foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Aug 13, 2004 10:46 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 08, 2004 10:43
Postitusi: 50
Asukoht: Tallinn
Kolm päeva olen olnud nüüd akvaariumi omanik ja kuna see staatus ootamatult kaela sada siis tunnen kalakeste pärast muret.
Nimelt siis 11 L akva (elanike viis, neli gupit ja üks sägaline põhjakoristaja). Eelmine omanik suurt puhastustööd ei teinud, nii et akva sain kätte kujul, mis pole meeltmööda. Seinad on seestpoolt kõik mustad (eriti just alt põhjakivide juurest), taim vajab välja vahetamist (liiga pikaks veninud, ära näritud ja üldse imelik ja kole mu meelest). Ei teeks paha ära pesta kõik põhjakivid või vähemalt osa neist. Nüüd aga mure, et kuidas seda kõike teha. Kas võiks teha nii, et eelmine päev (või kaks päeva enne) lasen suure ämbri vett täis, panen sinna seda kalade stressieemaldus vedelikku ja lasen seista. Siis kui koristuspäev käes, võtan pool veest ära mis akvaariumis (noh selle pumbaga), ning las seisab teises ämbris, et mustus vajuks põhja. Kalad aga tõstan siis kahvaga sinna ämbrisse mille vee ma kaks päeva enne tuppa seisma tõstsin (ega see neid ei traumeeri?). Siis pumpan ülejäänud vee välja, ning eemaldan taime, pealmise kihi põhjakividest (pesen need korralikult puhtaks), puhastan akva seinad nuustikuga. Kui kõik puhas istutan sinne uue taime, siis tõstan vana akva veega täidetud ämbrist 50% veest tagasi (seniks peaks mustus olema juba veepõhja langenud), siis kalad sisse, filter peale, ning siis ülejäänud vesi puhtamast ämbrist, kus kalad enne sees olid. Kas nii saab seda teha?
Asi lihtsalt selles, et esiteks on akva inetu mustana, teiseks minu meelest on seal rohekas pruunikad vetikad ja kaladel pole piisavalt hapniku (selle nädala algul ma 20% veest vahetasin, kuid suurt kasu sellest pole, sest põhi on ikka täitsa käest ära lastud ja see muudab vee ruttu häguseks. Sifooniga seda mustust sealt enam kätte ei saa).
Jutt sai pikk aga no ma tõesti olen mega algaja :roll: ja tahaks kaladele paremat elukeskkonda luua (huh raha juba kogume, et suurem akva osta).
Teine küssa, et kui mu gupid veedavad enamuse ajast karjana ühes akva nurgas. Kas selline käitumine on normaalne? Noh vahest nad muidugi ujuvad ka ringi tsipakene, kuid mitte eriti. Samal ajal aga põhjakoristaja hullab või on ta hoopis äkki haige (õhtuti üsna aktiivne, laseb mööda akvat ringi, tuhnib kivides, vett käib hingab just sealt kus parajasti gupid pesitsevad. Siis jälle rahuneb ja passib oma koopas.
Ning millist poodi te Tallinnas mulle soovitaksite, kus müügil terved kalad, taimed ja kus müüja annaks alati hääd nõu, mitte ei vaataks mind kui pooletoobist (et ubmes on ikka loll, tõmbleb oma paari kalaga)?! Tahaks pühapäeval minna uut taime ostma ja ehk mingit nänni põhja, et seda koristust ette võtta.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 13, 2004 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 29, 2004 01:42
Postitusi: 228
Asukoht: Tartu
Mina puhastan oma pisikest akvaariumi umbes nii jah, aga kalad panen samasse vette koristustööde ajaks, kus nad eelnevaltki elasid.
Ja kui põhi on väga vastikuks muutunud, siis ma keedan kivid jms. läbi.

Muidu - head nõu saab Lauteri tänaval asuvast uuest Reti loomapoest, aga akvaaiume seal veel (?) ei ole.

Aga jah - head puhastamist!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 13, 2004 12:35 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 08, 2004 10:43
Postitusi: 50
Asukoht: Tallinn
Vot asi ju selles, et sealt akvaariumi veest tuleb ikka palju mustust, kas see kalasi siis ei häiri, et seal põhjas mingi mega hunnik rämpsu vedeleb? (mõtlesin, et äkki oleks neil parem olla puhtamas vees.)
Aitäh sulle Clyte moraalse toe eest!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 13, 2004 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 29, 2004 01:42
Postitusi: 228
Asukoht: Tartu
Aga kui kalad panna ämbrist väiksemasse nõusse ja sinna panna vett, mis on akvaariumi ülemistest kihtidest pärit, nii et väga palju mustust ei oleks..?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 13, 2004 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Veebr 14, 2004 06:14
Postitusi: 88
Asukoht: Rakvere kant
Olemasoleva vee võiksid sodi eemaldamiseks käsitsi läbi filtreerida.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver