foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 22, 2010 08:09 
Akvarist

Soov siis soetada nii umbes 100 l akvaarium, kuhu elama panna paar suuremat kuldkala ja võib- olla ka mõned väiksemad.
Kas aga keegi oskab nõu anda, millise tootja akva valida? Kas saksa omad on kvaliteetsemad ja poolakate omad lekke rohked? Ja millise tootja puhul on hinna ja kvaliteedi suhe kõige paremini paigas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 22, 2010 08:43 
Akvarist

:O, uuena peavad kõik vett kinni pidama, et vahet pole minu arust

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 22, 2010 09:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu lemmik on RIO. Juba üksi oma mugava disaini poolest. Ja võta kohe 240-liitrine. Nagunii jääb väikseks! Taanlaste disain on väga ebamugav, isegi sõltumata akva suurusest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 22, 2010 10:49 
Moderator
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
..Ja võta kohe 240-liitrine. Nagunii jääb väikseks!....

Jah, kuldkala kohta loetakse sobivaks ca 50 l vett. Seega..nati väike kui tahaksid neid juurde võtta või tekib järelkasvu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 23, 2010 06:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

mõned kiidavad Juwelit , aga jah muidu uuena vahet pole mis firma, vett peavad kõik :P

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 23, 2010 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleneb milliseid kalu ja taimi plaanid akvasse panna. Väga hea hinnaga on ka Kalakeses pakutavad MP stardikomplektid. Näiteks 96L akva koos soojenduspulga ja filtriga saad kätte 2000EEk eest. Mõne teise firma akva on ilma lisadeta juba 1500Eeki kallim, sinna tuleb veel lisaks filtri ja soojendsupulga raha. Kui tahad valguse suhtes nõudlikke taimi kasvatada, siis pead vaatama vähemalt 2 toruga kaane, odavamatel stardikatel on üks toru. Kohe on tõesti mõistlikum suurem akva osta, ise ostsin aasta alguses 54L ja suvel vahetasin juba 96L vastu välja kuna see 54L oli ikka väga väike. 96L on juba täitsa mõnus, aga kuldkaladele jääb väikseks, et 200L võiks sul siis vähemalt olla..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 23, 2010 08:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Selle Juweliga tundub olevat nii, et valgusti ütleb ruttu üles. Remondiks tuleb osta uus mis pidi maksma päris palju. Originaalvalgustit on üsna keerukas ise remontimiseks lahti võtta - teda on ikka sadistliku mõnuga kleebitud...
Aga miks mitte osta lihtsalt klaaspurk (akva) ja teha kaas + valgusti ise ? Tööd vineeriga (kaas) pole ju keerukad! Valgustite montaaž kah mitte. Ja sel alal saab foorumist alati abi, pakkujaid on.
Minu kaanevariant 240-l purgile: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page483.htm
Tegin ise kuna poes küsiti lihtsalt kaane eest ca 2K. Mõtlesin et selle eest ostan ka tööriistad ja paar hmm...karastusjooki töö kõrvale :) Selgus et jäi üle ka...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 23, 2010 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seepärast mulle tundbuki, et mõistlik on osta alustuseks selle kaane raha see stardikomplekt ja kui huvi hiljem tekib ka ilusate valgusnõudlike taimede vastu, siis võib alati uue kaane ju ise peale ehitada ja torusid lisada vastavalt soovile. Lisaks saab veel soojendaja ja filtri ka peale kauba :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 23, 2010 11:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Teemaalgataja soovib akvasse panna elama paar (2) suurt kuldkala ja ehk mõne väiksema (nii lugesin ma välja). Kes on väiksem - jäi hetkel selgusetuks. Selle jaoks peaks küll RIO 240 sobilik olema. Ja disain jumalik! Mul selline juba neli aastat käigus ja ei mingit tõrget, ka mitte kaanes oleva valgustusega. Ainuke asi, mille välja vahetasin oli sisefilter välifsiltri vastu. Kui tekib järelkasv, siis see vast nagunii nõuab eraldi akvat. Ikkagi olen ma suur RIO fänn!

Haikala: Vett peavad nad uuena kõik, aga väga oluline on Su enda mugavus akvade sifoonimisel ning kalade toitmisel. Kui ikka käsi akva kaane vahelt hästi sisse ei mahu, siis...

Üles
 Teema pealkiri: hind
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 24, 2010 07:04 
Akvarist

Ok aga mis hinna klassist see RIO ka on? Kaladeks plaanin jah 2 kuldkala ja nendega sobivad väiksemad kalad. Ja kui keeruline see järelkasvu asi nendel kuldkaladel on, kas vupsab vahetpidamata uusi pesakondi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 26, 2010 11:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mina soovitaks väisata zoo kauplusi :) kasvõi Lauteri tänava oma seal RIOd müügil, seal ka infovoldik koos hindadaega või siis küsid müüjalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 26, 2010 12:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:shock: sry, kui asud Saaremaal(ei pannud kohe tähele) siis peaksid haarama telefoni ja saad info ikka kätte. :wink:

Üles
 Teema pealkiri: Re: hind
PostitusPostitatud: Reede Nov 26, 2010 12:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

ivorrand kirjutas:
Ok aga mis hinna klassist see RIO ka on? Kaladeks plaanin jah 2 kuldkala ja nendega sobivad väiksemad kalad. Ja kui keeruline see järelkasvu asi nendel kuldkaladel on, kas vupsab vahetpidamata uusi pesakondi?

Täpselt samasuguse disainiga ja mõõtmetega nagu Juweli Rio 240, on ka Eheimi akvaarium Scubaline 240: http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=131.
Värvivalik on Juweli omast parem ning eeliseks veel see, et ei pea vaeva nägema sinna sisse liimitud filtri väljalõikamisega :).

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri: Re: hind
PostitusPostitatud: Reede Nov 26, 2010 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

ivorrand kirjutas:

Kui ostad 100 liitrise akva siis 2 kuldkala on KÕIK mis sa sinna panna võiksid. Ära hakka neile seltsi toppima teisi kalu. Kuldkalu on väga soovituslik pidada ainult teiste kuldkaladega. Loe siit veidi lisaks miks ja kuidas : /kalad/18703/index.html Tee kalade kohta eelnevalt korralik uurimustöö. Mis temperatuur, kuidas, mis filtersüsteem, õhutust on neile vaja jne. juweli akvaariumid on täitsa ok. 125 liitrisel pole kordagi valgustussüsteem läbi läind. Lampe tuleb muidugi vahetada. 240'sel pole ka siiani probleeme olnud. Mingihetk kui on tunne, et filter jääb nõrgaks (sest kuldkalad reostavad palju ja Juweli filter läheb käbekiirelt umbe nende peale), siis osta teine, välisfilter, või panna akvaariumisse veel üks filterpump lisaks tööle. Mul on 125'ses 2 filterpumpa taga näiteks, et vesi puhas oleks.

Kuldkala järelkasv - mõnedel on õnnestunud aga algajale lootust ei anna. Kui tahad järelkasvu andvaid kalu proovi eluspoegijaid (mõõksabad, gupid, mollid jne). Ka väga ilusad ja vilkad kalad. Minu kalad on vist mingi ca 12-13a vanad juba aga järelkasvu pole olnud (kui ongi marja pandud siis kõik see nahka ka pistetud on, ma pole viitsinud võtta vaevaks seda marja ära korjata, et sellest midagi areneda jõuaks/saaks). Osadel foorumikasutajatel on isegi õnne olnud. Aga kuldkalad muutuvad suguküpseks niiehknaa alles 2-3 aastaselt.

Nagu ma aru saan see sul ka esimene akvaarium? Siis kindlasti uuri uue akvaariumi startimisest ja enne kui sa sinna kuldkalad sisse lased, pea seal ca kuu või kaks näiteks gupisid (sest nemad on vastupidavad kalad, mitte nagu kuldkalad), kes selle akvaariumi sisse töötaks. Tooresse/värskesse akvaariumisse kuldkala pannes võid sa põrgata igast haiguste otsa, mida siis ravima peab hakkama, nad on minu kogemuste põhjal väga aplad kohe külge pookima omale igast toredaid tupsukesi ja täpikesi (uues akvas just, sissetöötatud akvaariumis pole ma seda asja kohanud) ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 27, 2010 01:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need Eheimi komplektid on minu arvates asjalikumad kui juweli omad, juwelil tundub valgustusega tihti jamasid olema ja kasutavad imelikus mõõdus torusid, lisaks ei ole seda tobedat silikoonitud filtrit.
Kui akvat ostma hakkad, siis tuleb ka kapi peale mõelda, igasugu pilpa peale ikka seda 240L akvat ei pane :D

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver