foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Soovitage algajale
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 07:00 
Akvarist

Tere, minul on soov akvaarium soetada ga põhiliselt sellel eesmärgil, et seda dekoratiivina kasutada. Muidugi ma hoolitseksin selle eest, aga mingi kalaarmastaja ma ei ole(ks). Kunagi oli kuldkala aga see suri ära, sest mu emale käis pinda see õhuvärk, mis surises koguaeg laua peal.
See selleks. Nüüd oleks soov suurt ümmargust akvaariumi osta, olen juba loomapoes vaatamas ka käinud. Aga sinna sisse sooviks mingeid pisikesi kalu, kellel pole väga mingeid eriasju vaja. Mis kalu soovitaksite?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kindel et tahad ümmargust akvaariumit ? Kui mulli mõtled, siis pole see kaladele eriti hea.. Soovitan, võta kandiline ,või siis eest kumera klaasiga akva. (Võta kohe 100l-ne , pärast tahad nagunii suuremat :D )
Ja väikestest kaladest,, neid on palju. Võta näiteks neoonkalade/tetrade parv või mõned värvilised gupid..või parv Daanioid ... Edu !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

S2mmil õigus ..Ära võta ümmargust mulli..Ega see dekoratiivne pole ka kalu sealt läbi ei näe..Võta siis kasvõi 25-50 l.Kui eriti suurt ei taha aga kandiline.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 08:06 
Akvarist

Selge, olen siin juba mitu tundi ringi luuranud ja mõtlen juba ise ka, et ehk peaks siis suurem olema ja kandiline... Lugedes, mis kõik kaladega juhtuda võib kui neil ruumi pole jne ja kui palju on umbes ühe kala jaoks liitreid vaja. Päris huvitav. Leidsin osta.ee-st ühe akvaariumi ka, mis silma jäi. Ei tea kas on normaalne?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 08:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Missuguse leidsid? Kui suur, mis tehnika (filter, mullitaja), kas kaas valgustusega? Anna teada!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2011 09:05 
Akvarist

Link on eelmise posti all..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2011 08:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

saja liitrisest räägin keegi kellel ainult 63 liitrit. sa ei jaga üldse mida räägid, ega kohe ie tasu mingit suurt võtta, tuleb alustada väiksest, ja siis minna suurema peale kui kogemusi juurde tuleb. soovitan gupisid, neoone, daaniod, rasboorad, ja mõned õunakad pista kah sisse.

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

laadur kirjutas:
saja liitrisest räägin keegi kellel ainult 63 liitrit. sa ei jaga üldse mida räägid, ega kohe ie tasu mingit suurt võtta, tuleb alustada väiksest, ja siis minna suurema peale kui kogemusi juurde tuleb...

:shock: :shock: :shock: Mis jutt see nüüd on!? Milleks lahmida ja segadust tekitada.
See ju teada fakt, et väiksemas akvas on raskem stabiilset mikrokliimat hoida ja mis iganes jamad (nt elektrikatestus) kipuvad kohe kiiresti üle käte minema. Rääkimata sellest, et väikesesse akvaariumi on oluliselt piiritletum valik nii kalade, taimede kui muude sisustuselementide osas. Esimese asjana võtab oma ruumi filter ja üldjuhul ka termoregulaator.
Dekoratiivne on eelkõige akvaarium, kus selle asukad end hästi tunnevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

point oli sellel jutul see, et nagu ütlesin alustada tuleb väiksest ja minna suuremaks, ja lihtsalt targutajale ütlesin et soetagu ise endale 100 liitrine kõigepealt, ja siis hakaku rääkima.(kui sa ise selle peale ei tulnud siis on see sinu enda mure)

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega ta ju paha pärast..Soovitas lihtsalt.Teisel ka parem kui kka kalad terved ,elus jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 08:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Linki ma ei leia. Ilmselt on see eemaldatud.

Ei saa Laadurist aru - kes see targutaja on? Kõik püüavad nõu anda. Ja tee mis tahad - suuremat akvat on kergem hooldada ning sinna mahub ka mõni kalagi sisse. Iseasi, kui suurt Sina väikseks akvaks pead ja kui suur on siis Sinu mõistes suur. Alla 100 liitrist kasti vist ei kutsutagi eriti akvaks. 20-liitrises võib küll vaid siiami tapluskala (kukekest) pidada või siis krevette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 09:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Selle lingi kustutavad moded Sul ilmselt kärmelt ära, sest on teise keskkonna oma. Akva iseenesest normaalne ja hind vist ei tundu ka üüratu olema. Iseasi, mis kalu Sa sinna kavatsed panna. Gupisid ma ei soovitaks. Vähemalt emaseid ja isaseid koos mitte. Sigivad hirmsasti ja tulemuseks pikemas perspektiivis on väärakad kalad - küürakad ja värvitud. Kui võtta, siis vaid ehk ainult isaseid. Need värvilisemad ja ilusam silmal vaadata. Üldiselt ei soovitaks ühtegi elussünnitajat võtta. Nende sigimine taltsutamatu. Mõõksabad ja mollid suht suurekasvulised. Neoonid on ilusad heiklevad kalad. Kui neid näiteks üks parv võtta (7 kala) ja siis vastav kruus ning tagataust, kus nende värv eriti hästi mõjule pääseb. Ja ikka elustaimed. Paar tigu? Peaks vast kena saama. Pisemat sorti parvekalu on veelgi. Näiteks rummininad. Punaste ninadega. On veel laternateks kutsutud. Pisikesi parvekalu on mitmeid. Uuri. Päris head valikut olen näinud Lauteri tänava OÜ "Leigivi" poes. Neil on veel filiaal Magistralis (vist nüüdne Lepistiku). Veel on neil pood Ida-Keskuses Lasnamäel, aga seal mälu järgi valik lahjem. Põhipood on neil Lauteris.

Või siis äkki hoopis konnad! Mul on 54-ses viis konna. Hästi kerge hooldada, suured isendid söövad vaid paar-kolm korda nädalas. Soojapulka pole vaja (rahaline kokkuhoid!) Taimed kasvavad mul seal akvas väga hästi. Eelmisel nädalal nägin "Kalakeses" müügil Xenopus Laevise tittesid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

laadur kirjutas:
point oli sellel jutul see, et nagu ütlesin alustada tuleb väiksest ja minna suuremaks, ja lihtsalt targutajale ütlesin et soetagu ise endale 100 liitrine kõigepealt, ja siis hakaku rääkima.(kui sa ise selle peale ei tulnud siis on see sinu enda mure)

Just seda kõike sinu juttu ma silmas pidasingi - see on ju vale. Algajale ikka pigem suurem (siin ei mõtle ma al 300l jne), 100l on väga OK alustuseks. Siin foorumiski kogenud ja akvaristikat süvitsi tundvad tunnistavad, et väikeste (nano-) akvade "majandamine" kõige keerulisem ja nii mõnelgi see "projekt" nurka visatud. Antud juhul on sellel targutajal tuline õigus ja selle 100l soovitusega soovib ta (ja mina kah) teemaalgatajale ning tema planeeritavatele hoolealustele tõepoolest parimat teadaolevat.

Algteema juurde naastes soovitan kaaluda Colisa laliaid ehk Dwarf gouramisi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 21, 2011 03:21 
Akvarist

Tsiteeri:
Algteema juurde naastes soovitan kaaluda Colisa laliaid ehk Dwarf gouramisi.

Parem siiski mitte. Kala iseenesest on väga sümpaatne ja üks minu vaieldamatuid lemmikuid, kes sobiks imeliselt ka suht väikestesse akvaariumitesse. Aga kui googeldada dwarf gourami disease siis tõusevad juuksekarvad püsti. Neid ei soovitata enam poest üldse osta. Tasub võtta ainult siis kui on teada mõni kohalik akvarist, kes neid ise kasvatab ja paljundab ning kellel on teadaolevalt terved kalad. Endal oli ka aasta tagasi üks poest ostetud paarike, kes DGD tunnustega kolme kuu möödudes läks. Äsja oli haiguste teema all ka probleem selle kalaga, millel kangesti DGD tunnused paistsid. Siis vist saadi amoksitsilliiniga seisukord stabiilseks, mis mind natuke üllatas.
Muidu jah peaks neid isegi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 21, 2011 09:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See on tõesti tõsi et pisemate akvadega on probleeme rohkem, iga apsakas jõuab kiiremini probleemiks saada kui suuremal akval. Lisaks veel see et tahetakse enamasti ikka mitut liiki kalu hankida ja pisikesel akval on üleasustus väga nobe tekkima, kahjuks tagajärjedki on kiired tulema. Algajale vähem kui 60 liitrist akvat soovitada on küll halb mõte, 80-100 liitrit oleks alustamiseks mõistlik. Ma saan aru et loetakse hoolega raha, aga kas kurb kogemus on kokkuhoidu väärt? Pisem akva ei tähenda ilmtingimata katastroofi, kuid tõenäosus et asjad untsu lähevad on ikka tublisti suurem.
Colisa lalia suhtes olen aga aarnega päri, endalgi kurvad kogemused kahe kalaga ning seejärel loobusin. Meenuvad ka teemad sellest kuidas Aasias enne kalade müüki panekut vette arseeni pannakse, tulemusena kalad on müügis hästi ilusad värvilised, hiljem annavad aga väga kiiresti otsad. Minu ostetud kalad olid imeliselt värvilised...

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver