foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: "käima panek"
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2005 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii, homme saan endale siis uue suure akvaariumi(108L). Aga kaan arvatavasti ei jõua nii ruttu kohale. Seega ma vist ei saa ju ka vett sisse lasta, sest tahan ka taimi, aga neile pole sel juhul valgustsust..oeh..mai tea...Muidu on mul yx kuldkala. Kuidas soovitate toimida, tuleb vist kaas ikka ära oodata :roll: :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2005 11:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vee ja kivid võid ju sisse lasta - las küpseb kuni kaas kohale jõuab

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2005 12:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma isegi arvan, et ka taimed võib ära istutada. Mõnda aega elavad toatemperatuuril ja nõrgema valgustusega ka. Vajadusel võid mõne laualambi akva kohale monteerida. Elektripoodides müüdav taimer vahele ja valgus süttib/kustub millal vaja. Taimerit võib sul hiljem päris valgustuse juhtimiseks vaja minna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2005 02:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pane aga hakkama, esialgu võib ju vaid kruus ja muu sisustus olla, filter tööle jne. Küll selle kaane ja valguse ka peale saad, selleks ajaks on su kaladele keskond välja kujunenud.
Edu! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2005 11:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma küll ei tea mis on see "muu sisustus" kuid kui seal on vaid vesi, kruus ja kivid ning filter vett loksutamas siis ei kujune ega küpse seal midagi. Et kasulikud bakterid tekiks on neil ka toitu vaja, ehk siis kuskilt peab tekkima ammoniaaki.
Tegelikult oleks minu meelest mõistlik panna pinnas paika, pisut vett sisse, taimed ära istutada. Mida rohkem taimi seda parem, nagunii kuldkala paneb neist suurema osa kohe pintslisse. :) Siis vett juurde, lisada kloorieemaldajat (ntx Sera Aquatan) ja vanast akvast vesi koos kuldkalaga - nii läheb sissetöötamine loodetavasti nobedalt. Mõni päev ilma spetsvalgustuseta vaevalt miskit teeb, võid ju säästupirniga laualambi vms. sättida ajutiselt akva kohale.
Või kui ikka tõesti taimi ei taha algul panna siis vähemalt pinnas sisse, vesi koos kloorieemaldajaga sisse, filter käima ja vanast akvast osa vett sinna et bakterid saaks järje peale. Kloorieemaldajat on vaja sest kloor pole halb mitte ainult kaladele ja taimedele vaid ka bakteritele mida loodetavasti vana akva vees leidub. Kui uus akva aga pikemalt nii omaette jääb siis ilmselt need bakterid koolevad nälga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2005 03:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga..mul on mingi..kah kloorieemaldaja või veepehmendaja...ja sis panin nagu noh vanale akvale vee seisma ja toda ainet sisse..ja sis läksid kõik ämbri seinad karedaks... kas toda värki tasub sis akvasse sisse üldse toppida?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2005 09:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kairitz kirjutas:
aga..mul on mingi..kah kloorieemaldaja või veepehmendaja...ja sis panin nagu noh vanale akvale vee seisma ja toda ainet sisse..ja sis läksid kõik ämbri seinad karedaks... kas toda värki tasub sis akvasse sisse üldse toppida?

No vaata ikka täpselt järgi mis asjaga tegu. Sera Aquatan on kindlalt toimiv asi, AZOO AquaGuard-i olen kah kasutanud. Tetral on Aquasafe nimeline toode samaks otstarbeks, jne. Värskele veele peaks kloorieemaldajat ikka panema, sõltuvalt kohast võib kraanivees leiduda omajagu raskemetalle ja kalad ning taimed on neile tundlikud.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver