Mul on selline mure, et akvaarimis kasvab juba kolm nädalat roostepruun vetikas. Pildi tegemise võimalust mul hetkel kahjuks ei ole
.
Vetikas on selline hästi madal, roostepruun. Ma arvan väljanägemise põhjal, et see võiks olla nt ränivetikas. Igatahes kasvab põhiliselt heledatel kividel akvaariumi põhjas, anubiase lehtedel ja mõne ruutsentimeetri olen ka klaasi pealt maha nühkinud. Klaasi pealt tuleb vetikas hästi maha, anubiase lehtedelt ka enamvähem. Kividelt maha saamiseks on ikka korraliku harjaga kraapimist vaja.
Eeldusel, et see on ränivetikas ei ole see ju kaldele miskit moodi ohtlik? Kas keegi oskab öelda, kuidas sellest lahti saada?
Lugesin sellest vanast akvaariumi raamatust ja mingis teises vetikateemas Reinu poolt üles pandud vetikalingi alt, et ränivetikas hakkab kasvama siis, kui akvaarium saab liiga vähe valgust. Mul on 14- liitrisel madalal (18 cm) akval 9W akvaariumilamp, mis põles varem umbes 12 tundi päevas, viimasel nädala olen lasknud umbes 14 tundi põleda. Vetikas sellest aga vähenenud ei ole. Muidu olen iga nädal vee vahetuse käigus vetikat lihtsalt maha kraapida püüdnud.
Lisainfoks niipalju, et akvaarium on kaladega käinud ainult 1 kuu ja nädal, enne käis kolm nädalat ilma kaladeta ja valguseta. Vetikas on tekkinud viimase kolme nädala jooksul. Vett vahetan iga nädal neljandiku. nädala jooksul lisan akvasse aurunud vee asemel umbes 2L vett. Taimedest kasvab anubias ja lisaks selle kiratseb paar puhmast vallisneriat ka. Kalu on 5 väikest, kellest 2 on põhjakad (corydorased). PH oli eelmisel nädalal 7,8. NO3 on korras. Rohkem teste kahjuks ei ole
. Vesi on umbes 25 kraadi, filter on resuni minifilter. Põhi on ca 3 cm kruusa (erinevat fraktsiooniga 2mm-10mm).
Igasugune nõu ja abi teemal, miks vetikas tekkis, mis mõju sellel kaladele ja taimedele on ja kuidas sellest lahti saada, on teretulnud!