Olen ise väga noor kalade hooldaja ning kogemusi ääretult vähe, kuid mõningad tähelepanekud siiski.
Selline limajas roheline vetikas oli mulgi akvaariumis enne kalade soetamist. Koristada oli teda väga lihtne, kuid mõne aja möödudes laiutas endisel kohal jälle. Peale kalade muretsemist kadus see moodustis jäägitult
.Toidan kalu üks kord päevas kas helvestega või kraanulitega ning üks kord nädalas ka tablett põhjakoristajale. Annan toitu näpuotsga ning toit kaob hetkega kalade kõhtu.Ülejäänu päevast sisustavad nad oma aega taimede kallal nosides ning põhjas sonkides. Taimed nii puhtaks poleeritud, et lausa säravad. Punased mõõgud nosivad isegi taimi ise- toredad aednikud, taimed ilusti ümber kujundatud.
Mis puutub aga uute asukate juurde toomisse, siis sellega on mul läinud nii, et mõned (mõõksabad ja teine kamp 5 kardinali) tunnevad end hästi, samas üks triibuline skalaar on täiesti erak-teised marmorskalaarid teda oma juurde ei luba
.Siiani on ta tubli olnud, umbes nädal, ja loodan et edaspidigi.
Selle pika jutu kokkuvõtteks - mida vähem Sa nende maailma torgid, seda parem. Mul on akvaariumi elu kulgenud täiesti omapäi, väljaarvatud kohustuslikud veevahetused ja põhja sifoonimine. Ja puhastama hakkan ka siis kui näen, et seda oleks vaja, mitte kindla graafiku järgi. Akva suudab ka ise oma eluga ise hakkama saada. Loomulikult juhtub apsakaid-oli üks haiguse juhtum ning mõni elanik on lahkunud siit ilmast. See, et ma akvas väga vähe toimetan on rohkem kogemuste puudumise pärast, aga paistab, et minu veemaailm on sellega väga rahul ning ma jätkan ka nii.
Akva suurus 350 liitrit: 5 skalaari, 20 neooni, 5 tetrat, 10 daanoit, 5 kardinali, 4 punast mõõksaba, 2 põhjakoristajat ning 1 tigu. Veel on hulk veetaimi ning CO2 agregaati pole.