Kõik me oleme sada korda lugenud, et kalade ületoitmine on tunduvalt hullem, kui alatoitmine. Minul tekkis küsimus, mida siiski ületoitmise all mõista.
Täiesti selge, et kui puistata akvasse ohjeladamatult toitu, mida ära ei sööda, ajab see vee paigast ära ja on igati kurjast. Kui aga doseerida tõesti pisikeste portsionite kaupa, mis kohe nahka pistetakse ? Ma olen huvi pärast proovinud näpu vahelt viie graanuli kaupa ja kõik on otsas 1 sekundiga. Samuti pinsettide vahelt
Daphniat pakkudes. Seda võibki tegema jääda, ilma et olulisi kadusid oleks (või need on oluliselt väiksemad, kui sama kogus tavaviisil, näiteks dosaatorist, kätte anda).
Siit küsimus, et kas on oht kalu ka füsioloogiliselt üle toita ? St. tekitada neile vaevusi liiga suure kõhutäie võimaldamise näol ? Samasse kategooriasse kuuluks ka küsimus, et kui harjasninad ja õunateod söövad ühe kurgiviilu rõngaks keskööks, kas siis võiks panna ööseks kaks või kolm viilu ?
Mul on lisaks kaladele veel umbes 300 selgroogset
, kellest üks on labrador. Temal puudub küll igasugune pidurdusmehhanism õgimise osas. Ei tea, kuidas kaladega on