foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Millega pesta akvaariumit?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2010 03:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Millega siis akvaariumit pesta? Ei tahaks ,et kalad musta akvasse läheksid. Esimese akva pesin lihtsalt veega. Kas võib kindluse mõttes(et ikka täitsa puhas oleks) näiteks mingi söögiasjaga (soodaga) puhastada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2010 04:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kõige süütum pesuvahend on ehk jah söögisooda, meil toidupoes on vene oma ja paki peal kirjas: сода (натрий двууглекислый). Vanasti sai sellega jah paljud asjad, eriti klaasi, puhtaks pesta. Väga korralikult loputada.
Aga ehk saab ikka puhta veega.
Aga ehk mõni targem teab paremini.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2010 04:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Soolaga võib ka pesta. Kui ei eksi, siis soovitatakse desinfitseerimise mõttes pärast haigust akva pesemiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 01, 2011 04:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma proovisn soola ja soodaga puhastada klaasi enam vähem sain puhtaks, aga klaasi sevades ikka n.ö katlakivi, millega seda maha saaks?

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 01, 2011 08:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina puhastasin katlakivi sidruni happega, väga hästi tegi puhtaks, aga kinlasti nii nagu ikka korralikult loputada...ja ikka ainult tühja akvaariumit.. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 09:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Proovi mingi vana aegunud plastikkaardiga - pangakaart, telefonikaart, kleindikaart..., žilett (too aga ohtlik endale), pleksiklaasist mõni riba, lihtsalt mõni tugevam plastiku tükk. Aga on ka võimalik akvaristika poest osta vastav peenikestest metallniidikestest "käsn". Too maksab loomulikult. Aga mul see on ning mulle meeldib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 09:01 
Akvarist

Äädikaga võib ka puhastada, võtab katlakivi.
Kuigi jah, vana hea krediitkaardiga kuuma veel all nühkimine ka reeglina aitab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen proovinud sooda+coca, aga siis pead akvaariumi külili panema, et see saaks toimida ka natukest aega :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina kemplen katlakiviga ka äädika abil. Ja ei ole mu akvaariumis keegi veel vägivaldset surma surnud äärikamürgituse läbi. (vette ma seda ei lase - ma teen paberräti kange äädikaga kokku ja enne uue vee lisamist nühin katlakivised triibud ära. Siis 3-4 korda loputan veega ning alles siis uus vesi sisse) klaas läheb väga kergelt puhtaks nii. Endal ainult hakkavad äädika haisust silmad kipitama.
(ja muide, poes müüakse spets. klaasipuhastajat, mis on samuti toodetud äädika baasil)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina leiutasin katlakivi jaoks geraamilisepliidi kraabitsa. Ilusti ja ruttu on katlakivi läinud.

Üles
 Teema pealkiri: Akvaariumi pesu
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen alles algaga tekkis küsimus selle akvaariumi pesuga, kas te pesete siis kõik kivid ja kõik puhtaks, istutate taimed uuesti jne. Kas taimed, mis on juba juurdunud ja ilusti kasvama läinud, siis ikka edasi ka kasvavad, kui neid iga kuu sedasi solgutada?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Akvaariumi pesu
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 01:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Rocky kirjutas:
Olen alles algaga tekkis küsimus selle akvaariumi pesuga, kas te pesete siis kõik kivid ja kõik puhtaks, istutate taimed uuesti jne. Kas taimed, mis on juba juurdunud ja ilusti kasvama läinud, siis ikka edasi ka kasvavad, kui neid iga kuu sedasi solgutada?

Seda ei tehta iga kuu vaid siis kui ntx ostetakse kasutatud akvaarium - et olla kindel et sealt ei saa kaasa mingeid haigusi on see hea ära puhastada, lisaks on see lihtsalt harvaesinev võimalus akvaarium lõpuni puhtaks nühkida. Ise kasutan selleks tugevat kloorilahust (sinine ACE, see on karm segu nii et kummikindad kätte ning aure ei tohi sisse hingata), katlakivi eemaldamiseks äädikat. Sissetöötanud akva korral midagi sellist naljalt ei tehta, see oleks sisuliselt akvaariumi restart mis pole sugugi soovitav. Toimiva akvaariumi korral tehakse regulaarselt osalist veevahetust, trimmitakse taimi, eemaldatakse sodi, nühitakse puhtaks küljeklaasid, puhastatakse filtrit jms. Vt. /article_view. ... fldAuto=17 Toimivast akvaariumist hoian igasugu kemikaalid kaugel, plastikkaart (igasugu kliendikaardid sobivad hästi) on küljeklaaside puhastamiseks üks parimaid lahendusi.

Viimati muutis Rein, Kolmapäev Jaan 26, 2011 01:09, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud, järelikult mul juba sissetöödeldus akvaarium, sest ostsin uue ja töödanud nüüd juba 2 kuud kõik kalad ja taimed elus- terved. :)

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver