foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Betta splendens
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 11:47 
Akvarist

Tere.

Eile sai ostetud üks ilus kalake. Ümmargune akvaarium nagu pidigi seisis veega 4-5 päeva. Nüüd kala on sees, aga on pühjas ja ei liigu eriti, vaid hingab vaikselt. Kas on see on ja ta kohaneb ikkagi? Või ma pean muretsema?
Kas betta kohaneb kiiresti või talle iseliimulik suht passiivne käitumine alguses? Palun abi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ümmargune akvaarium pole sobilik mitte ühelegi kalale.Igal korral kui näen, et keegi kirjutab ümmargusest akvaariumist, kus on kala sees siis tulevad pisarad silma.Ümmargusest akvaariumist saab ilusa taimeakvaariumi, aga mitte kalaakvaariumi.Ära võta eelpool öeldut pahandamisena, parem võta seda sõbraliku soovitusena.:)
Kirjutan sulle liigitutvustuse.
Betta Splendens
Siiami tapluskala
Sugukond:Belontiidae
Levila:Tai ja Kambodža
Pidamistase(10 palli süsteemis):1
Minimaalne litraaž(arvestatud kandilise akvaariumi järgi):24l
Pikkus vabaduses:6,5 cm
Pikkus akvaariumis:6,5 cm
Temperatuur(min-max):24-28C
Sobivus:Üksikisend(2 isast ei sobi kuidagi ühte akvaariumisse, nõrgem tapeldakse surnuks), väiksematele ohutu.
Kiht:Keskkihti asustav kala
Toitumine:Omnivoor(sööb nii taimset kui loomset toitu)
Kirjeldus:Silinderja keha ning mõõdukalt kumera selja- ja kõhujoonega kala.Isaskala pikk, lainetav seljauim on suhteliselt lühikese alusega; voogav pärakuuim aga pika alusega; sabauim ümardunud.Mõne kiirega kõhuuimed on väga pikad.Aretatud on palju värvivorme.
Sootunnused:Emaskalal on pärakus valge "munalaik".
Sigimine/paljundamine:Koeb õhumullidest pessa.
Erivajadused:Isaskalad on üksteise suhtes äärmiselt agressiivsed, seega ei tohiks neid olla akvaariumis üle ühe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 01:39 
Akvarist

Aitäh, aga ma ei palunud kala kirjeldut. Vaid küsisin, kas on see selline käitumine ok või ei ole? Tahtsin teada, kui kiiresti kala kohaneb. Ja kas ma pean muretsema, kui ta suht passivne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 05:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võimalik et ta alles kohaneb ümbrusega(ma olen lugenud et nad võivad päris palju aega vajada et kohaneda ja hakata terve akvaariumi ulatuses ringi ujuma.Anna talle aega.Kui tal valgeid täppe kehal pole ja uimed terved ega muid vigastusi siis pole ta haige(kui pole mingit sisemist haigust).Võid ettevaatuse mõttes ka veeteste teha(nt N02 ja N03)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 25, 2010 12:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Et kala esimesed päevad on vähe aktiivne on normaalne. Loodan, et seal mullis on midagi, mille varju kalal minna on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 08, 2011 12:05 
Akvarist

Loen siit,et ümar akvaarium ei sobigi kaladele.Aga ühes Tartu loomapoes pakuti mulle bettale just ümarat.Kui see imeväel mul kodus lõhki läks ja läksin uurima,et mis värk on,siis teine müüja ütles sama,et see pole hea valik.Õnneks polnud ma kalakest veel sinna osta jõudnud,muidu oleks ka temast ilma jäänud.Nüüd mul kena kandiline anum ja kala ka üsna elurõõmus...Punus juba oma plastikust kaaslasele pesagi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 08, 2011 12:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mind aga huvitaks hoopiski, mida Su veetestid näitavad? Äkki polnud vesi veel "käima" läinud? Ja - kui suur on ümmargune akvaarium. Kui 20 liitrit, siis vast pole esialgu hullu midagi, kuigi ega see kõige parem kalale ole.

Ei aita ainult vee seismisest. Vaja oleks, et vees tekiks õige bakterkoloonia. Esimeseks asukaks võiksid seal olla näiteks teod ning veidi ka neile süüa anda. Esimese hooga läheb vee näit hulluks ning siis hakkab normaliseeruma. Mina pakuks välja, et panid kalakese ehk liiga vara akvasse ujuma.

Eks võib ka stress olla. Selleks puhuks võiksid äkki lisada JBL-i Acclimoli, mis on stressialandaja, immuunsuse tekitaja... Sisaldab ka joodi.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver