willi kirjutas:
Tere! Ostsin oma kuldkalale ja kolmele õunateole uue suurema akvaariumi (50l). Praegu on akvaarium üsna tühi - üks taim, natuke koralle, kive. Mis peaks seal veel olema? Põhjakruusa on vist kindlsti vaja, aga kui palju ja mis liiki taimi oleks vaja või mõnda suuremat põhjadekoratsiooni? Veel küsiksin, milline peab täpselt vee temperatuur olema, sest erinevatest allikatest olen lugenud väga erinevaid vastuseid: ühes kohas oli öeldud, et +26, teises aga oli öeldud, et külmaveekala ja +16? Mina pole soendanud ega kraadinud, aga kalakesel pole vist viga midagi (va on üsna tihti pinna lähedal ja ahmib õhku, kuigi mullitaja-filter on ka olemas). Kas mu kuldkalal võib seltsiline ka olla (kui jah, siis mis liiki?). Kui tihti peaksin nii suures akvaariumis vett vahetama, sest põhi läheb kole kiitesti mustaks?
Nii palju küsimusi, aga oleks kõigile vastust vaja!
Aitäh
On need päris korallide kisistised või plastmassist? Kui päris, siis korja need akvaariust heaga ära! Taimedest saab kuldkaladega edukalt pidada Anubiase, Microsorumi, Cryptocoryne liike nt, alternatiiviks kunsttaimed. Veetemperatuur peaks olema toatemp, hea oleks 20-22 kraadi. Vett võiks vahetada kord nädalas ca 20-30%, kõige kindlam on osta NO3 ja NO2 test, siis näed ära kui sagedased veevahetused on tegelikult vajalikud.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel
irma@kalake.ee