foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Effect-line või Juwel
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 01:12 
Akvarist

Soov soetada kast suurusega 240-400L. Kas on kvaliteedis või millegis muus eeliseid Juwelil või Effect-linel?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
soovitan kindlalt Juwelit.

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Mina soovitaks aga Effect Line jällegi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 03:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegelt ei ole neil mingit vahet. Mõlemad on suured tootjad. Juweli omad tulevad koos soendi ja filtriga, Effect-Line omad vist mitte. Välimus ja lisasisu ongi ainuke vahe. Juwel teeb musta, pööki ja tumepruuni, Effectil on peamiselt metallse raamiga akvaariumid.

Endal mul 2 Juwelit, kurta nagu ei saaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 04:30 
Moderator
Kasutaja avatar

ei tea kas kõikidel Juvelidel saa häda aga tundub et nende valgustid on viletsad. Ballast põleb maha ja asemele soovitatakse osta uus valgusti (kallis !). Saab ise ka ballasti remontida või vahetada aga selleks tuleb kaas saega lahti lõigata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valgustuse osas peab mingi muu kala olema. Või erand kinnitab taas reeglit?

125 liitrine on mul 12-13 a vastu pidand (ostuaasta peaks olema 1998). Anyway. Lampe peab ikka vahetama aga muu tehnika on vastu pidand... ja suurem on mul 1,5a vana ja pole ka probleemi olnud. Ma arvan, et valgustuse läbipõlemine võib olla mingis muus kinni? Äkki kuna Juweli kaanealune õhutus on väga puudulik, siis ehk niiskus tekitab lühist?

Kaant peaks 'saega lõikama' kusjuures ainult REKORD mudelil (nagu mul 125 on), millel on suur, massiivne kast peal, kahe väiksema avaga. Muu on kinnine osa, ühes tükkis. Uuematel mudelitel käivad peal suured lahtised plated, millede vahel on peenike eraldi ärakäiv riba, kuhu on peidetud siis kogu valgustuse juhtmestik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 06:13 
Akvarist

Tänud. Marina kaasabil soetatud Juwel RIO 300L. Eks nüüd algab seadistamine, käivitamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 08:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei tahtnud mitte öelda, et Juveli valgustus oleks saast, ei! Ja kahe eksemplari puhul ei saaks veel üldistusi teha ka...
Aga jah, viga oli täpselt sama: ballast (ühte moodi) maha põlenud. Valgusti oli nimelt säärane pikk kitsas 2 toruga tükk mis ilmselt käis laiemate kaaneosade vahele (nägin ja remontisin vaid valgusti osa, muust ehitusest ettekujutust ei oma.
Põhjust ei oska aimata, maha oli põlenud jõuosa (poolsildinverteri võimsad FETid). Võimalik et skeemi disaini viga. Skeem oli keerukas, ei viitsinud maha joonistada aga kaitselülitust silma nagu ei hakanud.
Ballasti plastkorpusest kätte saamiseks ei osanud muud võtet leida kui et saagisin 2 ristilõiget ja siis lõikasin noaga kumbaltki poolt lahti. Tekkis nagu ärakäiv kaas mille sai hiljem tagasi silikoonida. Korpus oli tehases ikka nii suure vihaga kokku kleebitud et tuli lahti vaid säärase vägivallaga :)

Elektroonikatunni lõpp :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna Juweli vanemate mudelite valgustuse elektroonikaruumile oli väga hea ligipääs ja sai kergesti uuendusi teha ning lisavalgustust paigaldada, siis oma uuemate mudelitega on juwel nagu teadlikult kõik üsna keerukaks ning omanäoliseks muutnud. Torud on ainult Juweli enda mõõtude järgi T5 torud ja ei kannata mitte mingi valemiga tava standard mõõdus torudega asendada ning valgustite remontimine sama moodi väga raskeks tehtud. Ja eri torude jaoks kasutavad oma erilahenduse süüteseadmeid, mis mitte kuidagi vastu ei taha pidada võrreldes vanema tüübi seadmetega. Jagan natuke siis omi kogemusi ja neid Juweleid ikka mitmeid ringi tehtud.

Felch kirjutas:
Ma ei tahtnud mitte öelda, et Juveli valgustus oleks saast, ei! Ja kahe eksemplari puhul ei saaks veel üldistusi teha ka...
Aga jah, viga oli täpselt sama: ballast (ühte moodi) maha põlenud. Valgusti oli nimelt säärane pikk kitsas 2 toruga tükk mis ilmselt käis laiemate kaaneosade vahele (nägin ja remontisin vaid valgusti osa, muust ehitusest ettekujutust ei oma.
Põhjust ei oska aimata, maha oli põlenud jõuosa (poolsildinverteri võimsad FETid). Võimalik et skeemi disaini viga. Skeem oli keerukas, ei viitsinud maha joonistada aga kaitselülitust silma nagu ei hakanud.
Ballasti plastkorpusest kätte saamiseks ei osanud muud võtet leida kui et saagisin 2 ristilõiget ja siis lõikasin noaga kumbaltki poolt lahti. Tekkis nagu ärakäiv kaas mille sai hiljem tagasi silikoonida. Korpus oli tehases ikka nii suure vihaga kokku kleebitud et tuli lahti vaid säärase vägivallaga :)

Elektroonikatunni lõpp :)

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 09:44 
Akvarist

Tänud info eest, mis mind ees ootab. Eks panen siis juba varakult vaimu valmis uue kaane ja valgustuse tegemise osas. Mingi kaks aastat vist peaks garantii olema, kuigi seda Marina käest ei küsinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei teandki seda valgusti asja. Tänud seletamast. Siis tean silmad lahti hoida kui mu 240 ükshetk jobuks läheb ja enam ei tööta :P

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver