foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 21, 2009 10:15 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:50
Postitusi: 45
Asukoht: Tallinn
Tere,
akva sai sisse töötatud kuu aega tagasi, taimed nüüd ca 3 nädalat sees olnud ning paljudel lehed veidi pruunika katuga. Küsimus, kas see ongi normaalne esialgu või on neil millestki puudus. Mõni taim mis sai ostetud oli potis kena ja tihe- nüüd vuhavad küll pikkusesse aga ei ole enam nii ilusad- lihtsalt ülipikaks veninud ja rääbakad.
Valgust hetkel 2 x 30 w akva ise 240 l- plaan valgust juurde panna aga kas see ka selle pruunika katu ära likvideerib ei tea. Või peaks mingit väetist panema, et nad tugevamaks läheks ? Valgust annan ikka 12 h päevas.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 21, 2009 10:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Iseenesest see pruun ollus on vetikas mis tekib enamasti korraks alustavas akvas, kuid samamoodi ka siis kui valgust napib. See et taimed pikaks venivad võib küll olla seotud vähese valgusega, kuid see sõltub ka taimedest - osadel taimedel ongi nii kombeks et kasvavad pidevalt ülespoole ning alumised lehed lähevad rääbakaks ning kukuvad ära. Valgust pikemalt põleda küll ei maksa lasta, 12 tundi on maksimum. Kuid 2x30 on vähe, umbkaudu 120 W võiks olla hea - kuid sõltub ka taimedest mida kasvatada soovid, mõnede jaoks oleks vaja rohkem, teiste jaoks ehk piisaks praegusestki. Väetistega ei mässaks - või kui siis ainult väetisepallid juurte alla, mitte vedelväetist.
Usun et see pruunvetikas tegelikult kaob Sul ise ära ajapikku. Kui akvas on vetikasööjaid siis need ka nagistavad seda, muide ka eluspoegijad söövad pruunvetikat kui neile mitte liialt muud toitu pakkuda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 21, 2009 11:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 04, 2006 02:54
Postitusi: 64
Asukoht: Tallinna lähedal
Soovitan soojalt valgust jurde lisada - see teeb imesid.
Enda kastile sai lisatud kaks toru juurde (üks taimede kasvu soosiv) ja juba peale 30min põlemist hakkasid taimed koheselt mullitama. Nüüd ikka igapäev tulevad taimedelt sellised mullijorud järjest.

Ja nadala ajaga on märgata kidurate taimede ärkamist - kui taimed on piisavalt kasvujõudu siis nad peaks selle vetika ise ära tõrjuma mingilmääral.

_________________
480L+ülevooluga 65L SUMP filter-UV 36W -sirk. 2000L/h


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver