai juweli toodang ja ei kinnitanudgi seda seinale sai oopis ka pandud alt kruusa sisse ja täpselt välja lõigatud ning jäi päris tugevalt.

Akvaariumi põhja läks 4,7 kg kasvu pinnast ja sinna peale 15 kg ümarat mere kruusa.
Sai ka lisatud neli taime (kaks echinodorust, üks cryptocoryne ja üks hemianthus ). Ning ühe teo.

Nüüd siis ootama millal näidud paika lähevad (ennem peaks testid ka ära ostma)

Siit ka väike küsimus et kui kaua peaks panema valguse põlema?
Praegust sai seadistatud programmkell 4 tunnipeale (kas seda on vähe või palju? )

Teine küsimus filtri toru kohta.

Kuskilt lugesin et filtrist väljuv vesi peaks pinna virvendama panema siis ei ole mullitajat tarvis.

Aga oskaks keegi õelda, et kui palju ta peab selle pinna liikuma panema kas sinna peab tekkima väike veesammas ka või aitab lihtsalt sellest et pinnal vesi liigub?

Lõpetuseks üks väike pilt tulemusest ka.
Pilt


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 19, 2011 07:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Piisab, kui vesi lihtsalt liigub. Pritsimist pole vaja - lambid saavad märjaks.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 19, 2011 10:41 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Neli tundi valgust on taimedele vähevõitu. 8-10 oleks mõistlik. 12 hakkab juba vetikatele liiga soodsaks kujunema. Kalu valgus eriti ei huvita.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 04, 2011 09:15 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 28, 2004 01:04
Postitusi: 82
Asukoht: tartu
1) Valgustus suht nõrk, ma endal kõik juuveli akvariumitel panin x3 rohkem.
2) tablette ja vedelväetist ei osta ja ei pane. Algusel võib JBL savikuulid, sellest piisab. Ma saan aru, et oodata pole kergem, aga see on targem. Kui sa üks kord vetikad saad, siis sõdid pool aastat või rohkem, mis on palju hullem. Nii et pigem ei pane.
3) vaheta vett esimesed paar kuud nats tihedam (NO2/3 tase algusel kuna filter veel ei tööta kõigub, ja tihedam veevahetus oleks hea). Filtri pesed mitte päris puhtaks ja mitte tihedam kui kord kuus.
4) Taimekasvatamisel olulisem on veesobivus (ph, temperatuur jne). Pooled lihtsalt ei kasva, tee mida tahad. Lihtsalt otsid see mis kasvab. Ma läbi aja ostsin umbes 40-50 liiki, nendest kasvasid umbes 20-25.
Kui tahad palju taimi, siis kulutad rahakotti, istutad akva täis, paned valgustust ja co2 juurde ning ootad kuskil 2 kuud. Sellest piisab. 2 oksa kasvatada on raskem kui 20.
Ma endalgi väetist üldse ei pane, ainult veevahetus + CO2. Tulemuseks kolmandas akvaarium nullist 2-he kuu pärst:

Pilt

Teistest kah pilte kunagi juba panin.

_________________
juvel 70 - +30Wt valgust, standartvarustus. cihlidae.
1 juvel120 - 90w daylight, 26C, pH8, gH15, kH15. barbused.
2 juuvel 120L - 90W daylight, uus, kongod + daaniod


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 10, 2011 08:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 04:06
Postitusi: 29
Asukoht: Paide/Türi kant..
küsimus selle kohta:
3) vaheta vett esimesed paar kuud nats tihedam (NO2/3 tase algusel kuna filter veel ei tööta kõigub, ja tihedam veevahetus oleks hea). Filtri pesed mitte päris puhtaks ja mitte tihedam kui kord kuus.

Kuidagi suutsin korralikult enda akva aasta alguses käima saada ja probleeme ei tekkinud ja praegugi kõik korras. Mõtlen seda, et filtri panin oma mäletamist mööda kohe järele kui vesi sisse sai... kas ei peagi?

_________________
U. 90l vett,
-Gupid, Ancistrused, prügiteod ja Helena
-Vallisneria, Nymphaea Lotus (Zenkeri), Anubias barteri var. caladiifolia, Pistia stratiotes + 2 tundmatut


Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver