foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 12:25 
Akvarist

Enne kui akvaariumi käima panin oli u 3 kuud lugenud, mida teha ja mida mitte. Mõtlesin, et mina ei tee tüüpilisi vigu, mida kõik teevad. Akendele rulood. kõik kirjandus, mis sain endasse koguda.
Tahan troopilist akvaariumi L-Am. kaladega. Ostsin paar suurt mangroovi tükki. Leotasin neid kilekottide sees vannis. Vanni lasin vett, et kottid puruks ei läheks. Pärast ei saanud neid notte kuidagi keeta, siis keetsin 10L pange täie vett ja panin puidu sinna sisse. Nii 3x, et kõik ikka saaks oma keeduvee. Kuna kive raske leida ja osta ei raatsinud, siis leidsin, et keldris kast kerisekive. OH! Ja siit probleem alguse sai. Kivid ei eraldanud mullikesi äädikat peale valade, nagu ma eeldasin ja seega sisse nad läksid. Alguses kõik väga kena aga midagi nagu ütles, et see võib olla vale. Korjasin kivid teisel päeval välja. Kõhutunne ütles, et poleks pidanud neid panema. Täna 4. päev, otsustasin, et panen mõned anubiased alustuseks. Märkasin osadel puunottidel mingit valget lendlevat ollust. Tegin veetestid ja pH oli näidust väljas ehk siis üle 7,6 või 7,6. Kraanivee ph 7,0-7,2. Mõtlen, ei saa aru, mis nüüd siis valesti. Mingi hetk koitis, et ilmselt need kerisekivid lasid vette silikaate, see omakorda tõstab pH ja teeb alguse juusvetikale. Sai veidi pikk lugu aga ehk on kellelegi tulevikus abiks. Silikaadid on pahad kui tahad pH madalal hoida :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 12:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See valge ollus puunottidel vaevalt kuidagi nende kividega seotud on, see tekib ikka aeg-ajalt alustavas akvas ning kaob ka samamoodi. Selle pärast ma eriti ei muretseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 01:21 
Akvarist

Arvad, et nii kiiresti, 4 päevaga, ei saa vetikas areneda? Need 4 päeva ei lasnud mingit valgust akvasse aga vesi oli ilmselgelt paigast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 01:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kerisekivid peaksid harilikult graniit olema mis ei tohiks küll vee keemilisi omadusi väga mõjutada kuigi võimalik, et on ka mõnest teisest kivimist kerisekive. Olen ka ise kerise kive akvasse pannud ning ei ole midagi paha juhtunud. Mis PH'd puudutab siis äkki selle kraanivee testimisega mingi kala sees - vähemalt tallinna kandis tulebki kraanist enamus piirkondades vesi mille ph jääb sinna 7,5 kanti.
Igasugu valged ollused ja väike vetikasõda on alustava akva juures enamasti vältimatu etapp mis möödub mõne aja pärast kui saavutatakse akvas bioloogiline tasakaal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 01:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Üldiselt enamus vetikaid vajab valgust. Pakun et tegemist seentega, harjaga saad maha nühkida kui häirivad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 01:37 
Akvarist

Kivid on hallid/valged. Valge osa meenutab kvartsi. pH testi olen teinud 3-4 korda ja tulemus on koguaeg sama. 7,0-7,2 väga hea tahtmise korral 7,4 aga no mitte üle kuidagi (JBL test 0,2 sammuga). Uurisin ega KÜ pole mingit ioniseerimist ega muud keemilist muutmist teinud. Ei ole. Trassist vesi, torud ainult 4a tagasi vahetatud. Olen uurinud ka Tallinna Vee numbreid ja need peaks tõesti olema 8 juurde pigem. Ei oska kuidagi seletada sellist kraanivett.
Rein, mida need seened endast kujutavad, millest tulevad ja kas surevad niisama maha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 01:45 
Akvarist

Ok, olin kärsitu ja enne kõik peaks küsima sealt, kust saad alati vastuse ehk internetist :wink: . Seen peaks surema ise maha kui toitained otsa saavad puidus. Võib maha nühkida aga ilmselt tuleb tagasi. See puutükk oli tõesti selline veidi kahtlasema olemisega ilmselt sellest ka seen.
Tänud kiire reageerimise ja heade vastuste eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 08:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda valget löga tekib uutele juurikatele tõepoolest aeg-ajalt ja väga ruttu. Edukalt hävitavad seda siiami ja hiina vetikasööjad (crossocheilus siamensis ja gyrinocheilos aymonieri). Käsitsi nühkimine on tunduvalt pikaaegsem ja ebaefektiivsem tegevus.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2011 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui suur Su akva on? Mis kalu täpsemalt plaanid sinna panna?

"Kalakese" poolt soovitatud kalade kohta nii palju, et Crossocheilus siamensis on minu kogemuste põhjal rahulik kala - kasvab maksimum kuni 14 cm, aga Gyrinocheilus aymonieri kasvab kuni 27 cm ning on kiusliku iseloomuga. Veel on üks Hiina vetikasööja/õgija (kollane). (Tal selline suu nagu näiteks Ancistrustel). Kasvab päris purakaks ning on paras tigedik. Viimased kaks paistavad sobima kokku näiteks Oscarite ja Green Terroritega. Kuigi Hiina vetikasööja tegi tuule alla minu Barbushaile, kes täismõõtudes siiski üsna suur.

Mul ka algfaasis (pärast eelnevat keetmist) tekkis puunottidele miski ollus. Mõned korrad akvast välja võtmist, võimalikult tulise vee all harjaga nühkimist on abi andnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2011 12:41 
Akvarist

Akvaarium 360L. Nagu mainisin, siis just startisin. Kalade osas tahaks alustada rahulikult - Paracheirodon axelrodi, Hemigrammus rhodostomus, siis ehk Corydoras sterbai ja Mikrogeophagus ramirezi ehk kaugemas tulevikus, mõni kirveskõhtlane ka või siis discused ramirezite asemel.

Vahetasin vett täna, lihtsalt ei saanud rahu sellest kõrgest pH-st. Kraanist täna ikka 7,0 või 7,2. Korjasin valge häguga puutüki ka välja. Tegin puhtaks aga tagasi ei pannud. Ootan kuni saan veidi taimi, kinnitaks need kohe selle jurraka külge, vähem lödistamist. SAEd ja muud vetikaõgijad ei aitaks hetkel. Ei tahaks kedagi sinna sisse visata nii kohe. Üritan nii öelda uuesti rahulikult käima saada. Ise arvan, et asi oli nendes kivides. Uurisin nende kivide kohta. Kivimi nimetust teada ei saanud. Kivid on murtud vastavast kivimurrust, ilmselt on väikestes pinnakonarustes ikka kvartsitolmu või muud räni puru, mida ei pese maha ka. Kõige loogilisem seletus pH tõusule. Panin niisama ka vee seisma kraanist võttes ja selle pH oli hommikuks 6,4 umbes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2011 01:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Discuseid tõesti plaani vähe kaugemasse tulevikku. Nood tundlikud kalad ja algajal akvaristil keeruline kasvatada.

Mida Sa üritad käima saada? Vett? Proovi mõni tigu alustuseks panna. Ehk nood ka lutsivad kändu. Ja siis hiljem neile veidikene miskit söögiks (paar tabletti, suvikõrvitsaviil, kurk...) Lisaks alandavad vee karedust ning minu kogemuste põhjal muudavad ka pH-d.

PH tõstmiseks/madaldamiseks on JBL-il vedelikud, kuid selle mõju minu praktikas paistab olema lühiaegne. Ning sellise suht suure akva puhul kulub seda üsna palju.

Lihtsalt mõned minu mõtted.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver