foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 29, 2005 08:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on selline mure, et akvaarimis kasvab juba kolm nädalat roostepruun vetikas. Pildi tegemise võimalust mul hetkel kahjuks ei ole :( .

Vetikas on selline hästi madal, roostepruun. Ma arvan väljanägemise põhjal, et see võiks olla nt ränivetikas. Igatahes kasvab põhiliselt heledatel kividel akvaariumi põhjas, anubiase lehtedel ja mõne ruutsentimeetri olen ka klaasi pealt maha nühkinud. Klaasi pealt tuleb vetikas hästi maha, anubiase lehtedelt ka enamvähem. Kividelt maha saamiseks on ikka korraliku harjaga kraapimist vaja.

Eeldusel, et see on ränivetikas ei ole see ju kaldele miskit moodi ohtlik? Kas keegi oskab öelda, kuidas sellest lahti saada?

Lugesin sellest vanast akvaariumi raamatust ja mingis teises vetikateemas Reinu poolt üles pandud vetikalingi alt, et ränivetikas hakkab kasvama siis, kui akvaarium saab liiga vähe valgust. Mul on 14- liitrisel madalal (18 cm) akval 9W akvaariumilamp, mis põles varem umbes 12 tundi päevas, viimasel nädala olen lasknud umbes 14 tundi põleda. Vetikas sellest aga vähenenud ei ole. Muidu olen iga nädal vee vahetuse käigus vetikat lihtsalt maha kraapida püüdnud.

Lisainfoks niipalju, et akvaarium on kaladega käinud ainult 1 kuu ja nädal, enne käis kolm nädalat ilma kaladeta ja valguseta. Vetikas on tekkinud viimase kolme nädala jooksul. Vett vahetan iga nädal neljandiku. nädala jooksul lisan akvasse aurunud vee asemel umbes 2L vett. Taimedest kasvab anubias ja lisaks selle kiratseb paar puhmast vallisneriat ka. Kalu on 5 väikest, kellest 2 on põhjakad (corydorased). PH oli eelmisel nädalal 7,8. NO3 on korras. Rohkem teste kahjuks ei ole :(. Vesi on umbes 25 kraadi, filter on resuni minifilter. Põhi on ca 3 cm kruusa (erinevat fraktsiooniga 2mm-10mm).

Igasugune nõu ja abi teemal, miks vetikas tekkis, mis mõju sellel kaladele ja taimedele on ja kuidas sellest lahti saada, on teretulnud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 29, 2005 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vetikad kipuvad võimutsema sageli uutes akvades. Ajapikku saab neist lahti. Kaladele ohtlik ei ole, saavad hoopis hea kõhutäie.
Minul samuti punakaspruun vetikas uues akvas. Asi läks paremaks kui viskasin hunniku lagunevaid Vallisneria taimi välja - jätsin ainult mõned tervemad taimed alles ja panin ka veidi väetist juurtele. Nüüdseks need taimed juba kasvavad :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 29, 2005 10:23 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

14 tundi valgust on palju . 10-12 tundi on normaalne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2005 12:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui see on ikka see mida arvan olevat siis pole põhjust muretseda, selline vetikas käib enamasti alustavast akvast läbi ja nii nagu ta ilmub nii ta ka kaob ilma et peaksid midagi tegema. Jah, ka mulle käis see omal ajal närvidele et kõik oli mõnd aega kole...
Valgust üle 12 tunni pole siiski hea lasta põleda. 9W 14 liitri kohta on veidi üle keskmise tulemus nii et valguse vähesus vaevalt probleemiks on. Kaladele vetikas probleemiks pole (pigem toiduks), taimedele pole see muidugi hea kuid küllap nad selle aja üle elavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2005 04:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Ma siis vaatan, mis saab. Tänud :D

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis