foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 

Kumb?
Komplektne akvaarium 59%  59%  [ 16 ]
või komponendid eraldi(kast, filter....) 41%  41%  [ 11 ]
Hääli kokku : 27
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: akvaarium
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 08:42 
Akvarist

Mul selline küsimus ,et tahaks osta akvaariumi aga kas ma ostan valmis akvaariumi või ostan klaaskasti ja panen tehnika sisse?
Kuidas on mõtekam?Miks?KIIRE!!!!! :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valmis akvaariumi tehnika ei ole tavaliselt vastanud minu vajadustele.

Mulle on alati meeldinud tegeleda taimedega - seega mulle on olnud oluline valgus.
Komplektidel on valgust kas vähe või väga vähe. Seega olen ühe akvaariumi ümber teinud ja teise kaane ise teinud.

Originaal filter (Pearl akvaarium) ei sobinud minu vajadustega. Kas ma ei osanud seda korralikult käima panna või mis tal häda oli aga vulises. See ei meeldinud mulle. Lisaks on välisfiltriga vähem jamamist ja võtab oluliselt vähem ruumi akvaariumist. + originaal filter jäi lisa valgustile ette.

Seega mina pooldan klaas kasti ostmist ja ise tehnika juurde muretsemist

Miinus pool on see, et see läheb alati rohkem maksma. Ning komplekteerimine võtab aega. Seega sulle oma soovitust ei oska anda. Kõik oleneb mida sa ootad akvaariumilt.

Ilma taimedetta akvaariumil polegi tugevat valgust vaja. Seega originaal lampidest/lambist või täiesti piisata. Filtri soovitan küll ära vahetada .. aga ka see on maitse küsimus.

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 09:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Valmiskomplekti eelis on see et kõik vajalik on korraga olemas ilma et peaksid oma pead vaevama. Algajale lihtsam variant.
Ise kokku pannes saab aga täpselt sellise nagu vaja, saab klaaskasti tellida täpselt sobivate mõõtudega, valgustuse sellise nagu ntx korraliku taimeakva jaoks vaja (valmiskomplektidel on enamasti liiga nõrk valgustus)), filtri saab juurde valida oma maitse järgi jne.
Kui esimest akvat ostad siis valmiskomplekt on ilmselt ohutu valik, hea oleks võtta selline millel valgustus pisut kobedam (tüüpvalik kas üks või kaks toru, kaks tiba kallim aga etem valik), kui tekib soov elus taimi kasvatada siis pole valik nii piiratud. Suurus on kah oluline, võimaluse korral 100 liitrine on hea alustuseks, kindlasti aga ei tasu võtta väiksemat kui 60 liitrit. Mida väiksem akva, seda kiiremini tuleb õnnetus kui asjad viltu lähevad, suurema akvaga on rohkem aega reageerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 08:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina vastaks Sulle nii:

Alguses oli mul turvaline täiskompekt sisefiltriga - Rio 240-liitrine. (Nagu Rein ütles - kõik vajalik olemas - täiesti õige.) Hiljem aga, kogemuste kasvades, hakkas kõik muutuma. Mõne aja möödudes avastasin, et välisfilter on kordades parem. Sa hangitud ja paika sätitud. Siis aga taas selgus, et torusid on võimalik paremini panna. Esialgsel varjandil olid nood pandud ülesse veepiirile. Järgmises akvas aga hoopis saj põhja kinnitatud. Ja nii need muutused tekivad.

Soovitaks ise komplekteerida endale akva. Aga algajana oleks vast kergem alustada täiskomplektiga. Ja nagu Rein ütles - ikka vähemalt 100-liitrine. Selle hooldamine kergem.

Ja kalahaigus kasvab! Nii palju ilusaid kalu müüakse!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Mina vastaks Sulle nii:

Alguses oli mul turvaline täiskompekt sisefiltriga - Rio 240-liitrine. (Nagu Rein ütles - kõik vajalik olemas - täiesti õige.) Hiljem aga, kogemuste kasvades, hakkas kõik muutuma. Mõne aja möödudes avastasin, et välisfilter on kordades parem. Sa hangitud ja paika sätitud. Siis aga taas selgus, et torusid on võimalik paremini panna. Esialgsel varjandil olid nood pandud ülesse veepiirile. Järgmises akvas aga hoopis saj põhja kinnitatud. Ja nii need muutused tekivad.

Soovitaks ise komplekteerida endale akva. Aga algajana oleks vast kergem alustada täiskomplektiga. Ja nagu Rein ütles - ikka vähemalt 100-liitrine. Selle hooldamine kergem.

Ja kalahaigus kasvab! Nii palju ilusaid kalu müüakse!

See kalahaigus tõesti kasvab.Mul juba jälle mõttes soetada veel 1 akvaarium juurde,aga eks näis,kas suudan head kohta sellele leida :P

Akvaarium 28L - käivitatud 12.juuni 2010
Vähibeebid,temp.23+,sisefilter,veevahetus 1x nädalas- 5l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Merkake! Piilu ka oma rahakotti! Okey, akva hangid, aga hilisem kulu tulevikus? Elekter, vesi. Suurema akva puhul on lootust pääseda haigustest ja selle peale kuluvatest ravimitest. Tolle hoodamine hulga lihtsam - kalad ei haigestu ega sure. See taas pluss. Aga siiski. Hoia pea kaine, kui suudad.

Ma tean, millest ma räägin!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver