Kommenteeriks ka natukene, rõhutan, et see on minu arvamus ja ei pea ühtima teiste omadega (mis ei tähenda ka et see ainuõige arvamus oleks)
Pleco vaheta tõesti välja näiteks Ancistruse vastu. Pleco kasvab ikka vääääääga suureks ning ta ei mahu seal liikuma, mistõttu jäävad talle kõik ette ning saavad siis ka oma keretäie kätte. Ancistrus kasvab välimuselt väga sarnaseks aga on pisem.
Gupid ja mõõksabad - suudavad elada edukalt koos KUI neid ei ole ülearu palju koos ja neil on ruumi liikuda ja elada. Gupi paljuneb tõesti jõudsalt, näen seda oma 50'se pealt. Gupisid annab aga alati ära anda. Minumeelest on gupid võrratult ilusad kalad ja mulle nad väga meeldivad. Jäävad nad väikeseks aga see-eest on kirevad. Mõõksaba kasvab suuremaks (tegelt 192'ses vist lausa päris suureks) ning arvesta, et sa hakkad tõenäoliselt kuulma "kummitusi" - ehk mõõgud kipuvad vastu akva kaant kolks ja kolks hüppama. Nad lihtsalt teevad seda. Harjud ära.
Skalaarid - endal pole kunagi old skalaaridega probleemi, olen neid ammustel aegadel pidanud nii 2, 3 kui 4'kesi. Pirtsud on nad tõesti aga minul suutsid isegi rahus elada koos teiste pisemate kaladega. Skalaaridega pead aga arvestama, et nad ei "jaga" midagi teiste kaladega. Nad on ilusad, natuke flegmaatilised (sellised "hõljun omas mullis" tegelased) ja kui keegi ei meeldi - saab peksa. Hammustavad ja vajadusel ajavad päris kiiresti teisi taga. Lõuna, mis eest ära jookseb, tuleb ju kinni püüda!
Samas 192 liitrit on ikka päris suur, seal võibolla jääks isegi 2 skalaari koos muude pudinatega ellu. Noorena on neil jah võimatu vahet teha ning skalaare on hea pidada nn paarikaupa. Minul olid kunagi 2 isast, kes jagasid 125 liitrise cm täpsusega pooleks! Nali naljaks ja nui neljaks aga jagatud nad selle said ja skalaar oli koristamise ajal valmis kasvõi nahast välja pugema aga üle selle kujuteldava "piiri" tema teise isase territooriumile ei tikkund. Elasid õnnelikult kaks aastat umbes kuni kasvasid liiga suureks mu 125'se jaoks, siis tuli ära anda paremasse perre.
Aga muidu, mis oleks minu soovitused.
1. Jäta betta ära. Ilus kala aga väga territoriaalne. Gupide sabad talle ei meeldi, need meenutavad ehk liialt rivaali või siis arvab uhke betta-poiss, et gupi saba on ilusam kui tema ja seetõttu väärib ära söömist!
2. Pleco on 192 liitri jaoks liiga suur kala, poes müüakse teda pisikese pojana aga arvesta, et see kala vajaks umbes 300+ liitrist akvaariumit, et end hästi tunda
Vali selle asemel Ancistrus. Samuti kena kalake.
3. Mõõksabad ja gupid usun et saavad sellises akvamahus hästi hakkama, ära neid aint üle asusta!!!! Liiga palju head ei ole kunagi hea ja nii gupid kui mõõgud on usinad paljunejad ; ) VÄGA usinad. Alguses võtad 5-6 gupid ja 2 mõõku ja aastakese pärast on sul 50-60 gupit ja 20 mõõku! Halvemal juhul saad selle summa saja kanti.
4. Skalaarid - no ma ei tea. Sa võid ju proovida 2 skalaari sinna panna, ma usun, et nad saavad hakkama, ruumi on. Kui nad aga siiski sabad annavad (st ära surevad) siis tea, et sa ei saanud hakkama.
5. Corydorased on ülilahedad tegelased - kui neid võtta siis võta mitu! Neile meeldib olla parves. Endal oli neid 4 ja kõik 4 olid alati sabad-ninad koos.