evelinsepp kirjutas:
MINU ARVATES EI OLE KULDKALAD ALGAJALE ERITI HEA VALIK!!!!
Aga akvaariumi sissetöötamise koha pealt:kui tahad võtta kuldkalad siis peaks hoidma vett mitte 1 nädal vaind 3 nädalat kuni 2 kuud niisama , sest kuldkalad on veekvaliteedi suhtes üsna pirtsakad.
et kiiremini läheks võid osta 1-2 õunatigu.
kas ostsite soojendi ka?tegelikult ei lähe kuldkaladele soojendit vaja (kuldkalad elavad temperatuuril 20-24 ) aga et temperatuur oleks stabiilne võiks ta ju olla ka.
Kust selline info pärineb??
Akvaariumi sissetöötamisest niipalju, et selleks kulub ca 1-2 nädalat. Kõige kindlam on osta NH4, NO2 ja NO3 test ning kui need näitajad kukuvad normi, siis on akvaarium valmis. 2 kuud niisama töötanud akvaariumis surevad bakterid lihtsalt nälga, sest neil pole ju toitu ( toidujäägid, väljaheited jne).
Ma ei ütleks, et kuldkalad on veekvaliteedi suhtes nõudlikumad kui praegu poodides müüdavad gupid ja nt muud eluspoegijad. Enamik poodides müüdavad kalad pärinevad aasiast ning nad on kasvatatud suht samas vees.
Järgmise põlvkonna kalad ( need kes siinses vees siginud), kes on meie veega juba harjunud on tõesti vastupidavamad.
Minu kogemus on näidanud uute kalade puhul, kes tulevad kasvatusest, et tavaline kuldkala aklimatiseerub vees paremini kui gupi ja nende suremus on nullilähedane.
Poest ostes võiks ka alati küsida, mis parameetritega vees kalu hoitakse. Kui kala satub veest, mille nitraadid on 10 mg/l vette, kus nitraadid 40 mg/l, siis pole loomulikult selle kala eluiga pikk.
Soojenduspulgast niipalju, et ka kuldkaladel on seda vaja, justnimelt et temp ei kõiguks.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel
irma@kalake.ee