foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Palun natuke abi!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 04:14 
Akvarist

Mul on Akvaariumis kõik olemas: mullitaja,filter ,veesoojendi,kivid,ja ka taimed.Mul on 2 emast mõõksaba,2 isast mõõksaba, 3 neooni, 3 emast gupyt,2 isast gupyt ja kaks ahvena taolist kala 1 emane ja 1 isane.Vee temperatuur 24-25 kraadi.1 päris taim ja 4 kunst taime + veel üks suur teokarp ja 2 kristallkuuli.Ma leidsin akvaariumis 3 maimu,kuid ma ei tea millise kala omad need on.Nad on umbes kahe nädalased.Suuruselt nii arvestades.Need maimud võivad olla kas gupyde või ahvena taolise kala omad,kuna teised ei ole paksud.Panin maimud keskmise suurusega purki.Võtsin akvaariumist natuke kive ja ühe kunst taime ja panin ka purki.Purgi pole midagi peale nende ja vesi päris jahe.Valgust saavad nad peale,kuid vesi soojaks ei lähe.Ega maimudega midagi ei juhtu ,kui nad on päris jahedas vees?Veel üks küsimus.Ahvena taoline kala on kuu aega paks ja poegi ikka ei tule?Milles asi võib olla?Kõik on olemas ja süüa saavad hommikuti natuke ja õhtuti.Vett vahetan iga nädala tagant laupäeviti ja pesen korralikul iga kahe kuu tagant kive ka.Kui vett vahetan jääb pool veest akvaariumisse ka,ja pesen ka korralikult kunsttaimi.Akvaariumi suurus on 25 l.

Viimati muutis Johannakalad, Kolmapäev Dets 08, 2010 08:04, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 04:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esiteks sul akvas liiga palju kalu...Ja gupide maimud elavad 3-kesti purgis üle aga kasv jääb kängu.Tite akva peaks ise juba sama suuur olema kui sinu nö. suur akva...:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 04:21 
Akvarist

Neil on seal päris palju ruumi ujumiseks.Need maimud annaksin enda sugulasele ,kuid ei tea kas elavad sellise päris jaheda veega ära?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 04:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Sellest kui palju akvas kalu võib olla on palju juttu olnud. Üldreegel: täiskasvanud kala 1cm olgu 1 liiter vett. Ja pealegi on veel igal kalaliigi oma minimaalne akvaariumi suurus, kus ta ennast hästi veel tunneb.
Võrdluseks: kui sa lähed WC, siis seal elada sa ju saad, saad ju liigutadagi veidi. Aga kas sul seal ikka terve oma elu viibides nii väga tore on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 05:18 
Akvarist

24l on kas nano või siis maimuakva, võis siis akva maks 5 väiksema kala jaoks, sul kalu nii palju nagu sul oleks see u 80 l
arvestades et iga mõõksaba, gupi ja neooni kohta 5l , ahvenad arvatavasti vajaks 10l isendi kohta.
Neoone soovitatakse 5 liikmelise grupina akvas minimaalselt hoida:D kuid ära torma juurde ostma, muidu akva veelgi rohkem üleasustatud.
maime eristada algul on raske võib öelda lausa võimatu, ootama pead kauem et aru saada.
Mis on Pump, kas mullitaja, või filter mis ajab vett ringi,kuna sul akvas palju kalu, vajad seda kindlasti.
Selles peaakvas on termomeeter olemas?
Vee kohta. päris jahe? vaja oleks sul termomeetrit et vett kontrollida. liigne temp. kõikumine ei ole kaladele hea. kui temp alla 20 ei kukku ei tohiks karta. soovituslik min temp gupydele 22.C gupid kannatavad jahedamat vett ka aga siis kaob värv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 06:09 
Akvarist

Võibolla on suurem akvaarium,sest ma ise ei tea selle akvaariumi suurust,klassiõde ütles ,et mul on 24 liitrine

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 06:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Johannakalad kirjutas:
Võibolla on suurem akvaarium,sest ma ise ei tea selle akvaariumi suurust,klassiõde ütles ,et mul on 24 liitrine

Mõõda üle pikkus, laius ja kõrgus (cm), korruta omavahel ja jaga 1000`ga, nii saad akva mahu teada.
24l on tõesti väääga väike loetletud kalade jaoks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 08:02 
Akvarist

Akvaarium on umbes 25 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 08, 2010 10:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et said õnnelikuks gupimaimude omanikuks. Arvatavasti tuleb neid paari kuu tagant juurde jne. Akva on väike...aga seda sa juba tead ja ilmselt tegutsed ka.
Vesi peaks ikka >20 kraadi olema. Kui muidu sooja ei anna hoida, pane purk maimudega akvasse ujuma. Lampidest veidi eemale niidiga akva ääre külge ankrusse.
Akva puhastamine seisneb põhja sifoonimses ni umbes kord nädalas. Kive jms pesta ja keeta pole vaja.
Elustaimed on kasuks ja ilusad ka!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 05:24 
Akvarist

Maimud tulevad ju välja sis kui panen ourgi vette!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 06:03 
Akvarist

kui sul tühi šašlõki ämber võid seda kasutada see ei vaju põhja ka ilma kinnituseta, sest õhuku külgedel jääb piisavalt ja ämbrist maimud välja ei saa

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 07:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Johannakalad kirjutas:
Maimud tulevad ju välja sis kui panen ourgi vette!

Ei tule, kui paned purki piisavalt vähe vett et ta põhja ei vajuks ja piisavalt palju et külili ei läheks. On täiesti võimalik ka suvalise klaaspurgiga, proovi antuke!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 08:22 
Akvarist

Okey ma proovin.varsti teen uue suurema akvaaiumi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalapoodides on müügil olnud ka nn. poegimiskarpe, millel on külgedel pilud ja restist topeltp6hi.

Kunagi ammu, kui mul endal gupid ja m66ksabad olid, siis ma kasutasin sellist. Kui emakala hakkas poegima, siis t6stsin ta karpi, vastsündinud pojad vajusid läbi v6rep6hja alla ja nii ei saanud emakala neid ära süüa. Hiljem t6stisn emakala ja v6rep6hja välja ja jätsin pojad selle sama karbiga akvasse kosuma. Läbi külgedel olevate pilud sai vesi vahetuda ega läinud halvaks.

Enne olin püüdnud poegi ka purgis kasvatada, aga seal on see probleem, et vesi kipub halvaks minema. Purgis on vee hulk väga väike ja kalapoegade toit reostab seda. Filtreerida purgivett ei saa. Temperatuur ja hapnikusisaldus on ka omaette probleem.

Sinu puhul ma t6esti ei tea, kas selline karp sinu pisikesse akvaariumi ära mahub. Iseenesest see ei ole suur, nii umbes 1l. Sashl6kipurk v6ib ka liiga suur olla, aga v6id katsetada näiteks 1l plastmassist jäätisepurgiga. Enne v6id naaskliga väikesed augud p6hja v6i selle lähedale külgedele torgata, et vesi vahetuma pääseks. (Nii väikesed, et kalapojad läbi ei mahu.)
Ja sangast v6id pulga läbi torgata ja akvaariumi servadele toetada, et purk ümber ei läheks.

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver