Nüüd kurdan oma rasket elu... Mõtlen, et kas oli hea mõte üldse selle asjandusega tegelema hakata, kuna vist ei ole see asjandus minu jaoks
Nüüd on mu akva kuu aega vana. Kõik on tehtud nii nagu juhend ette nägi. Ikka enne akva sisseelamine. Selles perioodis sai taimed ka istutatud (kõige lollikindlamad sai poest võetud). Nüüd kalad sees. Märkusena, et akva 120 l suur, 6 kala (4 kuldkala ja 2 sklalaari), akval sisemised filtrid olemas - tulid koos akvaga. Nüüd - kuu aega hiljem, põrkun iga päev uue jamaga kokku. Esiteks, paar päeva peale kalade sisselaskmist võttis üks kuldkala ja suri maha. Loomulikult tõin uue juurde, mis ehk oli lollus. Mõned päevad hiljem avastasin, et enamikul on valged täpid peal. Ohh õudust - olin saanud siis selle "mannahaiguse". Poest sain rohtu. Meil siinkandis esindatud ainult NewWave (
http://www.ntlabs.co.uk/ntlabsframe.htm) sari. Vett olen vahetanud nüüdseks 2 korda. Hetkest, kui kalad sisse akvasse said. Üleeile avastasin, et filter umbes. Võtsin välja ja puhastasin - filter täis sellist ebamäärast ollust. Nagu oleksid kiletükid. Eile vahetasin vett ja puhastasin sifooniga põhja. Kuna ka vette olid tekkinud sellised kiletükikesed, mis näevad valgustatud akvas üsna ebameeldivad välja, siis vahetasin natuke vähem, kui poole veest. Kahjuks ei ole see vahetus vee kvaliteeti parandanud. Ikka ulbib selline ollus vees ringi. Kas keegi oskab kommenteerida, mis see on ja mida peaks ette võtma, et sellest vabaneda? Kõige hullem, et lööb filtri umbe. Täna puhastasin jälle filtrit. Ah jaa - tegin mõned testid ka: pH on 7,2 ja 7,4 vahel (väga raske on võrrelda seda värvi klaasis ja paberil). GH on nüüd küll kõrgevõitu - 24. katsun sellega midagi ette võtta. Või võib kogu see jama olla sellest rohust, mida olen iga päev akvasse pannud? Ja taimed on ka kuidagi viletsad. Ei taha kuidagi juurduda. Eile lõikasin vanu lehti ära. Või peaksin üldse need välja võtma
Apppppiii... Ma olen kohe õnnetu, et see asi ei taha kohe kuidagi minu käes õnnestuda.