foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vesi roheline..
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 01:30 
Akvarist

Mul selline mure ,et mul akvaariumi(25l) vesi roheline ning akvaariumi põhjas on ka rohelised laigud nii suuremad kui ka väiksemad. Millest selline asi on tekkinud ? Filter on ka juba tegelikult omadega läbi ja lähen ostan reedel Tartu loomapoest uue. Mul on akvaariumis hetkel 3 mõõksaba ja 3 gupit. Palun andke nõu mida ma tegema peaksin ja millest selline asi tekkinud on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 02:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas laigud on vetikas ? Ilmselt küll. Roheline vesi on vetikapuhang. Põhjuseid palju, nt. liiga palju (otsest päikese-)valgust. Suure häda korral aitab pimendamine. Loe vee alamfoorumit, seal on rohelise vee kohta pikalt juttu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 02:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Milline see filter on ja milles filtri läbiminek väljendub? Filter vajab regulaarset puhastamist, äkki on hoopis see jäänud tegemata?
Teeksid äkki mõne pildi oma akvast, oleks lihtsam midagi arvata. Kui tihti ja kui palju korraga muidu vett vahetad? Kui tihti ja kui palju korraga süüa annad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 03:32 
Akvarist

Äitäh vastajatele! Tõesti akvaarium on akna juures võibolla sellest .. Filter on Super-mini 280(filter paneb vee ringlema, tal on peenike voolik mis on akvaariumist otsaga väljas ning annab hapniku ning puhastab) Ei filtrit puhastan iga-nädalaselt nagu ka akvaariumit ennast. Ma vahetan korraga umbes veerand veest. Kahjuks ei ole võimalik praegu pilte lisada. Loomapoest öeldi mulle,et andke hommikul natukene ja õhtul natukene süüa, kuid minuarust on kalad päris kogukaks läinud niiet olen nüüd hakanud ainult hommikul näpuotsatäie andma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 04:21 
Moderator
Kasutaja avatar

WhOoPs- kirjutas:
Filter on Super-mini 280(filter paneb vee ringlema, tal on peenike voolik mis on akvaariumist otsaga väljas ning annab hapniku ning puhastab) Ei filtrit puhastan iga-nädalaselt nagu ka akvaariumit ennast.
Aga ikkagi, milles see läbiminek väljendub siis? Üldiselt filtrid ei kipu läbi minema, see oleks üsna harukordne juhtum.
WhOoPs- kirjutas:
Ma vahetan korraga umbes veerand veest.
Kui see on kord nädalas siis on see OK.
WhOoPs- kirjutas:
Loomapoest öeldi mulle,et andke hommikul natukene ja õhtul natukene süüa, kuid minuarust on kalad päris kogukaks läinud niiet olen nüüd hakanud ainult hommikul näpuotsatäie andma.
Paras on nii palju kui nad paari-kolme minutiga ära söövad nii et midagi põhja vedelema ei jää. Kas akvas elustaimi ka on? Kui ei siis soovitaks panna, põhjusi on mitmeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 04:30 
Akvarist

Akvaarium on ostetud eraisikult koos filtriga mida oli ka ennem kasutatud ning nüüd ei seisa filtri pealmine osa hästi küljes ja ajab vett vahelt välja sellepärast ostangi uue ja korraliku. Elustaimi ei ole, kas siis peaksin ostma ka akvaariumi põhja kruusa? Kuidas taimi istutatakse? Ja kas pean hakkama lisama mingeid aineid? Kas akvaarium võib jääda sinna akna juurde, kuna mul väike korter ja ei ole kuskil mujal sobilikuma kohta. Äitäh aitamast ! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 04:53 
Moderator
Kasutaja avatar

WhOoPs- kirjutas:
Elustaimi ei ole, kas siis peaksin ostma ka akvaariumi põhja kruusa? Kuidas taimi istutatakse?

Kõige lihtsam ja odavam oleks panna põhja kuskil 3 cm musta mulda, selle peale 2-3cm kruusa (ehituspoest kuivliiv fraktsiooniga 0,63 - 2,0 mm) mille funktsiooniks on hoida muda vette sattumast. Taimi ei pea ostma vaid saad ka siit foorumist. Kolid ajutiselt kalad kuhugi ära, muld põhja, taimed sisse (nagu ikka taimi mulda istutatakse), pestud kruus peale, vesi sisse (kallamise ajaks taldrik, ajaleht vms põhja et veega segi ei keeruta).
WhOoPs- kirjutas:
Ja kas pean hakkama lisama mingeid aineid?

Kui on mullapõhi siis saab ka ilma.
WhOoPs- kirjutas:
Kas akvaarium võib jääda sinna akna juurde, kuna mul väike korter ja ei ole kuskil mujal sobilikuma kohta.

Võiksid siis ikkagi otsese päikese eest ära katta - kasvõi kena papitükk päiksepoolsele küljele ette, papi päikesepoolne külg võiks olla kas fooliumiga või vähemalt valge et päike soojaks ei kütaks. Kevadised päikeselised päevad muidu teevad kindlasti kurja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 05:19 
Akvarist

Suured tänud ! Eks ma teen kõik vajalikud asjad nüüd lähipäevil ära ja saan sellest vetikast lahti ! Veelkord äitäh teile ! :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 05:32 
Moderator
Kasutaja avatar

WhOoPs- kirjutas:
Suured tänud ! Eks ma teen kõik vajalikud asjad nüüd lähipäevil ära ja saan sellest vetikast lahti !

See mis siin kirjutatud ei aita tegelikult väga vetikast lahti saada, küll aga aitab tulevikus vetikaid vältida ning lisaks pakub paremat eluolu kaladele ja silmailu omanikule.
Kuni need muud asjad tehtud saad võiks teha paar korda nädalas 25% veevahetust ja piirata kalade toitmist. Roheline vesi ei tee kaladele midagi halba, lihtsalt endal paha vaadata. Nii et rohelise vee pärast muretsema või rapsima pole mõtet hakata.
Akval muidu lamp on ka ikka, eks? Selle võiks senikaua kuni muu korda saab kasvõi hoida välja lülitatuna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 06:35 
Akvarist

Jajah .. Ma küsin veel ,et kui ma mulla,kruusa ja siis taimed ära istutan kas ma sinna peale panen ikka selle rohelise vee või panen seisnud puhta vee ? Jah lamp ikka on ,eks ma siis seda tööle ei pane. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 06:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Niipalju veel. et mullapõhi on kahtlemata väga hea kuid vast natuke keeruline (vähemasti minu jaoks). Tihti kasutatakse lihtsalt ehituskruusa fraktsiooniga 2..6 (saab ehituspoest). Sama kiviklibu võib muidugi ka akvapoest osta aga seal on kordades kallim. Mullas on muidugi toitained juba olemas. Eks ise valid aga igasugu (sõnnikuga) väetatud muldadest peaks küll hoiduma.
Taimed annavad palju juurde nii akva välimusele kui ka sellele et vetikas kallale ei tuleks. Lihtsustatult: nad söövad vetika eest toidu ära. Päris vetikavabaks akvat vist ei saagi, iga nädal peab ikka klaase puhastama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 09:15 
Akvarist

Aga kui ma panen ainult selle kiviklibu, kas siis peaksin hakkama ka mingeid aineid lisama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 09:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Taimed vajavad kasvuks toitaineid, kiviklibus neid pole. Kui toitainetega rikastatud toitesegu või mulda ei kasuta, jõuavad toitained akvasse ainult kalatoiduga. Nii et ilma täiendava väetamiseta on kiviklibu peal taimedel üsna niru seis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 09:43 
Akvarist

Nojah .. Eks ma siis algul proovin mullaga vaatan kuidas on :wink:

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis