foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ostaks akva, aga ...
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nägin Mulla tn poes akvaariumi komplekti, mis mõõtmete järgi oleks just mulle sobiv. Komplektis on Rena akva 100x40x60, pump, soojendi, valgustid ja filter. Müüja sõnul viimasepeale komplekt, kõik varustus just sellele akvale sobiv :)). Kui täpsustama hakkasin, siis kõigepealt nägin kurja vaeva, et üldse teada saada, mis firma tehnikaga on tegu - müüja arvas, et on piisav, kui öelda Prantsusmaa oma.
Nüüd asja point: 240 L akval on kaasas pump võimsusega 600 L/h ning valgustus on ainult 25W + 30W, mis minu arvates on ebapiisavad. Valgustuse puudujäägi kompenseerimiseks soovitas müüja panna reflektorid.
Kui ma poleks siit enne infot hankinud, oleksin tõesti müüjat kui spetsialisti usaldanud, aga praegu tundub asi mulle kahtlane. Isegi tehnika spetsifikatsiooni polnud tal anda, seetõttu ei tea ma ei filtri täpset marki öelda (pidi Eheim olema). Soojendi on 200W.
Hind 7900 eek

Kui kellelgi on aega kommenteerida selle akvaariumi ostu mõttekust oleksin VÄGA tänulik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub hirmus kallis.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Ostaks akva, aga ...
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 09:50 
Akvarist

KLM kirjutas:
Nüüd asja point: 240 L akval on kaasas pump võimsusega 600 L/h ning valgustus on ainult 25W + 30W
Hind 7900 eek

7 9000 hind on kuidagi ikka väga kallis. Pealegi viimasel ajal tundub minule, et igati mõtekam on lasta akvaarium valmis teha siin Eestis. Kui odav poe oma osta, siis pead hakkama lisa torusid kuskile panema, et taimed valgust saaksid. jne...

Kui ma nüüd väga mööda ei pane siis 240L kasti saab kätte alla 1 000 krooni. Sinna juurde siis soojendi (~400), filter (~400 - 500). Valgustus ja kaas oleneb kas lased teha või teed ise valmis.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

KLM kirjutas:
Hind 7900 eek

Kui kellelgi on aega kommenteerida selle akvaariumi ostu mõttekust oleksin VÄGA tänulik.

:shock: Selle hinnaga ei soovitaks küll osta. Kui aega ja tahtmist leiad, komplekteerid ise kokku:

* Akvaarium (klaaskast): ~6-7Kr/l, 250L akvaarium umbes 1500-1700 krooni.
* Filter: Hea kanisterfilter: 2-2,5 tuhat, saab ka odavamaid :)
* Soojendus: mitte üle 500 kr.
* Kaas + valgustus: Ise ehitades ~1000 krooni.

Kokku tuleb umbes 5000, selle raha eest saad hea, oma vajadustele vastava tarbitava komplekti. Lisaks tuleb arvestada akvaariumikapiga, tavalise riiuli peale sa ~300Kg kaaluvat akvaariumit ei pane.

Kui vähegi plaanis akvaariumiga tõsisemalt tegelema hakata, siis ei soovitaks seda valmiskomplekti osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:22 
Akvarist

Lisan veel juurde, et muu pudipadi peale võid veel mingi 500 EEK reserveerida ja ka elukad maksavad omajagu.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen tänulik saadud vastuste eest. Ilmselt pean ikka ise komplekteerima hakkama, ehkki lootsin mugavamalt läbi ajada ja poest osta.
Siit ka kõigile õpetuseks, poes on väga kerge petta saada. Ma ei saa siiani aru, miks komplekti pannakse akvaarium ja temale mittepiisav tehnika (pump, valgustus)? Ja müüja ei pilguta silma ka, kui seda sulle "soojalt soovitab". Olen natuke pettunud Mulla poes ja sealt edaspidi infot (kalu) otsima vist ei lähe, mine tea, mis kalu mulle kokku soovitatakse panna. Samas ütleks hea sõna Rocca Al-Mare poe müüja kohta, kes professionaalselt aitas mul kaasa mõelda, mida ma vajan ja oskas ka põhjendada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:46 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
enamikes valmiskomplektina müüdavates akvaariumites on ebapiisav valgustus. huvitav kas mõni tootja teeb ka piisava valgustorude hulgaga akvaariume või peabki neid torusid ise lisama,kui tahtmine taimi kasvatada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 11:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See on kummaline värk jah, ainus seletus mida oskaks pakkuda et on orienteerutud taimedeta kalaakvaariumitele ning nõrgem valgustus tuleb sedajagu odavamalt tegijale kätte et konkurentsis püsimiseks üritatakse sellega läbi ajada. Mis iseenesest on see rumal otsus sest kui keegi tootjatest teeks praegu piisava valgustusega akvakomplekte võiksid need müügihitiks kujuneda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega ise kah müügimehi ei usalda ,aga samas saan ma neist ka aru .Minul ei oleks midagi selle vastu kui seal töötaksid ''täitsameestest''kaupmehed ,kes ütleksid ,et ''ärge palun seda akvaariumi ostke see on liiga kallis, annan teile kohe numbri kust odavamalt saate'' või et ''me müüme ainult puuduliku valgustusega akvaariume ja ei soovitaks teile eriti ,võibolla soovite kunagi ka taimi kasvatada''jne. Oleksin sellise suhtumisega äärmiselt rahul kuid kahten ,et järgmine kord enam sellist täitsameest sealt eest leiaksin. Tarbija jaoks ülekohtune on ,et äris tuleb ka kehvast kaubast lahti saada, kuid mis teha? Ei jäägi muud üle kui ennast asjadega juba enne poodi minekut kurssi viia ja seal juba tead mida tahta ja nõuda.
Küsimus '' kas teil mõni akvaarium ka vähelmalt 0,5 watti liitri kohta kah on ,et saaksin ikka normaalselt enamusi taimi kah kasvatada'' paneb juba müüa teisse aupaklikumalt suhtuma. Ise kui viimati akva poes käisin ,näitasin aga ainult näpuga ,seda ,seda ja toda. Tänu foorumist saadud ja jagatud kümnetele kogemustele ei huvitagi eriti mida see müüa soovitab, liiatigi kui temakesel ainuke mõte : müüa, müüa, müüa :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 03:46 
Akvarist

Küsimus siis et kui hakata ise kokku panema kust tasub asju osta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 03:58 
Administraator
Kasutaja avatar

asju saab osta poest ja vastavate tarbekaupadega tegelevatest firmadest. konkreetse asja jaoks on ka konkreetne pakkuja. nii mõnegi foorumikasutaja kodulehel on ära märgitud tehnika ja muude asjade päritolu. hea näide on näiteks Andrese koduleht, sela on nii poed, kui ka hinnad. edu surfamisel

nii, nüüd siis sellest lambivärgist.

tehakse küll enamvähem piisava valgustusega akvaariume. näiteks kolasin va aquaristikshopis. nemad pakuvad osasid kaste kohe nii: kas kaks toru või neli toru. muidugi hinnasuhe oli äärmiselt huvitav: neilt tellides maksab kahe lambi juurde lisamine akvale kuskil 140 oiri, ehk siis üle 2 kilo meie rahas. nii et kui raha on, siis saab ka kõvema valgustuse.

valguse võimsuse vajalikkus on ikka sihtotstarbeline. näiteks: ostan endale suure kasti ja tahan seal pidama hakata aafrika ahvenaid. teadupärast on neil elamu sisutuseks kivid ja liiv. taimi nagu pole. nii et sel juhul ei ole vajalik valgustus 0.5 W liitrile ega rohkem. ja pealegi leidub väga palju inimesi kes ei viitsi taimedega jamada ning topivad kasti plastmass-rõvedusi täis. sellisel juhul pole ju ka valgust vaja, kui siis ehk nii palju et näeks mis seal toimub.

nii et tootjad on läinud kergema vastupanu teed ning orienteerunud tavalisele (plastmass)kasutajale. kes tahab heinamaad, see võib ise võimelda ja nikerdada.

ongi kogu muusika

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 04:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Hertsog kirjutas:
tehakse küll enamvähem piisava valgustusega akvaariume. näiteks kolasin va aquaristikshopis.
nii et tootjad on läinud kergema vastupanu teed ning orienteerunud tavalisele (plastmass)kasutajale. kes tahab heinamaad, see võib ise võimelda ja nikerdada.
ongi kogu muusika

Siit jääb pigem kahtlus et maaletoojad on valinud pakutust vaid odavamad komplektid ja taimekasvatuseks sobivad kõrvale jätnud kui liiga kallid. Huvitav oleks lapata mõnd kataloogi mida meie kalapoed pruugivad tellimisel, pole kahjuks ühtegi käepärast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 10:29 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
hmm..no eks sa küsi,mis sind täpselt huvitab.mul juweli kataloog kapinurgal tolmu kogumas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 10:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
hmm..no eks sa küsi,mis sind täpselt huvitab.mul juweli kataloog kapinurgal tolmu kogumas

No see huvitabki et kas seal kataloogis on ka taimekasvatuseks sobiva valgustusega komplekte või on kõik taimevabade kalaakvaariumite komplektid.
Teisisõnu kas probleem et müügis pole taimekasvatuseks sobivaid akvaariume on tootjate või siinsete tellijate möödalask.
Ja ma ei väida et poes peaks olema ainult taimekasvatuseks sobivad akvaariumid, võiks aga vähemalt olla võimalus ka sellist valida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 08, 2004 11:11 
Meremees
Kasutaja avatar

Netis kõik olemas
http://www.juwel-aquarium.de/int/index.html

Ega rohkem kui kahe toruga standardakvaariumi naljalt ei leia.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver