Tere,
Otsustasin oma esimese akvaariumi tööle panna. Sünnipäevaks kingiti 80 liitrine akvaarium, mis tuli koos filtri, soojendaja ja valgustiga. Tegin veidi eeltööd ja läksin täna kohalikku kauplusesse. Suur tahtmine on võtta 2 väikest Angelfish'i (eesti keeles skalaar?).
Seega poemüüja soovitas mulle Tetra pH ja NO2 testrid, Tetra AquaSafe, ühe väikse taime, ühe kunsttaime ja laevavraki. Lisaks loomulikult ka kruusa. Seadsin kõik ülesse jälgides soovituslikke videoid ja artikleid internetist. Akvaarium oli ca 6 tundi töödanud ning kannatamatus ei lasknud oodata ja tegin vee testid. NO2 test näitas <0.3 mg/l, mis on kõige madalam skaala Tetra testril. Sellepärast vist muretseda pole vaja. Küll aga pH test näitas 8.5 nii akvaariumi kui kraanivee kohta. See küll aga tekitab veidi muret.
Kuna ma lugesin, et skalaaridel vaja 6.5-6.9 pH siis pean midagi ette võtma. Samas mõned interneti leheküljed väitsid, et pole hullu kuni pH on stabiilne. Siiski ootaks siinsete akvaariumipidajate nõu, kuidas käituda. Kas vee keetmine toob pH alla? Kas poe joogivee lisamine (kui enne testida) on ka üks võimalus? Ja kas oleks vajalik teha ka muud vee testid?
PS! Ma tean, et 80 liitrit ei ole just soovitatav suurus kahe skalaari pidamiseks, aga kui kalapidamisega tundun hakkama saavat ostan kindlalt suure akvaariumi. Kahe väikse skalaari jaoks peaks see kuu aega toimima.
Ettetänades
|