foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 25, 2008 01:08 
Akvarist

Ehk siis lugu selles, et kolime perega peagi uude korterisse. Seal on seina sisse ehitatud akvaarium, kuid siiani tühi. Kuna mulle endale ka kalad meeldivad, siis sooviksin sinna mingi elu luua.
KÕigepealt siis, akvaarium on umbes 1,5m x 0,5m suurusega. Kõrgus vast natuke üle poole meetri. On see üldse sobiv suurus kaladele ?

Ja milliseid kalu soovitaksite ? Kuna ise nende pidamistingimustega eriti kursis ei ole.
Samas muidugi, kohutavalt meeldivad mulle nö merekalad vms, ehk siis need ilusad kalad, kes ookeanis elavad. Kuid nende pidamine oleks vist täielik piinamine !?!?

Ja kui soovitate mõnda kalaliiki, siis äkki saaks ülevaate ka mitmekesi neid pidama peaks jne. Muidugi saan ka ise nende kohta lähemalt uurida, kuid alguses tahaks teada mida targemad arvavad ;)

Aitäh !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 25, 2008 01:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina vist väga targem ei ole aga minul olid esimesed kalad guppyd.Sain hästi hakkama nendega.Neid tuleks parvega võtta ja nad paljunevad suht kiiresti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 25, 2008 05:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

tee seal kraaniveele veetestid, vajaliku varustuse saad paarisaja krooni eest akvaristikakauplusest või keegi sõbralik foorumikasutaja aitab ja testib ise su vett.

tulemus annab teada, millised liigid (või näiteks millise maailmajao liigid) kõige paremini sinu veega klapiksid. sealt saab siis edasi liikuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 26, 2008 07:35 
Akvarist

Nii mingisugused testid nüüd tehtud. Tegelikkuses ei oska ma öelda kui täpselt need testid tehtud on, ilmselt pean ise uuesti veel tegema, kuna õde tundus oma täpsuses väga ebakindel olevat.
Aga tema jutu järgi siis sellised tulemused :
pH - 8,5
kh - 12
gh - 16
no2 - 0,2
no3 - 0

On need üldse loogilistele näitudele ligilähedased, või tegi ta midagi väga valesti. Ise saan sinna minna neid tegema alles järgmine nädal seetõttu lasingi tal teha, aga jah ilmselt teen ise igaksjuhuks uuesti siis.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 26, 2008 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

TriinK kirjutas:
......KÕigepealt siis, akvaarium on umbes 1,5m x 0,5m suurusega. Kõrgus vast natuke üle poole meetri. On see üldse sobiv suurus kaladele ?...................

Sinu akva suuruse poolest ehk siis ligi 375 L on ikka vägagi sobilik pea igasuguste akvaariumi kalade pidmiseks.
Kõik ülejäänu jääb ainult rahakoti , fantaasia ja loomulikult ka mõistlikuse :-k taha.
Jään pilte ootama 8)

Viimati muutis bossering, Pühapäev Okt 26, 2008 08:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 26, 2008 08:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tegu on kergelt aluselise veega. Kui veega jamama ei taha hakata ja teda happelisemaks teha, siis tuleb vastavalt veele kalad valida. Esimese hooga, mul kedagi muud pähe ei tule kui ahvenad. Akvaariumgi on paras pirakas nende jaoks. Ja pealegi on nende seas värvikirevaid.
Kardan, et merekalad kuigi kaunid on algatuseks keerulised pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 26, 2008 08:34 
Akvarist

Nii, seda ma arvasin isegi, et merekalad kohe alustuseks läheks liiga raskeks. Eks selle saab ka kaugemasse tulevikku lükata, aega ju veel on piisavalt.
Kalaliikidest. Siiamaani olid mul gupid. Need andsime ära tuttavatele kuna elasime vahepeal eestist väljaspool. Ja kuna nendega ei tegelenud ka mina vaid mu ema, siis ei tea kalade kasvatusest kuigi palju.
Teistest kalaliikidest ei tea praktiliselt midagi. Ahvenad tavaliselt ju elavad meres, kas akvaarium neile väikseks ei jää ?

Ja siis järgmiseks, enne kui kalad sisse viia sinna tuleb seal, nagu ma aru olen saanud, mingisugune elu tekitada. Milliseid taimi sinna panna ja kui palju ? Mis elukaid sinna veel enne panna, teod ? põhjakoristajad ? või midagi muud ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 26, 2008 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

juhul kui numbrid vastavad reaalsusele, siis mina vaataksin Tanganjika järve ahvenate poole ... :wink:

ida-aafrika poolt pakutavast saad lugeda näiteks siit : http://cichlid-forum.com/articles/introduction_list.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 06, 2008 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja arvesta sellegea et merekalad maksavad u.1000 krooni ja veel rohkemgi. Korallid mere akvaariumi maksavad u.500 krooni ja rohkemgi.

Tavalist akvaariumi on 10 korda odavam pidada...:wink:

Kalad maksavad u.30-200 krooni. Taimed maksavad u.50-150 krooni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 06, 2008 08:10 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kõik räägivad kaladest, aga mina küsiks hoopis esmase etapi kohta, mis tehnika sinu akvaariumi jaoks olemas on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 07, 2008 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Chanel kirjutas:
Ja arvesta sellegea et merekalad maksavad u.1000 krooni ja veel rohkemgi. Korallid mere akvaariumi maksavad u.500 krooni ja rohkemgi.

Tavalist akvaariumi on 10 korda odavam pidada...:wink:

Kalad maksavad u.30-200 krooni. Taimed maksavad u.50-150 krooni

Päris ära ei tahaks küll inimesi ehmatada, merekalade hinnad hakkavad siiski paarisajast kroonist :)
Ning päris 10 see hinnavahe ka pole, see on kuskil 2-4 kordne.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 07, 2008 01:28 
Akvarist

Pole ammu vist märku andnud enda akvaariumist, nägin et tekkinud siia mõned küsimused.

Esiteks Chanelile, olen uurinud põhjalikult kalade, taimede, korallide ja kõige muu hindu, nii eestis kui soomes. Muidugi on mereakva kallim, kui niiöelda tavaline akva, kuid ilu on minujaoks tohutult rohkem.

Pets, tehnikast on olemas mingisugune poolik kaas ja hunnik lampe, millest tuleks siis akvaairumi kaas kokku ehitada. See töö jääb mu isa teha. Lampide kohta täpsemalt midagi öelda hetkel ei oska. Siis on olemas miskine JBL firma sisefilter, kuni 200l akvale oli. Edasi olid pumbad, Eheim Compact Pump 1000 ja Eheim Air Pump 3704. Endine omanik ütles, et tal kusagil alles veel ka mingisugune CO2 süsteem, ütles et kui üles leiab siis annab selle ka meile. Asjad on kõik lahtistes pakendites, kasutatud neid kuigipalju pole nagu aru sain.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 07, 2008 04:28 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nüüd olekski hea oma akvaarium kõigepealt tehnilise poole pealt ette valmistada.

Filter jääb päris kindlasti kohe väikeseks. Filter tuleb valida põhimõtte järgi, et filter suudaks akvaariumivee kolm korda tunni jooksul läbi pumbata. Sinu akvaariumi puhul siis umbes 1000 liitrit tunnis. Soovitan kasutada välisfiltrit, ei jää näha, ega võta akvaariumiruumi vähemaks.

Eheim compact pump ei ole vajalik, kui just ei ole ette näha, et oleks vaja tekitada vee lisatsirkulatsiooni.

Eheim Air Pump ei ole samuti kohustuslik, kui sinu kasutatava filtri veejuga suunata nii, et veepind liiguks. Või siis on oht, et hapnikku jääb mingil põhjusel väheks.

Valgustus on rohkem taimedele vajalik, aga siiski, mitte vähetähtis kalade vaatlemise seisukohast lähtudes. Kui lihtsalt päevavalguse peale lootma jääda, võib ilu nautimise aeg üpris üürikeseks ja puudulikuks jääda. Kui aga soovid koos kaladega ka elustaimi kasvatama hakata, peaksid arvestama valgusvõimsusega 0,5vatti ühe akvaariumivee liitri kohta.

Soojenduspulk oleks väga vajalik.

Niiet edu tehnika soetamisel ja remontimisel, peale mida võid rahulikult oma kalade valiku peale mõtlema hakata! Nagu eelpool mainitud piiranguid eriti ei ole. Ilma nimetatud tehnikata aga tavapärases akvaariumipidamises läbi ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 07, 2008 04:45 
Akvarist

Ega mul kiiret sellega kuskile pole jah. Pigem uurin rahulikult kõike, mida teada tahan ja siis ehk hiljem on vähem vigu ja probleeme.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 07, 2008 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

TriinK kirjutas:
pH - 8,5
kh - 12
gh - 16
no2 - 0,2
no3 - 0

Teie veele võiks hästi sobida Malawi- või Tanganyikajärve kalad (viimane paremini sellepäräst et gH on teil nii kõrge, aga malawikalad on enam müügil). Nad on väga värvikad, ilusad ja elavad, "mageveen ookeanikald". Veeparameetrid on minu meelest iga kord kergem üles nagu alas saada. :D

Pilt
Malawi

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver