1. Kindlasti
2. 100l on standard suurus, niiet kui sa just teda mingi spetsiaalsete mõõtudega ei taha on sul odavam valmis asi osta. Ise endale sai ka just eelmine kuu 112l juwel soetatud. Ostsin ta Mulla tn. 4 ja maksis ta miski 2400 vist. Komplekt sisaldas endas EHEIMi filtrit, jäger 100w soojenduspulka ning 2x18w valgustit. Kaane all piisavalt ruumi et saaks veel 2x18 juurde panna. 100l kasti kadriorus tegemine, koos kaanega läheks umbes sama palju maksma, kuid filtrit ja kraami ei saaks. Kaas oleks küll kenam ja saaksid ka valgustid kohe külge, kuid kuna endal pold ka parasjagu rahaga väga laialt käes siis läksin masstootmise kasti teed.
3. Ooojaa rocca al mare ja teleskoobid. Ise ostsin ka ükskord sealt kalad, 2 teleskoopi. Koju tulles olid nad mõne aja pärast valgeid täppe täis ning kuna ei teadnud mida teha, arvasin et läheb üle, olid nad järgmine päev surnud.
Olen pidanud pool aastat ~10l akvat, seejärel 1,5a 45l akvat. Enamus kalu olen ostnud Endla tn. poest, Laguun. Mitte ükski kala pole haige olnud
Vahest on neil küll akvas mõni surnud kala, või näha et mõni hakkab kohe surema, kuid see koristatakse kohe ära kui märgatakse. Ühesõnaga sealle kohaga on mul igati head kogemused. Mulla tn. poe akvad paistavad ka igati korras ja puhtad, laupäeval ostsin sealt kaks kuldguraami, on nemadki terved ja rõõmsad
4. Kui akvaristika värki natukene rohkem süveneda, siis vee testid on elementaarsed asjad. Nimelt nende abil saad sa teada oma akvaariumi vee happelisuse/aluselisuse(pH), karedused(kH,gH), mürgikide/väetiste sisalduse vees (NO3, NO3, NH3/NH4, PO4 jne). Näitude abil saad oma veekeskkonna kohndada kaladele ja taimedele kõige sobivamaks.
Noh, teiste poodide müüjatega pole eriti suhelnud ja ega nemagi eriti huvi pole üles näidanud kui just otse ja konkreetset küsimust ei esita. Viimasel ajal olen avastanud sellise poe nagu Reti, seal on küll igati sõbralik müüja. Olen sealt taimi ostnud ning iga kord on ära seletanud, mis valgust ta tahaks ja kuida istutada jms.