foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Piiratud eelarve
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 28, 2010 11:43 
Akvarist

Olen viimaselajal väga huvitatud akvaariumitest ja kaladest üldse, kuid mul on piiratud eelarve umbes 1000-1200 kr + kass.
Olen siin foorumis surfanud ja vaadanud et soovitatakse juwel ja mp akvaariumeid kuid seal on hinnad ikka väga kõrged.
Kuna mul on kass siis oleks vist hea kui oleks akval ka kaas.

Selle eelarve sisse peaks mahtuma filter, mullitaja, kruus, taimed ja muu vajalik.

Mõtlesin et selle raha eest saaks vist kuni 50l akva, on nii?

Olen ka uurinud, et Bettad ei vaja väga suurt akvaariumit, et kui umbes 30-50l akva et siis mahub paar-kolm bettat ära sinna, või on muid selliseid ilusaid kalasid mis mahuks ära ?

Äkki oskate nimetada Tartu, Võru või Valga linnades mingeid loomapoode kus on normaalse hinnaga akvasi ja varustust.

Või peaksin üldse nii väikse rahasummaga mõtte katki jätma?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 28, 2010 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle summaga saad akva + filter + soojendi + kaas + valgustus küll, kuid mitte uue vaid kasutatud.
Võta aega ja uuri, mida, mis hindadega siin foorumis müüakse.
Ei ole oluline, et oleks Juwel jne.

Samuti tutvu iga alateema alguses olevate kleepsudega, sealt leiad vastuseid paljudele küsimustele.

Kalade planeerimine tee enne, kui poodi lähed. Nt Bettasi ei saa mitut koos pidada - kaklevad, kuni üks hukub (isaste puhul).
Kasuta google otsingut, et teada saada, mis tingimusi miski liik vajab ja kui suureks nad kasvavad. Nii väldime lõputuna näivaid juhtumeid, kus nt. kuldkalu peetakse pisikestes akvades ja uurima hakatakse alles siis, kui juba liiga hilja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 28, 2010 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Ma ei ütleks nüüd küll, et kui kass on siis ilmtingimata kaant vaja on. Mul on kaks kassi ja pealt lahtine akva. Pealt lahtisega on ainult see mure, et pole valgustust elus taimede jaoks. Kui plaanid kunst taaimi kasutada pole muret.

Kui ma õigesti mäletan siis ma sain 52l akva (ilma kaaneta), filtri/mullitaja ja põhjakruusa kuskil 800.- eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 29, 2010 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uus 54 liitrine MP komplekt maksab meil praegu 1100kr. Kruusa saaksid sinna juurde ehituspoest mõnekümne krooniga, kalu ja taimi jagatakse siingi foorumis aeg-ajalt niisamuti :).

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 29, 2010 08:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui majas on kass, siis peaks kaan ikka peal olema küll. Meie tegelane käis 20l abikastis joomas ja millegi pärast tekkisid akasse poolikud gupid. Eks gupid uju pinnale lähemal ja no kui see värse ikka lausa suhu ujub ...
Aga jah, eks odavama akva saab foorumist. Kuid võib ju ka mõni imepakkumine poodi sattuda. Hiljuti nägin ühes PetCenter`s alla 700EEK suht väikest, aga väga kompaktset akvat. Ei usu silmi siiani.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 30, 2010 12:29 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Bettast saab tellida akvaariumi 6.- liiter. See tähendab seda, et 50-liitrise akvaariumi saab 300 krooniga. Varustuse saad ülejäänud raha eest ja kaane ostad millalgi hiljem juurde (lase teha standartmõõtmetes, et kaas peale mahuks).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 04, 2010 08:49 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Soovitusi on nüüd jagatud küllaga ja teemaalgatajal kindlasti käsil ka akvapidamise algteadmiste omandamine meie foorumi infoküllastest artiklitest ja kleepsudest. Laseks tal nüüd natuke seedida ja konkreetsemate küsimustega eraldi teemades välja tulla.

Meie ilusa isamaa akvapoodidest on meil samuti olemas teema:
/varia/504/index.html

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver