kats kirjutas:
üks tüüp akvaariumipoes ütles, et pärl- ja marmorguraamisid võib siukses purgis pidada? (siuke purk on siis see minu 12,5 liitrit vett!). seda ei peaks ma vist uskuma eksole?
Ilmselt mitte. Tõtt öelda kalu keda nii pisikeses akvas kannataks pidada annab ikka otsida -
Poecilia reticulata (gupi) paar ehk tuleks kõne alla. Ka
Tanichthys albonubes (White Cloud),
Xiphophorus maculatus (platy) ja
Betta splendens (Siiami tapluskala) on pisemates akvades esinevad. Nii pisikeses akvas toimub kõik kiiresti, kui midagi viltu läheb siis mõtlemisaega pole kuigi palju. Mul on karantiiniakva 15 liitrit ja see tundub kah üle mõistuse pisike. Pisikese akva pidamine on peenem kunst kui suurema akva pidamine.
See kõik ei tähenda aga et pisike akva ei saaks kena olla või oleks võimatu pidada:
kenad pisiakvad kats kirjutas:
ja hästi tore oleks, kui keegi oskaks öelda, kas mu anubias sureb ära, kui ma lampi ei osta?
Anubias tahab küll üsna vähe valgust, kuid mingi lamp oleks ikkagi hea, kasvõi säästupirniga laualamp.
kats kirjutas:
kolmas mure selline, et minu arvates on minu purgis vee vool liiga tugev. ma ei oska öelda muidugi, mis see vee liikumise kiirus seal on, aga peale vaadates kuidagi tundub, et võib-olla ma ise ei tahaks seala väike kala olla
. kas kuskil on sellest vee liikumisest ja selle mõjust midagi kirjutatud?
On küll aga linki ei suuda kohe pakkuda. Sõltub ka kalast, mõned kalad ongi harjunud kiire veevooluga. Üldjuhul aga liiga kiire vool pole kindlasti hea, kui kala on sunnitud pidevalt vastuvoolu ujuma siis ta lõpuks võib kurnatusest otsad anda.