foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: NO2 ei lähe alla
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 01:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehitasime endale akvaariumi, panime vee sisse 16.11.
Esimesed kalad 2 Malavi ahvenat tulid uude asulasse 18.11.
Elu oli ilus, veetestid järgmised:
PH - 7,6
GH - 10
KH - 6
NO2 - 0
NO3 - 0

23.11 olid näidud samad.

01.12 hakkas N03 ja NO2 vaikselt tõusma, mõlemad veel normide piires.
Testiriba läks juba natuke roosakamaks. Põhja oli tekkima hakkanud mingi rohekas ollusvetikas ja päris palju lendlevat sodi, mis enamus vist järjepidevast ületoitmisest, sest aru ma ei saa, palju neile anda, koguaeg on nad näljased.

Vahepeal vaatasin, et vett aurab liiga palju ära ja filrist kukub vett nagu kosest. Valasin vett juurde (panin sisse ph neutraliseerijat).
Elu siiamaani veel ilus.

04.12 algas paanika:
PH - 8,4
KH - 6
GH - 14
NO3 - 50
NO2 on 5. Algas päästeoperatsioon.

1. Tegin veevahetuse 30%, sifoonisin põhja ja tund aega hiljem tegin veetesti. NO2 ikka 5. Uus vesi seisnud ei olnud.

2. Täna hommikul tegin uue veetesti: NO2 ikka 5. Tegin uue veevahetuse, samuti sifoonisin põhja 30% vett välja ja jälle otse kraanist asemele.

Praegused veetestid järgmised:
PH - 7,2
KH - 6
GH - 7
NO3 - 25
NO2 on ikka 5 kanti.

Ma ei oska enam midagi teha.

Midagi ei mädane, keegi surnud ei ole. Kui rohututi-taimel mingi osa lagunema hakkas, naksasin kohe selle küljest ära. Vesi alati +25C.

Akvaariumist:
Välifiter, mis on mõeldud kuni 380L akvaariumile (Penn-Plax Cascade 300) töötab, valgustus on hetkel suht olematu, kuid on töös (hetkel 2x 20 väikest led lamp, 1 riba sinine led ja 1 riba led valge). Akvaarium on kaaneta, kalad on väga vilkad ja ujuvad kiirelt, välimuse järgi ei saa midagi aru, et neil viga oleks. Enam nii näljased pole kui alguses, kuid söövad kenasti.

Aru ma ei mõista, miks see No2 alla ei lähe.
Täielik paanika-jaanika tunne on juba.

Mida ma peaksin tegema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Sinu kirjeldusest ei loe ma kuskilt välja, et oleksid lisanud bakterikultuuri. On see nii? NO2 alandamiseks soovitaks teha suurem veevahetus (ca 40%) koos bakterikultuuri lisamisega, sest bakterid on just need, kes jääkaineid lõhustavad.
Veevahetuse võiks teha koos põhja sifoonimisega, et saada kätte toidujäätmed ja väljaheited, mis lagunedes vett reostavad.

Kalade söötmisel tasub meeles pidada, et kalu toidetakse 1 kord päevas ja korraga antakse nii palju kuni nad 1-2 minutiga ära süüa jõuavad (sealhulgas ka põhja langenud toit).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 02:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma nagu lugesin kusgilt, et see tekib filtrisse ise. Mingeid baktereid ma kuhugi pannud küll ei ole. Kuid selge, nüüd siis lippan poodi ruttu ...

Kui kiiresti see tööle hakkab?
Ega ma uut veevahetust jälle tegema ei peaks hakkama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 02:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
/article_view. ... fldAuto=16
ja sealt lugeda sissetöötamistsükli kohta ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 02:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kalad panid vähe liiga vara sisse. Enne ikka peab vesi korralikult käima minema. Paned siis kas teisest akvaariumist vett, kui Sul on võtta. Kui ei, siis ikka peab bakterkultuuri lisama (filterstarti). Ja siis paned mõne teo ning annad neile paar tabletti. Akvaariumi käivitamisel tekibki NO2, läheb kõrgeks ja siis peaks hakkama tasapisi alanema. Enne selle protsessi lõppu ei tohiks kalu sisse lasta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 03:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oh jama nüüd küll.

Sai nüüd soetatud Biostarter JBL Denitrol.
Teist akvaariumit ega vett kusagilt võtta ei ole. Kodus on küll üks kolme liitriline klaasmull, milles pole kunagi kalu peetud.

Kuidas nüüd oleks kõige valutum toimida, et need kaks ahvenapoissi mul ellu jääks? Kui ma vett vahetasin, siis ma panin ju ka seda ph-neutraliseerijat sisse. Seal paki peal kirjas, et 24h peale kasutamist võib muud keemiat sisse alles panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 03:54 
Moderator

Pildid: 10
Bakterikoloonia pole keemia, seega seda võid kohe lisada.
Vaata, äkki mõni kaasakvarist Tartust pakun mingeid kiirekasvulisi taimi - need ka aitavad esialgu vee parameetreid paremaks saada. Kuna tuleb arvatavasti Malavi ahvenate kast, siis saad need taimed välja vistata, kui vee parameetrid paranenud.
Ja anna vähem süüa kaladele, kuni NO2 0 saad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, bakterid läksid sisse :)
Tänud kiire reageerimise eest! Super foorum :)
Kui kalalad ellu jäävad, olen veel tänulikum.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 07:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Kui ma vett vahetasin, siis ma panin ju ka seda ph-neutraliseerijat sisse. Seal paki peal kirjas, et 24h peale kasutamist võib muud keemiat sisse alles panna.

Mis pH neutraliseerijat sa panid? Ülikooliajast mäletan, et Tartu kraanivee pH oli midagi 8 kandis, mis peaks Malawi ahvenatele igati hästi sobima. Mis sul kraanist tuleb? Ja mis oli "neutraliseerimise" eesmärk - pH-d t6sta? alandada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 08:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esimesel päeval oleks pidanud panema Denitroli 3x doos, 9-l jägneval päeval standarddoos. JBL lubab kalad sisse panna kõige varem 48 h pärast Denitroli lisamist kui jälgitakse seda skeemi. Mina sinu asemel kallaks baktereid südamest sisse.
Endal on kogemus Stabilityga ( analoogne Denitrolile), peale 3 päeva 2x doosi kallamist langes NO2 2 pealt nulli.

Katrin

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 05, 2010 08:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Laadi kirjutas:
Oh jama nüüd küll.

Sai nüüd soetatud Biostarter JBL Denitrol.
Teist akvaariumit ega vett kusagilt võtta ei ole. Kodus on küll üks kolme liitriline klaasmull, milles pole kunagi kalu peetud.
panna.

Ära Sa enam oma akva vett hakka mingi muu akva veega segama hakka! Seda tehakse ainult Kohe käivitamise alguses.
Arvesta ka seda, et see ribatest ei ole täpne. Samuti on normaalne, et umbes 3. nädalal on NO2 tipus ja siis hakkab langema.
Muidugi kaladega kiirustasid küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 07, 2010 07:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kraanist tuleb mul pH 6,4 aga mul on akvaariumi tagasein tehtud lubjasegu valgest tsemendist, mis peaks idee järgi tublisti pH taset tõstma. Koos selle neutraliseerijaga püsib pH mingi suhtkoht stabiilsena 8 kanti. Muidugi võiks proovida, et mis see vesi ilma selleta teeks. Äkki ta nii palju ei tõusegi.

Ja No2 on ka juba umbes 3. Riba pole enam nii roosa. Nii, et väike võit on siin juba kirjas.

Kalalad mõlemad elus, terved, keegi saba püsti pole visanud. 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 07, 2010 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

gromit kirjutas:
Tsiteeri:
Kui ma vett vahetasin, siis ma panin ju ka seda ph-neutraliseerijat sisse. Seal paki peal kirjas, et 24h peale kasutamist võib muud keemiat sisse alles panna.

Mis pH neutraliseerijat sa panid? Ülikooliajast mäletan, et Tartu kraanivee pH oli midagi 8 kandis, mis peaks Malawi ahvenatele igati hästi sobima. Mis sul kraanist tuleb? Ja mis oli "neutraliseerimise" eesmärk - pH-d t6sta? alandada?

Neutraliseerija on Sera Aquatan - soola, kloori ja metalliühendite neutraliseerija. Tegelt asub akvaarium Ülenurmel, siin pole linna vett, Ph 6,4 siis ja nagu eelmises jutus sees on, siis idee järgi peaks Ph alla poole saama sellega, kuna tagasein sai lubja-tsemendist tehtud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 07, 2010 08:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

sera aquatan with the pH neutral formula does not alter the pH value even in case of overdosing and, among others, ensures trouble-free fish transport!
Aquatan kui vedelik ise on neutraalse pH tasemega, mitte ei alanda pH taset.

Katrin

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 09, 2010 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tänu MARKO jutule sain aru, et ei väljendanud end selgesti. Kogenum akvarist sai vast aru, et teise akvaariumi vett kasutatakse VAID uue akva käivitamisel, et bakterit saada, mitte ei segata kahe akva vett kokku ning sel puhul pole vaja osta bakterit poest. Oleksin pidanud pikemalt kirjutama. Vabandan.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver