foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 12:35 
Akvarist

Pildid: 7
Tere.Olen oma esimese akvaariumi otsinguil ja leidsin ühe sobiva variandi http://www.okidoki.ee/item/631706/ Mis Te sellest arvate?
Teiseks tekkis selline küsimus,et kuna käime kuus korra paariks päevaks ning aastas paar korda nädalaks kaheks kodunt ära(ämm ja äi elavad teises linnas),kas ma üldse saan endale akva võtta?Kas on olemas mingisugune automaatne söötmissüsteem?Kui on,siis mis see maksta võiks?
Mis oleks selline suhteliselt vähenõudlik soojavee kalaliik mis sobiks sinna akvasse(60L),ei soovi mingeid imepisikesi silke vaid selliseid natuke ikka värvilisemaid ning suuremaid,ma ei mõtle ka hiiglaslikke ja üleloomulikke selle akva jaoks.
Palun Teie kui kogenumate abi:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 12:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna tegu on akvaariumiga, mille "pikkus" ja seega ka ujumisdistants kaladele on akvaariumi kuju tõttu suht väike, siis suurem kala tunneb end seal usutavasti ebamugavalt. Samas, kui on koht, kus saaks seda kasti ilusti eksponeerida, on võimalik teha sellest suht unikaalne ja efektiivne asi.

Nt võiks selle keskel olla mingi oks, põhjast veepiirini, mis moodustaks koos taimedega selle küljes "samba" millest kasvavad nt samblad, sõnajalad (Microsorum) ja mõni anubias. Kaladest oleks ehk ilusaim valik sel juhul parveke neoone. Kui tahad suuremaid kalu, soovitaks tunduvalt suuremat akvaariumi.

Kodust äraminekuks on vahendid olemas, vanem koolkond vähemalt on seisukohal, et nädal nälga ei tee kaladele veel midagi. Pikem periood nõuab aga mingit muud lahendust. Taimetoidulised kalad (nt gupid) on siinjuures eelisseisus, nemad näksivad ka vetikaid jms.

Nii et head otsustamist :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 02:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
60 liitrine akvaarium on ikka üsna pisike, karta on et jõuad peagi peale ostmist samasugusele järeldusele. Sinna sobibki ainult "pisikesi silke" panna. Kodust äraminek on aga jah ületatav probleem.
Vt. parem ntx /404.html
Või kui ikka 60 liitrist otsid siis kasvõi /404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 03:14 
Akvarist

Pildid: 7
Heh:)Juba loobusin sellest 6nurksest:)
Vaatasin seda 120L aga kahjuks see opn juba osta.ee-s müügil.Bronnisin selle Juweli ja laupäeval läheme loodetavasti järgi.Siis saab hakata sisustama ja kalu otsima.Mul on kunagi ammu ammu kui ma veel noor oli:),ka akva ja siis olid mul gupid aga nad olid sellised värvutud,koledad.Siit aga leidsin ka ilusate värvidega gupisid ning mis mulle veel silma hakkasid on BETTAD,need on küll mega värvilised ja kenad.Kas mu valik on ok?Kas neile saab teisi kalu juurde ka panna või peavad nad olema bossid akvas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Bettad kipuvad jah veidike bossavad olema. Paljudel on oma arvamus kas panna Bettasi gupidega kokku või mitte .Minu sõbral on kohe palju gupisi ja Betta koos. Ja kui soovid ka mingeid muud kalaliike võtta ja tahad teada kas nad omavahel sobivad, siis : /kalad/14147/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2010 09:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Kooliajal Bettade pidamisest mäletan uduselt et:
- vaid 1 isane (muidu jääb ellu vaid tugevaim)
- emasel peab olema koht kuhu peale pesa pidamist peituda - muidu võidakse tappa (karm aga kahjuks tõsi). Parem ta peale kodu mängimist üldse akvast eemaldada
- teised kalad, kes betta pesa juurde julgevad tulla kahetsevad seda sügavalt...või siis ei jõuagi kahetseda...
Kui pesa tegemise võimalusi (emaseid kalu) pole, peaks asi rahulikum olema.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver