Sain kasutatud metallraamiga ca 35 liitrise liiduaegse akvaariumi, mis töötas eelmistel omanikel aastaid leketeta, kuid minul hakkas kohe vett läbi laskma.
Silikoonisin siis kõik siseküljed ära - kõik tundus kena, kuid 2 päeva hiljem hakkas uuest kohast läbi laskma.
Tegin siis jälle kuivaks, silikoonisin veel kahtlased kohad korralikult üle ja veendusin et igalt poolt oleks kinni. Akvaarium oli enne silikoonimist väga põhjalikult kuivatatud ja peale silikoonimist kuivas topelt ettenähtud aega.
Hoidsin 3 päeva prooviks vett sees - lekkeid pole. Panin kõik tagasi akvaariumisse ja umbes nädalake oli kõik hästi, kuid täna märkasin et veetase on vähenenud ja kontrollimisel avastasin uue lekke.
Ei oska enam midagi teha - kas tõesti olen ma nii vilets silikoonija? Silmaga vaatlusel olid klaasi ääred tugevalt kaetud, kasutasin spetsiaalset akvaariumisilikooni (100ml 95.-). Tundub et lekib ka akvaariumi alt, seega väljastpoolt vist väga ei tee seda terveks.
Lisaks on taimed haiged. Lehed lähevad aina koledamaks - on pruunide plekkidega ja peale viimaste taimede sisse toomist oleksid nagu tolmuga kaetud, mis ilmselgelt on võimatu. Sellised hebemed on lehtede peal. Senikaua on akvaariumisse pandud JBL Denitroli ja 35 tilka sinist vedelikku, mis pidi halvad ühendid neutraliseerima.
Alguses olin väga innukas, kuid peale neid probleeme tekib tahtmine see akvaarium lihtsalt välja visata. Samas on investeeringud juba tehtud (filter, taimed, akvaariumi starter, veepuhastus, silikoon, valgustus ~700.-), et ei tahaks neid päris raisku lasta minna. Kalu veel pole.
Nõu?