foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 08:06 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Okt 06, 2009 07:56
Postitusi: 2
Asukoht: Tartu
Niisiis tekkis mul soov võtta kalad, nimelt sooviksin kindlasti ühte bettat (siiami tapluskala) ja siis pean veel mõtlema millised paar kala talle seltsiks.
Kuid küsimus on selles et kui suur akvaarium tukes betta pidamiseks osta ja kus Tartus oleks sihukest akvaariumi kõige parem leida?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 09:08 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Veebr 03, 2005 03:08
Postitusi: 644
Pildid: 3
Asukoht: tln/prnu
nii suur kui vähegi rahakott talub ja tuppa ära mahub.

_________________
200L + 30L sump, DIY wet/dry, malawi mbuna cichlidid ... ca 20.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Jaan 27, 2008 05:51
Postitusi: 685
Pildid: 1
Asukoht: Rapla
Betta jaoks tõesti suurt akvat vaja ei ole: 50 - 60 l on äiesti paras, et sinna veel paar pudinat sisse mahuks. Väidetavalt mahub betta ka 25l aga mida väiksem akva, seda raskem teda tasakaalus hoida. Ja arvesetada tuleb ka seda, et oled toonud endale betta koju, siis avastad, et tahad veel kedagi, aga ei mahu. Ostad suurema ja siis jälle suurema ja ... .
Selles mõttes on eel kirjutajal õigus: osta nii suur, et veel tuppa mahuks ja rahakott kannataks! Oma kogemus. Oi-oi kui väike on 250 l akva.

_________________
250l, 60l, 54l


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 10:23 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Veebr 17, 2009 12:44
Postitusi: 247
Asukoht: Harjumaa, Saue
Bettade osas julgeks nii öelda, et suures akvas saaks pidada papat koos haaremiga. Haarem tuleks osta soovitatavalt samasuurustest emastest, 2-3 tk. Ei julge soovitada, aga kuulduste järgi olevat võimalik mõnusalt suures akvas pidada ka mitut isast (?)

Milliseid kalu veel? Vaata milliseid hing ihkab ja siis hakka arvestama, et betta soovib sooja vett (28kraadi on mõnus), soovitatavalt pehmem vesi (meil küll suht kare vesi, elavad küll, aga järglaste saamisega jama), veevool võiks olla aeglasem, sest isane betta on nagu looriga pruut tõkkejooksu rajal, takerdub kõikjale. Et keegi ei oleks temast ilusam ega kiirem, kättemaks on neil kindlalt tulemas. Teiste perede maimud pistetakse edukalt nahka, eriti osavad jahimehed on emased. Aga taimi ei puutu, väga sobilikud rikkaliku taimestikuga akvasse.

Ja kui keegi väidab, et emased bettad on tunduvalt leebemad kui isased, siis võib siin sügavalt eksida, kõik sõltub isendist. Kui Sulle sattub kuri turumuti tüüpi bettamampsel, siis see paneb papa ka paika. Ja nii, et papal suled läinud. Nii et arvesta haaremi muretsemisel, et oleks võimalus kiuslikumad tüübid eraldada või ära anda.

Aga muidu on nad vapustavalt kenad kalad, ei poe peitu, kui näevad inimese liikumist toas, siis trügivad akva etteossa, kus teavad sööki jagatavat. Söövad lõpmatuseni, rasvumiseni, nii et trenni tegemine neile lausa vajalik (peegli näitamine, mille peale uhkelt uimed turri visatakse ja kogu enda ilu näidatakse).
Kaks asja millest on kahju - esiteks see, et nad on suht lühiealised ja teiseks see, et Eestis ei pakuta eriti nende erinevaid variante. On tavalised, siis mõnikord ka crowntailid ja väga harva leiad halfmoone. Teistest uimekujudest ei julge unistadagi. Emaste osas on asi aga hoopis kurb. Kõige odavamast valikust, kõige tavalisema uimekujuga suht igavate värvidega. Ei ole meil veel näinud crowntail emast müügil, halfmoonist rääkimata. Muidugi kogemust meil ka vähevõitu. :oops:

_________________
45l pisikalad
Vallo omad on kalad ja akvad, Vallo ema omad on taimed ja kommentaarid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 07, 2009 10:19 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Okt 06, 2009 07:56
Postitusi: 2
Asukoht: Tartu
Aitäh vastuste eest.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver