foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 27, 2008 10:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui nüüd kalatoitu näitena tuua, siis... ka sääsevastsed on ometi elus!!! Ja ometigi antakse neid elusana, ei teki ju hetkeksi mõtet, et uuppsssss , vastne on siiski elus, kuidas ma küll teda kalatoiduks pakun?!?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 27, 2008 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks juhus, mida sain enda fotokale ühes Kesk-Eesti järves:
http://www.kalale.ee/sisu/Nyw0NzYzNjEsMyxCcmljaXVzLDE/

Kui hästi vaadata, siis pildil on näha kuidas üks haug sööb teist natukene väiksemat haugi. Vot see on alles piinamine. Ja sarnaseid juhtumeid olen looduses näinud küll ja küll mõne aasta jooksul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 27, 2008 11:30 
Akvarist

aga jh kohe nimelt looma kasvatada , nt seda armsat hiirekest , vaatab sulle nunnult otsa sa viskad söödaks ja noh ega hiire söömine on nii et ta siblib ja üritab suust välja saada , vaatake youtubest , see on vägagi jube ..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 27, 2008 11:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

ega need hiirekesed nii armsad küll pole kui maja voodri ära lõhuvad ja muud moodi pahandust teevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja Rein, need vihmaussid on juba surnud enne kui ma neid tükeldama hakkan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalafriik kirjutas:
aga jh kohe nimelt looma kasvatada , nt seda armsat hiirekest , vaatab sulle nunnult otsa sa viskad söödaks ja noh ega hiire söömine on nii et ta siblib ja üritab suust välja saada , vaatake youtubest , see on vägagi jube ..

Meie hobi korras on tulnud nii, et hiir võib olla nii lemmikloomaks, kui söödaks, ning suhtumine on sellest tulenevalt erinev.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 01:46 
Akvarist

Ma vaidleks vastu sellele loomapiinamis jutule, looduses ka ju nii,et tugevam sööb nõrgemat(olgu ta siis elus või surnud) !!
Ise pean ka kodus troopikuid ja söögiks kasvatan erinevaid prussakaid ja ei arva,et see piinamine on ,vahel annan ka pinke oma loomadele, aga see selleks.
kui huvi siis võin pakkuda mõnda prussakat, ise pole proovinud kalu küll nendega sööta aga võin teistele pakkuda mõned isendid.

ps. kõige lihtsam on kasvatada nt. marmor tarakane ( levinud liik loomakasvatajate seas), lihtsad pidada ja paljunevad kiirelt aga kui koju lahti saavad siis paljunevad veel paremini :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 01:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah, ega selle asjaga ei maksa üle ka pingutada. see kas sööta oma kaladele või loomadele putukaid ja pisemaid loomi oleneb ikkagi selle inimese närvidest ja sellest kui palju ta loomast hoolib.praegu on ju loomade seadusi rohkem kui inimeste seadusi.ja kusagilt loomakaitse foorumist lugesin ka ühte artiklit kus üks loomakaitsja tahtis suveks kõikide autode kapotidele ja tahavaatepeeglitele mingid swammid külge liimida sest oli tehtud üks uuring mis tõestas et 1 km pikkusel teeribal saab auto käest surmava löögi üle 10 000 putuka(või umbes nii ,täpselt enam ei mäleta).

ups! nüüd läks küll väga offtopicuks :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 03:03 
Akvarist

see putukate söötmine ei olene närvidest ega loomast hoolimisest. Kui võtad koju sellise looma kes on putukatoiduline,ei saa talle nt. banaani sööta,sest sul on putukatest kahju.
Pealegi ma olen väga kindel,et kui kodus näed prussakat ringi jooksmas (või nt sipelgat vms.), siis sa ikka lööd ta maha, mitte ei lase tal rahulikult edasi siblida :)
seega ma arvan,et elusate putukate loomadele söötmine ei ole midagi nii kurjast.
PS. keegi ei sunni sind vaatama ju kuidas seda prussakat või pinkit süüakse.
Ja pinkide kohta niipalju,et enamasti saab neid loomapoest külmutatutena, kui just ise kodus hiiri ei pea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

siis kui mul putukatest kahju on siis ei võtaks ma omale üldse sellist looma kes on lihatoiduline.vaind võtan sellise kes sööb banaani.ja meie maja oli kunaga tõelise sipelga eünnaku all.toas põranda peal ei siblinud mitte 5 ega 6 sipelgat vaind 50-60 sipelgat.nüüd enam nõnda pole.

aga kalade koha pealt. kuidas saaks kala selle pinki looduses kätte?
väiksed hiirepojad on ju kõik oma urus mitte ei hulbi vees ringi?võibolla mõni putukas sattub vahel vette.
ja kas teate seda et gupisid kasutstakse ka elussöödana.neil on selle jaoks aretatud isegi spetsiaalne liik:feeders.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

evelinsepp kirjutas:
ja kas teate seda et gupisid kasutstakse ka elussöödana.neil on selle jaoks aretatud isegi spetsiaalne liik:feeders.

Kas seda tead, et samuti on aretatud spetsiaane veis, keda kasvatatakse ainult puhta liha saamise eesmärgil, nimeks tal lihaveis :)

Elustoiduga toitmine pole üldse vale, vaid nii looduses need asjad tegelikult toimivadki.
Haiglane on aga üles riputada selliseid videosid MEELELAHUTUSEESMÄRGIL, aga see on hoopis teine teema.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah kpl kalake ma tean seda et on olemas sellist tõugu veis mida kasvtatakse liha saamise eesmärgil(päris kahju on vaadata kui 1 kord kuus läheb terve kastitäis loomi kuressaare tapamajja).ja minu isa kasvatab neid(pilti võid vaadata albumist(lihatõugu on tegelt ainult see vasikas,ülejäänud on piimatõugu lehmad(kui tahate võin siia albumisse üles panna ka meie lihatõugu pulli johnny)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

evelinsepp kirjutas:
jah kpl kalake ma tean seda et on olemas sellist tõugu veis mida kasvtatakse liha saamise eesmärgil(päris kahju on vaadata kui 1 kord kuus läheb terve kastitäis loomi kuressaare tapamajja).ja minu isa kasvatab neid(pilti võid vaadata albumist(lihatõugu on tegelt ainult see vasikas,ülejäänud on piimatõugu lehmad(kui tahate võin siia albumisse üles panna ka meie lihatõugu pulli johnny)

Kahju, et ta akvaariumisse ei mahu, muidu võiks proovida ta minu kaladele sööta :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja mis mõte sellel postitusel on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 28, 2008 11:14 
Akvarist

:D

Üles