foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akva ülespanek
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:58 
Akvarist

Tere,
soetasin endale kasutatud akva 240 l Scubaline 120. valgustus 2 x 30 W, välisfilter Ecco 2236 ning kompressor ProSilent S500.
Aga suur probleem selles, et :
1) Kas antud valgustus on piisav kui soov on akvaariumis ka taimi kasvatada?
2) Kuna filter on kasutatud ja õpetust kaasa ei antud, kas selle üles seadmine on väga keeruline ? Mida peaks järgima filtri kokkupanekul ja hooldamisel- ma saan aru et korra kuus peaks seda puhastama ?
3) Kas seda kompressorit tuleb üldse käivitada- ta on rohkem ilusasi või siiski omab ka mingit kasulikku funktsiooni ?

Vabandan rumalate küsimuste pärast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valgustuse osas võiks veidi juurde lisada, aga kõige paremini saab seda siis teada kui akva juba töösse rakendatud ja taimed sees ning taimede kasvu pealt vaadata, et kas oleks lisavalguse jaoks vajadust või ajab olemasolev asja ära.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri: Re: Akva ülespanek
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 10:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Juku kirjutas:
Tere,
soetasin endale kasutatud akva 240 l Scubaline 120. valgustus 2 x 30 W, välisfilter Ecco 2236 ning kompressor ProSilent S500.
Aga suur probleem selles, et :
1) Kas antud valgustus on piisav kui soov on akvaariumis ka taimi kasvatada?
2) Kuna filter on kasutatud ja õpetust kaasa ei antud, kas selle üles seadmine on väga keeruline ? Mida peaks järgima filtri kokkupanekul ja hooldamisel- ma saan aru et korra kuus peaks seda puhastama ?
3) Kas seda kompressorit tuleb üldse käivitada- ta on rohkem ilusasi või siiski omab ka mingit kasulikku funktsiooni ?

Vabandan rumalate küsimuste pärast.

1.Taimi on mitmesuguste valguse vajadusega -keskmiseks loetakse 0,5W liitri kohta ehk siis Sinu akva puhul 120W
2.Õpetuse leaid eheimi lehelt - http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index ... st=afilter
Puhastad siis kui veevool vaikseks jääb uja tavaliselt siis ka piisab voolikute läbilükkamisest harjaga.Enda välifiltrit pole aasta vähemalt lahti võtnud..
3.Kui filtrist tulev toru tagab piisava veevirvendamise siis jääb õhukompressorile dekoratiivne ülesanne kui seda vajalikuks pead ,kasutust leiaks näiteks akva õhutamisel kui filtriga midagi juhtuma peaks (reservis ).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 11:10 
Akvarist

ma tänan õpetuse eest, aga kartus on mule endine et panen käivitamisel midagi valesti. Probleem on veel selles, et see sang on katkine ja peaks selle ära vahetama (uus on olemas)- aga mis pidi see sang sealt ära tuleb?
Teiseks- mingi hoiatus, et filter ei tohi täiesti veega ära täita- aga kuidas ma seda aru saan, millal on siis paras kogus vett sees ? Jube keeruliseks on see aetud- sanga liigutada kord siia kord tänna- juhe jookseb kokku.
Kui kellegil on sama filter, äkki saab maakeeli kirja panna liigutused, mis selle filtriga tegema peab kui voolikud on otsa ühendatud ? Piinlik asi, aga ei tahaks ära ka lõhkuda asja esimesel päeval :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

See nats niru filter jah...Filter tuleb igal juhul vett servani täis panna,muidu ei hakka ta pumpama. Filtrit täidetakse umbes nii:
Esiteks jätad filtri kaane pealt lukustamatta ja lased veel sisse voolata.Siis kui vesi on juba enam vähem servani,sulged sissetuleva kraani ja avad väljamineva kraani ning surud sanga alla,et see lukustuks. Nüüd pistad stepsli seina ja avad ka sissetuleva kraani. Kui õhk sai eelneva jutu järgi filtrist välja siis peaks asi kenasti tööle hakkama. Kui ei siis proovi uuesti. Nimelt on antud filter väga kapriisne õhu suhtes...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 08:41 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ega ta nüüd nii niru ka ei ole. Ma ei tea mis filtrist UARU räägib, aga minu 2236 sang on lukustatud asendis üleval. Enne kui hakkad filtrit selle juhendi järgi täitma, pead oma sanga ära vahetama terve vastu, sest muidu ta ei jää selle punase piiraja taha kinni, mis pumba/kaane küljepeal on ja kaas koos pumbasektsiooniga võib vett sisse lastes pealt ära tulla.

Minu poolt pakutav järjekord on selline:
1 - kontrolli, et filtri ja kaane vaheline kummist tihend oleks terve(on ümber kaane/pumbaosa).
2 - aseta kaas ettevaatlikult filtrianuma peale, et kaane kaks külgmist juhtpuksi läheksid oma pesadesse sanga sees ja lükka ettevaatlikult sang täiesti ülemisse asendisse, Sanga ülespoole lükkamine surub kaant rohkem kinni. Ülemises asendis on kaas täiesti kinni. (siiski võid enne kaane paigale asetamist, tihendit määrida vaseliiniga, et vältida puruksrebimist)
3 - sissetulev kraan lahti ja väljatulev kraan kinni
4 - hakka sanga ülemisest asendist allapoole tagasi suruma. See tekitab filtrianumas vaakumi ja tõmbab vee akvaariumist filtrisse jooksma. Sang läheb lõpuks kaane küljes oleva punase luku vastu, et kaas täiesti pealt ära ei tuleks(kui puhastamise ajal tahad kaant täielikult eemaldada, pead punase luku alla muljuma).
5 - kui vesi filtrisse jooksma hakkab, keera väljuvat kraani pisut lahti, et õhk välja pääseks.
6 - kui filter on vett täis ja vesi enam ei voola, sulge sissetulev kraan ja ava täielikult väljuv kraan
7 - hakka sanga uuesti ülemisse asendisse tasapisi tagasi lükkama, see peaks väljuvast kraanist vett edasi pressima.
8 - kui sang on ülemises asendis tagasi, tee lahti sissetulev kraan(nüüd on mõlemad kraanid lahti)
9 - pista pistik seina, pump hakkab tööle.

Algul on kuulda õhu surisemist pumbas. Võid filtrit natuke kõigutada, aga tavaliselt kaob see surin mõne aja pärast ja pump jääb tööle vaikselt.

Üles
 Teema pealkiri: valgustus
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Võin omalt poolt lisada (mul on ka 240l), et taimedele jääb 2x30W väheseks. Mul on 4X38W + reflektorid. Kui tahad kasvatada punakamaid taimi, siis alla selle naljalt ei tule välja. On muidugi ka vähem valgust nõudvaid taimi. Ajapikku ilmselt paned siiski valgust juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 07:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pets kirjutas:
Ega ta nüüd nii niru ka ei ole. Ma ei tea mis filtrist UARU räägib, aga minu 2236 sang on lukustatud asendis üleval.
Ei õelnudki et niiiiiii niru oleks see asi.Võrdluses teiste Eheim seeriatega on ta lihtsalt suts ebamugavam kasutada :wink: Ja tõesti sang ikka ülesse poole tuleb painata...Minu näpukas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 08:57 
Akvarist

Suurimad tänud vastajale ! :)
Nüüd peaks siis veel need valgustorud ka välja vahetama ja taimi jahtima minema, eile vaatasin et kalakese poes oli valik suhteliselt väike aga küll pika peale vist ikka midagi saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 07:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna just tulid uued taimed.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver