Teretulemast kuldkalaomanike sekka. Ma parem ei kommenteeri kui kurb on see kui kingitakse elus loom aga no mis teha.
Palun loe see teema läbi:
/kalad/18703/index.html Ma kirjutasin selle mingi aeg tagasi ja siin on kirjas suht enamik, mida sa kuldkalast teadma peaksid. Toitmine, keskkond jms.
Kuldkala ei ole lihtne loomake pidada (hoolimata kuulujuttudest). Vesi peab olema puhas, korralik filter, õige toitmine ning valmidus haigusi või muid tervisehädasid ravida. Ta vajab korralikku filtersüsteemi ning korralikku hoolitsust (kord nädalas veevahetus, õige söötmine jne). Loe minu teema läbi. Kui sa oled siis ikka veel valmis järgmised 10+ aastat seda kalakest hooldama nagu iga teist 'suurt' looma, siis käbe poodi varustust ostma. Akvaarium + filterpump, sifoon (puhastamiseks) jne. Kui sa leiad, et see on liiga palju jamamist ühe kalakese pidamiseks siis parem täna kinkijaid ning otsi kalale uus kodu, paku teda siin või kirjuta kasvõi mulle PM, ma saan selles osas ehk aidata, mul seisab üks 50-liitrine tühjana.
Niisama käega lüüa ei ole päris mõtet sest minu vanim kalal on umbes aastast 1999 hetkel
. Pole mõtet loomakest väikeses purgis (26 liitrine jääb väikeseks nii suureks kasvavale kalale) pidada, et ta sul paar aastakest elaks. Kui lemmikloom võtta (kingituse allesjätmine on suht sama kui ise lemmiku võtmine) siis pakkuda talle ka täisväärtuslikku elu. Võid kasutada ka siinset otsingut kuldkalade kohta.
Ahjaa - üks asi veel. Kui sa ka akvraaiumi ostad, suurema, koos varustusega. Siis on vajalik õige sissetöötamine akvaariumile. Nimelt kui visata kuldkala täiesti nn "tooresse" vette (a la just kraanist lasid ja mullid on alles akvaariumi seinal) võid sa päris kiiresti talle terviseprobleemid kaela saada. See ei käi aint kuldkalade kohta, vaid kõigi. Filterstart (bakterikooslus, mis pannakse filtrisse, et kiirendada õige elukeskkonna saavutamist) on siinkohal väga oluline, või mõni muu bakterikooslust sisaldav toode, näiteks JBL Denitrol. Loe siinseid teemasid veel (mis üleval ka lingitud). Fakt on kahjuks see, et päris pikka aega sul akvaariumi sissetöötamiseks ei jää sest kalake ämbris tahaks varsti siiski oma kodu. Kui ise küsimustele vastust ei leia, siis küsi julgelt, sulle antakse siin nõu. Küll aga ära kasuta taktikat, et sa ei viitsi otsida ja parem küsid siit. Otsi ikka ise ka inffi.
See 26 liitrine on tiba paha mõte selles mõttes, et ajutine lahendus kipub olema kõige püsivam ning nii jääbki see kala sul määramata ajaks sinna 26 liitrisesse. Kahjuks kasvab kuldkala oma elu esimesed aastad, nagu iga inimlapski, võrdlemisi kiiresti, eriti veel kui ta puberteeti jõuab (jep, kuldkaladel esineb puberteet!
). 26 liitrises võib lihtsalt tekkida see olukord, kus kasvav kala jääb sisemiselt ja ka välimiselt kängu. 26 liitrit on muidu parem kui osade siinsete tarkpeade 3-liitrine ümmargune mull
Kummaline, et inimesed on nii veendunud, et sellises keskkonnas suudab kala täiesti 'normaalselt' elada, lausa paar aastat... *muigab*
Hoia oma kalakest ja sul ja su lastel on ilus valge punase mütsiga sõber järgmiseks 10-15 aastaks kindlasti
Veel 1 muudatus - igaks juhuks ütlen, et kui sa otsustad ka kuldkala alles jätta, siis suht peagi võib sind tabada soov veel kalu juurde võtta. See on paratamatus ja omamoodi haigus, mis tabab kõiki kalaomanikke varem või hiljem (enamasti). Arvesta, palun, et kuldkalad on sellised kalad, keda peetakse ainult isekeskis. St kuldkala kuldkalaga. Kuigi kirevad soojavee kalad on ilusad ja ahvatlevad, ei sobi nad külmavee armastajast kuldkalaga teps mitte. Kui mütsile kunagi sõpra tahad, vaata ikka, et ta oleks su mütsiga sarnane