foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vee filtreerimine
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2010 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Küsimus järgmine.
Mille järgi ma saan aru, et vesi on piisavalt filtreeritud?
Sisefilter on - Ehim Aquaball 2210 - http://www.hollywoodfishfarm.co.nz/deta ... 210/m/930/
Kaasas on kaks "toru", üks on tavaline voolik, teine "flööt", tavalise voolikuga on veevool märgatav, tekkivad "mullikesed" ja on märgata liikumist lähimate taimede lehtedes, flöödiga mulle pole, lihtsalt on näha veeringlust.Kuidas oleks sobivam?
Akvaariumi on veel "tühi", taimed, krevetid ja tigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2010 11:26 
Akvarist

mis akva suurus üldse, filter võiks akva vee kogust ringi pumbata 2-3 korda tunnis, kas mulle on või mitte pole vahet, põhiline et veepind virvendaks lainetaks et vesi rikastuks õhuga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2010 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

84L akva on

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2010 12:18 
Akvarist

siis peaks filter pumpama kuskil 150L umbes sinna kanti , siis oleks vist hea, endal 54l ja fan1 see on 60-100l akvale pumpab vist 300l tunnis max , poes soovitati seda, ja kuskilt lugesin ka et vaja suuremat kui pakendil kirjas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2010 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

see pole päris nii üheselt paraku defineeritav. See oleneb mitmest tegurist- palju on taimi, palju on kalu, mis sorti kalad ja taimed on jne. Rusikareegel minimaalselt 2x veemaht tunnis võiks küll kehtida jah. Aga see tõesti oleneb paljudest asjadest...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2010 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Et sa nüüd vastustest segadusse ei satuks siis sul on tegelikult täitsa OK filter seal.
Veetestid räägivad vee kvaliteedist. Alustamisel kulub ehk ära no2, aga muidu NO3 peamiselt.
Filtri väljavool on täitsa ok flöödist panna, suuna flöödi väljavool piki akvat nii et vesi liiguks ringiratast, ülevalt filtrist eemale. Flöödi väljavool natuke alla veepiiri ja suunaga pisut ülespoole, nii et pind natuke virvendaks (palju pole vaja)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2010 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

üldiselt nõustuks, aga kui on taimeakva, siis pahatihti "loputab" see välja kogu CO2 väga kenasti ja tulemus ei ole alati kena... Ehk ma eksin, aga ma usun, et veidi kalade ja taimede kohta teavet ei teeks paha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 30, 2010 12:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

taimedest on hetkel :
Anubias barteri var. barteri
Hemianthus callitrichoides "cuba"
Hygrophila polysperma rosanervig
Proserpinaca palustris "cuba"

kalu, nagu mainisin, veel pole aga plaanis on neoonid, ants ja kääbusguraami(d)

lisasin ka albumisse ühe pildi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 30, 2010 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

eks pead siis alustama tõesti "pinna liigutamisest" ja kui taimed ei kasva, siis seda vähendama hakkama.. paraku on veepinna liigutamisel hapniku vette saamise kõrvalnähtus taimedele vajaliku CO2 välja kihutamine :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 01, 2010 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
aix kirjutas:
eks pead siis alustama tõesti "pinna liigutamisest" ja kui taimed ei kasva, siis seda vähendama hakkama.. paraku on veepinna liigutamisel hapniku vette saamise kõrvalnähtus taimedele vajaliku CO2 välja kihutamine :D

Pole see niii hull midagi
Vee pinda ei pea segi paiskama, kerge virvendus on piisav, siis vee pealmine kiht käib ringi ja tagab kalade jaoks piisava hapnikuga varustatuse. Samuti käib ka akva veetsirkulatsioon üle akva, mitte ainult ühes nurgas kus filter on.
Kui pindmine kiht liigub siis see co2 välja uhtumine on nii minimaalne, et ei vääri teemat. Kui paned lainetama (akva mõistes) siis on ise asi.. Tee vahet kergel pinna virvendusel ja "lainetusel" akvas.

co2 kui ei ole suurt midagi siis pole suurt midagi ka välja ajada... Fl Excel aitab taimi ka turgutada ja väikses akvas on see palju parem lahendus kui balloonid ja gaasid jms.

HC cuba on iseeneses väga nõudlik taim, tahab toitaine rikast pinnast, palju valgust ja co2te. üks vähestest taimedest mis kasvuks ka tegelikult co2 vajalik on.
Anubiasel ei ole vahet mis seal akvas on, see kasvab niikuinii ja sobib algajale.
Proserpinaca palustris "cuba" on keskmise raskusega taim, ei ole väga nõudlik, kuid tahab siiski mõõdukalt valgust ja toitaineid ka microsid. Tugeva valgusega peaks lehed olema värvuselt vase karva.
Hygrophila polysperma rosanervig - pole väga nõudlik, on kiirekasvuline ja sobib algajale ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 01, 2010 08:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen viimased 20a katsetanud CO2 ja vee liikumise tasakaaluga seoses äärmiselt ebasobiva veega. Ja minu kogemus nüüd küll pigem näitab, et üsna korralik seos on igasugusel liikumisel. Ma olen oma akvas nüüd suunanud vee sissevoolu juba aasta tagasi otse alla, toru on ca 1cm pinnast üleval pool, nii et hapnikku tuleb akvaariumisse veega väga korralikult, kuid vee pinda liigutavad peamiselt kalad ning pean tunnistama, et esimest korda saab rääkida väga korralikust taimede kasvust selle neetult ebasobiva vee puhul, mida paekivist tulev põhjavesi endast kujutab... Aga mul on ka kast otsast lõpuni taimi täis ja 2m akva kohta väga mõõdukalt kalu... Aga nt Pirita ja Mustamäe vesi on piisavalt sobiv, seal pole nagu vaja eriti pead vaevata, kõik toimib nii või teisiti...

Selle akva kohta on see piisavalt võimas filter, seda pigem võiks ehk maha keerata. Pole vist isegi kahtlust, et ta igal juhul vee liikuma paneb... Kui Chrisil on selle asjaga rohkem kogemust, siis tasub kindlasti seda kuulata. Ma pole väga ammu sisemisi filtreid kasutanud, ei armasta nende nägemist, nad kuidagi ei kuulu nagu mulle meeldivate kujunduselementide hulka :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 01, 2010 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegin väikse video filtri "tööst" :D äkki on sellest soovitusteks rohkem abi, et kas hetkel olen sättinud asja liiga tugevaks.

http://www.youtube.com/watch?v=OR9JxpSSPes

Viimati muutis greenindeed, Kolmapäev Dets 01, 2010 10:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 01, 2010 10:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu hinnangul on seda igal juhul piisavalt. Kui taimi juurde kasvab, võib seda vähendada rahulikult. Aga ma tundun olevat veidi teist usku, kui enamus, kui toodan peamiselt taimedega hapnikku nii et las teadjamad annavad ka oma hinnangu :D

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver