foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 51 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 08:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul näiteks eelmisel akal hakkas kaane alune lausa hallitama sellest niiskusest ja kui sinna alla vaadata olid seal alatasa veetilgad...
ja kuna mu uus kaas vineerist siis see seda vett kyll välja ei kannata.

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 08:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
UARU kirjutas:
Eks ikka voolikuga.Näiteks tavaline õhutusvoolik.Aga Sul pigem nendes elektroonilistes pallastides rohkem probleem. Need kuramid ei pea tihtilugu ka kuivas ruumis vastu.

Kuidagi peab paraku õhk sinna voolikusse sattuma, ehk siis pakud vaid ventilaatori viimist teise kohta. Ei näe sel lahendusel eelist, süsteem muutub vaid keerulisemaks - arvuti korpusevent panna vaikselt kaane sees olevasse auku õhku puhuma on ilmselt lihtsaim ja odavaim tee. Lõpptulemus oleks aga sama, ehk siis õhu liikumine kaane alla mis viib lõpuks niiskuse kaane alt välja, ehk siis vee aurustumine oleks sama suur.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis pärast ventilaator??? Paned vooliku ühe otsa lambi korpusse ja teise viid akvast välja ja ongi kogu lugu. See Sinupoolt öeldud temp.kõikumisest tulenevad rõhuvahed saavad sellega ju lahendatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 09:11 
Moderator
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Mis pärast ventilaator??? Paned vooliku ühe otsa lambi korpusse ja teise viid akvast välja ja ongi kogu lugu. See Sinupoolt öeldud temp.kõikumisest tulenevad rõhuvahed saavad sellega ju lahendatud.

Jah, see on üks võimalik lahendus tõesti, Kadrioru meistrid kah kasutavad seda. See tähendab paraku taas lambi lõhkumist ning endiselt saab kaane all olema ülimalt niiske ning kasvõi automaatsöötja kasutamine komplitseeritud. Kaalusin ka ise seda, mõtlesin aga enne proovida kaanealuse ventileerimist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas Sul automaatsöötja kaane all või? Mis aga puutub lambi lõhkumisse siis sinna korpusesse tuleb ainult üks auguke puurida ja vastav stutser sinna sokutada. Aga noh ,ega ma ju Sinu lambi konstruktsiooni ei tunne.Igatahes on meie firmas elektroonilised plokid mis samuti niisketes ja ebastabiilsetes tingimustes töötavad,just niimoodi niiskuse eest kaitstud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 09:26 
Moderator
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Kas Sul automaatsöötja kaane all või?

Hetkel pole, aga puhkuse ajaks mõtlesin pruukida, see parem variant kui need kalade puhkepäevatabletilärakad.
UARU kirjutas:
Mis aga puutub lambi lõhkumisse siis sinna korpusesse tuleb ainult üks auguke puurida ja vastav stutser sinna sokutada. Aga noh ,ega ma ju Sinu lambi konstruktsiooni ei tunne.Igatahes on meie firmas elektroonilised plokid mis samuti niisketes ja ebastabiilsetes tingimustes töötavad,just niimoodi niiskuse eest kaitstud.

Sul õigus, suht lihtne jah. Ma küll ei tea kuidas lambi valmistaja garantiiga sel juhul on, aga ehk nad lepiks sellega. Äkki siis ikkagi teeks nii, kui korter väga niiskeks läheb siis see pole ka hea, teine akva nagunii lahtine ja vett aurab ära kõvasti... Kust oleks kõige lihtsam sobiv stutser ja voolik hankida - Kaare tee ehituskaubad või on miski parem koht?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 09:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pneumaatika ja hüdraulikaga tegelevatest müügifirmadest,ma arvan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 10:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Nojah, mõtlesin et äkki on mingi konkreetse firmaga positiivne kogemus, eks siis tuleb netis ringi vaadata.
Tegelikult on aga veel üks põhjus miks võib ventileerimist vaja minna - sellele juhtis mu tähelepanu üks meie akvaristidest (kahjuks ei mäleta kes) ning ka piiritagused allikad on seda maininud.
Asi selles et looduses toimub lisaks vee liikumisele ka õhu liikumine vee kohal, kui me aga akva kaanega sulgeme siis on õhu liikumine piiratud. Kui lisame veel CO2-e taimekasvu huvides siis on võimalik kaane all tekib CO2 kõrge kontsentratsioon ning hoolimata veepinna liikumisest jõuab vette liiga vähe hapnikku. Ma ei tea kui suur tegelikult on vastav risk kuid ma ei välistaks seda. Selles suhtes on mullitajaga õhutamisel veepinna liigutamise ees eelis, mullitaja võtab ju õhku väljaspoolt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2005 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Nojah, mõtlesin et äkki on mingi konkreetse firmaga positiivne kogemus, eks siis tuleb netis ringi vaadata.
Tegelikult on aga veel üks põhjus miks võib ventileerimist vaja minna - sellele juhtis mu tähelepanu üks meie akvaristidest (kahjuks ei mäleta kes) ning ka piiritagused allikad on seda maininud.
Asi selles et looduses toimub lisaks vee liikumisele ka õhu liikumine vee kohal, kui me aga akva kaanega sulgeme siis on õhu liikumine piiratud. Kui lisame veel CO2-e taimekasvu huvides siis on võimalik kaane all tekib CO2 kõrge kontsentratsioon ning hoolimata veepinna liikumisest jõuab vette liiga vähe hapnikku. Ma ei tea kui suur tegelikult on vastav risk kuid ma ei välistaks seda. Selles suhtes on mullitajaga õhutamisel veepinna liigutamise ees eelis, mullitaja võtab ju õhku väljaspoolt.
Eks sellega on nii ja naa.On ka looduses järvi jõgesi mis ujvtaimedega nii tihedalt kinni kasvanud,et õhk ligi ei pääse.Aga eks see oleneb rohkem sellest,millised elukad akvas kasvavad.Kui ikka kalu on palju,ehk siis ilmne üleasustatus,eks siis tuleb tõesti mingit lisaõhutust kasutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 08, 2005 11:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Tegelikult lisaks värske õhu juurdevoolule kaane alla ja sel moel ka vette ning niiskuse väljaviimisele on veel üks point miks võib ventileerimine vajalik olla. Ma ei tea kuidas teil kuid mul kipub akva kaanealune üsna soojaks minema. Luminofoortorudel on aga oma tööks ettenähtud temperatuurivahemik, nii liiga külm kui ka liiga soe on mõlemad vastunäidustatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 08, 2005 05:15 
Akvarist

Aastaid tagasi sai ka hädas oldud hallitava ja veest tilkuva kaanealusega ja lahendusena sai lihtsalt kasti tahaäärde õhuvahe jäetud ning ka kaas kergelt nurga alla säetud. Peale seda jookseb soe õhk iseseisvalt kaane alt minema ja probleem lahendatud. Ainult nänni panek kaanele on raskem ning valgustriip on akvaariumi taga seinal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 11, 2005 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere
nii sai katsetatud..ventilatsioon väljas..kaanealune niiske, aurustuvus väiksem pea poole võrra...temp tõusis 3C
ainuke prob on et on tekkinud selline roheline niitjas vetikas..?
no3 on 1 ph on 7,4 co2 on hmm permanent testi järgi piisavalt.
aa millest see vetikas vohab seda ei tea..kalad igal juhul nälgivad...syya annan yle yhe päeva...

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 11, 2005 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

RyDos kirjutas:
nii sai katsetatud..ventilatsioon väljas..kaanealune niiske, aurustuvus väiksem pea poole võrra...temp tõusis 3C
ainuke prob on et on tekkinud selline roheline niitjas vetikas..?
no3 on 1 ph on 7,4 co2 on hmm permanent testi järgi piisavalt.
aa millest see vetikas vohab seda ei tea..kalad igal juhul nälgivad...syya annan yle yhe päeva...

Võimalik et rohke valgus soosib seda, rohevetikas armastab nitraate ja valgust. Kuna nitraate on parasjagu siis tõenäoline et valgust on paljuvõitu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 01, 2005 01:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

saaksid sa ära mainida hinna

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2005 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

hind..hetkel on mingi hmm 11.000 läinud vist täpselt ei teagi:)

55 904 954

Üles
 [ 51 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver