foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

greenindeed kirjutas:
edit: veel üks võimalus on komplekt aquapro 60 XL mis on 84 liitrit kuid valgustus on seeeest 2x15w, ehk siis kumb tunduks mõistlium, kas 12L suurem akva või parema valgustusega veidi väiksem akva?

Olin sel nädalavahetusel ise just sellise valiku ees ja otsustasin 2 valgustoru ja 84 l kasuks. Mul küll väga nõudlikud taimed plaanis pole, kuid need, mis on, olgu korralikud.
Mis kalu sa võtta plaanid? Sellest oleks abi otsustamisel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 12:30 
Akvarist

Miks te kõva valgustust taga ajate? Mul on 40L ja 2x7W ning on oi kui küllalt..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 12:42 
Akvarist

valgustust ajavad taga et taimed ilusti kasvaks:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 01:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

2x15w 84 l kohta ei ole kaugeltki kõva - päris tagasihoidlik pigem. Punast tooni taimede peale väga panustada ei tasu jne. Selleks, et ise kalu vaadata, piisab tõesti 1x10w täiesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 08, 2010 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
tekkis selline küsimus. Kui üks akvaariumi kaladega asustamise valem on selline, et kalade kogupikkus ei tohi ületada akvaariumi kogupikkust, siis kas akvaariumi laiusel ja sügavusel on üldse mingit tähtsust? Selles mõttes, et kui on nt akvaarium 54L 60x30x30 ja akvaarium 84L 60x35x40, kas üldse on 84L puhul eeliseid või kalade jaoks teeb sama välja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 08, 2010 09:24 
Akvarist

Minu täiesti ebakompetentne arvamus on, et kõrgus omab küll tähtsust. Mõned kalad eelistavad ujuda rohkem vertikaalis, näit. skalaarid. Skalaaride kohta on minu mäletamist mööda kalaraamatutes lausa kirjas, et akva min. kõrgus 40 cm. Mõned taimed otsustavad kasvada ja kui veepinnani jõuavad, siis ei või iial teada, kuidas edasi käituvad. Mul on käitunud kahtemoodi: kas mööda veepinda voolu suunas kasvanud ja allpool olijaid varjutanud või siis veepinnale jõudes otsustanud kuivamaataimeks hakata ja varred kaane prao vahelt välja ajanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 11:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

greenindeed kirjutas:
tekkis selline küsimus. Kui üks akvaariumi kaladega asustamise valem on selline, et kalade kogupikkus ei tohi ületada akvaariumi kogupikkust, siis kas akvaariumi laiusel ja sügavusel on üldse mingit tähtsust? Selles mõttes, et kui on nt akvaarium 54L 60x30x30 ja akvaarium 84L 60x35x40, kas üldse on 84L puhul eeliseid või kalade jaoks teeb sama välja?

Ei ole niisugust valemit kohanud - akvaariumi kogupikkus. Üldlevinud valem on 1 cm täiskasvanud kala pikkuse kohta 1 l vett - et tegelikult on oluline litraas, mitte niivõrd akva mõõdud. Ja on küll kalade jaoks vahe (ka Sinu jaoks on vahe veekvaliteeti silmas pidades), kas akva on 54 l või 84 l, päris suur vahe on, tervelt 30 l. Ümber arvutatuna nt. 7 neooni ruum.
Akva mõõdud mängivad rolli kalade iseärasusi silmas pidades - skalaari näide väga asjakohane; on ka sööstjaid, kelle jaoks on oluline akva pikkus jne.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver